Διαβατός Ημαθίας

Αυτό το Διαβατινό γλυκό θα σας Γυρίσει Πίσω στα Παιδικά σας Χρόνια


Διαβατός...
Μαμαδίστικο γλυκό με ζελέ...

Θα χρειαστούμε...



Για το σιρόπι
  • 300 γρ. νερό
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. κονιάκ
Για την κρέμα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 700 γρ. γάλα
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κρόκο
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. βούτυρο
Για τη σύνθεση
  • 200 γρ. ζελέ κεράσι
  • 500 γρ. βραστό νερό
  • 500 γρ. κρύο νερό
  • 26 φρυγανιές

 

Εκτέλεση...

Για το σιρόπι
  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, το κονιάκ και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Για την κρέμα
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 500 γρ. γάλα, την κρέμα γάλακτος, 100 γρ. ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε 200 γρ. γάλα, το κορν φλάουρ, 40 γρ. ζάχαρη, τον κρόκο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Στρώνουμε σε ένα πυρέξ 25x35 τις φρυγανιές φροντίζοντας να καλύψουμε όλα τα κενά.
  • Μόλις βράσει το γάλα, αφαιρούμε από τη φωτιά και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μπολ ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα.
  • Στη συνέχεια μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει.
Για τη σύνθεση
  • Με μία κουτάλα ρίχνουμε όλο το σιρόπι στις φρυγανιές.
  • Βάζουμε όλη την κρέμα πάνω από τις φρυγανιές και απλώνουμε με μία μαρίζ ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια τους.
  • Καλύπτουμε με μία διάφανη μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται πάνω στην κρέμα για να μην πιάσει κρούστα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει η κρέμα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη σκόνη για το ζελέ και προσθέτουμε το βραστό νερό.
  • Ανακατεύουμε για να λιώσει η σκόνη και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο νερό.
  • Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει το μείγμα.
  • Αφαιρούμε το πυρέξ από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και με μία κουτάλα ρίχνουμε το ρευστό μείγμα του ζελέ πάνω από την κρέμα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να πήξει το ζελέ.
  • Αφαιρούμε από το ψυγείο και σερβίρουμε.

πηγή: akispetretzikis.com.


Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Χριστούγεννα: Στολίζεις το δέντρο και το σπίτι; Πάρε ιδέες!

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ