Διαβατός Ημαθίας

Κρεβατοκάμαρα με Λιγότερο από 50€


Διαβατός...
Θέλετε να αλλάξετε τα έπιπλα της κρεβατοκάμαρας σας ή να την φτιάξετε από την αρχή και τα οικονομικά σας σας κάνουν να βλέπετε ως όνειρο απατηλό μια τέτοια επιθυμία; Εμείς σας έχουμε τη λύση και θα σας κοστίσει λιγότερο από 50€!
Τι θα χρειαστείτε:
 • 6 παλέτες όπου οι τάβλες τους θα έχουν τις ίδιες διαστάσεις. Υπολογίστε ότι θα βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη ξυλείας ή σε αποθήκες πώλησης παλετών)
 • 3 έτοιμα ξύλινα καφάσια (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη ξυλείας ή σε αποθήκες πώλησης παλετών)
 • 3  αμπράζ κουρτίνας (γάντζοι) χρώματος και σχεδίου της επιλογής σας (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη κιγκαλερίας)
 • Ανοξείδωτο συρματόσχοινο (τα μέτρα θα εξαρτηθούν από το ύψος των εκκρεμών αντικειμένων θα τα βρείτε σε καταστήματα με εξαρτήματα οικοδομικών υλικών)
 •  6 σφιγκτήρες θηλιάς (θα βρείτε σε καταστήματα με εξαρτήματα οικοδομικών υλικών)
 • Τουλάχιστον 24 λάμες ενώσεων -ίσιες- ενισχυμένες ανοξείδωτες (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη επιπλοποιίας - τοιχοποιίας)
 • 6 μεταλλικές γωνιές στήριξης (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη επιπλοποιίας - τοιχοποιίας)
 • Ξυλόβιδες (θα χρειαστείτε αρκετά μεγέθη ανάλογα με το σημείο χρήσης)
 • Γυαλόχαρτο χοντρό και ψιλό κατάλληλα για ξύλινες επιφάνειες
 • Βερνίκι ξύλου σε χρώμα της επιλογής σας (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία)
 • 1 πινέλο (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία)
Τα υλικά που αναφέρονται όπως και η ανάλυση της κατασκευής που ακολουθεί αφορούν αυτά της συγκεκριμένης φωτογραφίας.
Τα υλικά που αναφέρονται όπως και η ανάλυση της κατασκευής που ακολουθεί αφορούν αυτά της συγκεκριμένης φωτογραφίας.
Πώς θα το κάνετε:
Πριν ξεκινήσουμε με τα βήματα της κατασκευής θα πρέπει να αναφέρουμε πως σε δύο από τις έξι παλέτες, δηλαδή σε αυτές που θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια ως κεφαλάρι του κρεβατιού, θα πρέπει να προσθέσετε επιπλέον τάβλες ξύλου έτσι ώστε να μην υπάρχουν καθόλου κενά μεταξύ τους.
Στο εμπόριο υπάρχουν διαφόρων ειδών παλέτες όπου η διαφορά μεταξύ τους εντοπίζεται στο κενό που έχουν οι τάβλες μεταξύ τους. Στις πιο συνηθισμένες όμως που κυκλοφορούν και πιθανότατα θα βρείτε θα χρειαστεί να κάνετε κάποιες αλλαγές έτσι ώστε να συμπληρώσετε τα κενά ξηλώνοντας τάβλες από μια άλλη, έβδομη, παλέτα.
Αν τα κενά μπορούν να συμπληρωθούν προσθέτοντας τις επιπλέον τάβλες χωρίς κάποια άλλη τροποποίηση τότε απλώς καρφώστε τες στην παλέτα. Διαφορετικά ξηλώστε όλες τις τάβλες από την παλέτα και ξανακαρφώστε τες με τη σειρά, μαζί με τις επιπλέον τάβλες, δημιουργώντας έτσι, εκ νέου, μια παλέτα λείας επιφάνειας.
Βήμα 1ο: Τρίψτε όλες τις ξύλινες επιφάνειες (των παλετών άλλα και των καφασιών) πρώτα με το χοντρό γυαλόχαρτο (για να εξαλείψετε κάθε άγριο σημείο αυτών) και στη συνέχεια με το ψιλό γυαλόχαρτο (για να λειάνετε τις επιφάνειες). Προαιρετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικό τριβείο για να κάνετε τη δουλειά σας πιο γρήγορα και εύκολα (θα βρείτε σε καταστήματα με υλικά δόμησης). Δώστε προσοχή σε αυτό το στάδιο για να αποφύγετε ενδεχόμενους τραυματισμούς στο μέλλον.
Βήμα 2ο: Γυρίστε ανάποδα τις παλέτες, με τις τάβλες αυτών να ακουμπούν το πάτωμα, όλες πάντα με την ίδια φορά και κάντε μια ορθογώνια διάταξη ενώνοντάς τες. Στη συνέχεια, βιδώστε τις λάμες σε διάφορα σημεία όπου οι παλέτες ενώνονται μεταξύ τους έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια νέα ενιαία επιφάνεια.
Βήμα 3ο: Το ίδιο κάντε και με τις δύο όμοιες παλέτες που τα κενά τους τα είχατε από πριν γεμίσει με τις επιπλέον τάβλες. Η φορά που θα πρέπει να έχουν οι τάβλες κατά την ένωση θα πρέπει να είναι οριζόντια.
Βήμα 4ο: Περάστε επιμελώς με βερνίκι ξύλου (στο χρώμα που έχετε επιλέξει) όλες τις  ξύλινες επιφάνειες που τρίψατε αφού όμως πρώτα έχετε απομακρύνει τη σκόνη και τα ρινίσματα που προκλήθηκαν κατά τη διαδικασία του πρώτου σταδίου.
Πάνω στην ίδια λογική της κατασκευής μπορείτε να βάλετε τα καφάσια πάνω από το κρεβάτι και να κρατήσετε το τρίτο ως πλαϊνό επιδαπέδιο κομοδίνο.
Πάνω στην ίδια λογική της κατασκευής μπορείτε να βάλετε τα καφάσια πάνω από το κρεβάτι και να κρατήσετε το τρίτο ως πλαϊνό επιδαπέδιο κομοδίνο.
Βήμα 5ο: Όταν το βερνίκι θα έχει στεγνώσει ενώστε την επιφάνεια που θα χρησιμοποιηθεί ως κεφαλάρι με την νέα ενιαία ξύλινη επιφάνεια (αποτελούμενη από τις τέσσερις παλέτες αυτή δηλαδή που φτιάξατε στο 2ο βήμα) βιδώνοντας στα σημεία - νεύρα των παλετών (δηλαδή αυτά με την πιο συμπαγή υπόσταση, όπως οι τάκοι) πίσω όμως από το κεφαλάρι με τη βοήθεια των μεταλλικών γωνιών από την εσωτερική πλευρά των παλετών. Με τον τρόπο αυτό θα πρέπει να εξασφαλίσετε την ασφάλεια της κατασκευής σας. Μετά την ολοκλήρωση δεν θα πρέπει να παρατηρείτε καμία ταλάντωση. Στο στάδιο αυτό θα έχει ολοκληρωθεί και η κατασκευή του κρεβατιού!
Βήμα 6ο: Στα πλαϊνά του κρεβατιού, εκ δεξιών και εξ αριστερών της κατασκευής σας δηλαδή,  βιδώστε τα 2 αμπράζ κουρτίνας στο ύψος που εσείς επιθυμείτε κρατώντας πάντα σταθερές τις αναλογίες των αποστάσεων.
Βήμα 7ο: Περάστε το ανοξείδωτο συρματόσχοινο κορδόνι από τη μια πλευρά του βραχίονα του καφασιού και επιστρέψτε το σε παράλληλη θέση με το υπόλοιπο συρματόσχοινο έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία θηλιά. Με τη βοήθεια ενός σφιγκτήρα ενώστε τα δύο κομμάτια και ασφαλίστε τα. Αφήστε μια απόσταση για το συρματόσχοινο (ανάλογη με τη απόσταση που θέλετε να έχει όταν το καφάσι κρεμαστεί στον τοίχο) και επαναλάβετε τη διαδικασία και από την άλλη πλευρά του καφασιού.
Βήμα 8ο: Με τον ίδιο τρόπο συνεχίστε και με τα υπόλοιπα καφάσια. Στο τρίτο καφάσι το οποίο προορίζετε για πάνω από το κεφαλάρι μπορείτε να κόψετε το συρματόσχοινο πιο κοντό.
Αντικαταστήστε τα κρεμαστά καφάσια με ένα έτοιμο επίτοιχο ράφι με κρυφά στηρίγματα (θα βρείτε σε μεγάλα καταστήματα με οικιακό εξοπλισμό).
Αντικαταστήστε τα κρεμαστά καφάσια με ένα έτοιμο επίτοιχο ράφι με κρυφά στηρίγματα (θα βρείτε σε μεγάλα καταστήματα με οικιακό εξοπλισμό).
Σημείωση: Στην περίπτωση που δεν θα θέλατε να κρεμάσετε τα καφάσια - κομοδίνα στον τοίχο μπορείτε απλώς να τα βιδώσετε στον τοίχο ενώνοντας τα με αυτόν σε τουλάχιστον τέσσερα σημεία όπως αυτά που βρίσκονται στις γωνίες.

Διαβάστε ακόμη:
Οι πιο Οικονομικές και Ωραίες Ιδέες Διακόσμησης για την Κρεβατοκάμαρα

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης υποστηρίζει την ελληνική αποστολή του ΑΠΘ στην Ιαπωνία

Οι συνεργάτες του site Διαβατός προμηθεύτηκαν σήμερα τα λουλούδια τους από «Τα παιδιά της άνοιξης» ...

Ο συμβολισμός των Αριθμών και ο μέγας Πυθαγόρας...

Η νέα αλυσίδα καφέ που μπαίνει σφήνα στους μεγάλους...