Ο Διαβατός προτείνει ένα κλασικό Κυριακάτικο γεύμα...Κεφτεδάκια με Πατάτες
Για τη σως
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι
- 30 γρ. ούζο
Για τα κεφτεδάκια
- 120 γρ. μπαγιάτικο ψωμί σε φέτες
- 250 γρ. κιμάς χοιρινός
- 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 αυγά
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.σ. δυόσμο
- 1 κ.γ. κύμινο
- 30 γρ. ούζο
- πιπέρι
- 1 κ.σ. αλάτι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλεύρι για το πανάρισμα
- 1 λίτρο ηλιέλαιο
Εκτέλεση.....
Για τη σως
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ξύσμα από το λεμόνι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ούζο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στη άκρη.
- Το γιαούρτι πρέπει να είναι στραγγιστό για να απορροφήσει την υγρασία από τα υπόλοιπα υλικά.
Για τα κεφτεδάκια
- Σε ένα μπολ με νερό, βάζουμε το ψωμί για να μουλιάσει.
- Στίβουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να φύγει όλο το νερό και μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ.
- Προσθέτουμε τον χοιρινό και τον μοσχαρίσιο κιμά, τα αυγά, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη ρίγανη, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το κύμινο, το ούζο, πιπέρι, το αλάτι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σημαντικό να αλατίσουμε τον κιμά γιατί δεν μπορούμε να προσθέσουμε αλάτι μετά το τηγάνισμα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, καλυμμένο με διάφανη μεμβράνη.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει. Θέλουμε το ηλιέλαιο να καλύπτει τα κεφτεδάκια όταν θα τηγανίζονται.
- Πλάθουμε σε 20 μπαλάκια (25 γρ. το κάθε ένα) και τα περνάμε από το αλεύρι.
- Φροντίζουμε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι και τα βάζουμε σε δύο δόσεις στο τηγάνι με το καυτό ηλιέλαιο.
- Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
- Αφαιρούμε και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγει το περιττό λάδι.
- Σερβίρουμε με τις τηγανητές πατάτες, τη σως και φύλλα δυόσμου.
Για το σερβίρισμα
- τηγανητές πατάτες
- φύλλα δυόσμου
πηγή: akispetretzikis.com.
Διαβάστε ακόμη:
Κεφτεδάκια γεμιστά με μοτσαρέλα από τον Άκη Πετρετζίκη
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »