Διαβατός Ημαθίας

Αποξηραμένα Σύκα σε Ελαιόλαδο – Μάθετε πως μπορεί να σας Ωφελήσει αυτή η Φυσική Θεραπεία


Διαβατός...


Όταν τα σύκα αναμειχθούν με ελαιόλαδο μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία πολλών προβλημάτων υγείας, όπως:
  • προβλήματα στο στομάχι
  • αιμορροΐδες
  • δυσκοιλιότητα
  • υψηλή χοληστερίνη
  • αναιμία
  • άσθμα και βρογχίτιδα
  • ακόμα και στη μειωμένη γονιμότητα. Κάποιες γυναίκες ισχυρίζονται ότι αυτή η φυσική θεραπεία βοήθησε να μείνουν έγκυες.

ΣΎΚΑ: ΛΌΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΝΣΩΜΑΤΏΣΕΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΉ ΣΑΣ ΑΥΤΌ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΌ ΦΡΟΥΤΌ!

1-Τα σύκα είναι μια από τις υψηλότερες φυτικές πηγές ασβεστίου η οποία είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τη θεραπευτική αγωγή των ανθρώπων που είναι αλλεργικοί στα γαλακτοκομικά προϊόντα ή δεν καταναλώνουν προϊόντα ζωικής προέλευσης.
2-Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, και εξαιτίας αυτού, έχουν καθαρτική δράση. Επίσης, είναι πολύ αποτελεσματικά στην ενίσχυση της απώλειας βάρους.
3-Είναι μια πλούσια πηγή καλίου, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και άλλες σημαντικές σωματικές λειτουργίες. Τα Ωμέγα 3 και Ωμέγα 6 λιπαρά που περιέχει βοηθούν στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης.
4- Τα αποξηραμένα σύκα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των αποξηραμένων φρούτων για τα πιο υψηλά επίπεδα φαινόλης. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση μόλις δύο μεσαίου μεγέθους αποξηραμένων σύκων προκάλεσε σημαντική αύξηση στην αντιοξειδωτική δράση του οργανισμό.
5-Προάγουν την αλκαλικότητα του οργανισμού, βοηθώντας το σώμα να θεραπευτεί και να διατηρήσει την υγεία του.
6-Είναι μια αποτελεσματικά στην ενίσχυση της θεραπείας της στυτική δυσλειτουργίας. Μουλιάστε 4-5 σύκα σε γάλα κατά τη διάρκεια της νύχτας και να φάτε τα το πρωί για να ξεπεράσετε αυτό το πρόβλημα.
7-Έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες, και είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για τη θεραπεία της ακμής. Εφαρμόστε πολτοποιημένα φρέσκα σύκα σε όλο το πρόσωπό σας και αφήστε τα να στεγνώσουν για 20 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
8-Σύμφωνα με μια μελέτη, τα σύκα είναι σε θέση να αφαιρέσουν τις πέτρες από τα νεφρά. Βράστε 6 σύκα σε ένα φλιτζάνι νερό. Καταναλώστε αυτή τη φυσική θεραπεία καθημερινά για διάστημα μέχρι και ένα μήνα για να απαλλαγείτε από πέτρες στα νεφρά.
9-Είναι γνωστό ότι τα φύλλα της συκιάς έχουν αντιδιαβητικές ουσίες, που μειώνουν την ποσότητα της ινσουλίνης που απαιτείται για τους διαβητικούς.
10 Μπορείτε να ανακουφιστείτε από τη δυσκοιλιότητα με την κατανάλωση 2-3 μουλιασμένων (σε νερό) αποξηραμένων σύκων με μια κουταλιά της σούπας μέλι.
11-Η τρυπτοφάνη που περιέχουνβοηθά στο να έχουμε μια καλύτερη ποιότητα ύπνουκαι να απαλλαγούμε από διαταραχές του ύπνου, όπως η αϋπνία.
12-Τα σύκα περιέχουν μια καλή ποσότητα βιταμίνης C, η οποία ενισχύει τη λαμψή και εξομαλύνει τον τόνο του δέρματος. Επίσης, έχει πολλά αντιοξειδωτικά που μπορούν να σας προσφέρουν ένα υγιές και λαμπερό δέρμα.
13-Τα σύκα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β6, η οποία θεωρείται ευεργετική στην αντιμετώπιση της πρωινής ναυτίας.

ΣΥΝΤΑΓΉ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΈΝΑ ΣΎΚΑ ΣΕ ΕΛΑΙΌΛΑΔΟ

  • Βιολογικά αποξηραμένα σύκα
  • Ελαιόλαδο
Βάλτε τα αποξηραμένα σύκα σε ένα βάζο και στη συνέχεια προσθέστε ελαιόλαδο μέχρι να γεμίσει το βάζο.
Σφραγίστε το βάζο και αφήστε τα σύκα να απορροφήσουν το λάδι για 40 ημέρες.
Φάτε ένα σύκο πριν από κάθε γεύμα.


Πηγή:
Επιμέλεια: copyrights © www.hippieteepee.gr

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Το νόστιμο μυστήριο των ιαπωνικών γλυκών...