Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινή πρόταση...Σνίτσελ κοτόπουλου με πατατοσαλάτα !


Επιμέλεια Διαβατινός...

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ) 

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, περίπου 400 γρ. το καθένα

6 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 



2 αβγά, χτυπημένα με 2 κ.σ. νερό

6 κ.σ. γαλέτα 

ξύσμα από 2 λεμόνια, ακέρωτα 

4 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη 

κ.γ. γλυκιά πάπρικα 

ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα 

αλάτι, πιπέρι 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ600 γρ. πατάτες 

200 γρ. μπέικον, σε κύβους  

6 κ.σ. μουστάρδα 

6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 

4 κ.σ. ανάμεικτα αρωματικά βότανα (θυμάρι και μαϊντανό), ψιλοκομμένα 

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 

ΕκτέλεσηΚόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου στα δύο και κάθε κομμάτι το ανοίγουμε στη μέση. 

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, σε ένα άλλο τα αβγά και σε ένα τρίτο τη γαλέτα, την οποία έχουμε αναμείξει με το ξύσμα λεμονιού, το τυρί και την πάπρικα. Περνάμε τα φιλέτα διαδοχικά από τα μπολ με τα υλικά και πιέζουμε με τα χέρια ώστε να κολλήσουν καλά επάνω στα φιλέτα. 

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει και τηγανίζουμε τα φιλέτα για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια για άλλα 5 σε χαμηλότερη, γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές. 

Πατατοσαλάτα: Βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο νερό και μόλις μαλακώσουν τις σουρώνουμε, τις καθαρίζουμε και τις «σπάμε» με ένα πιρούνι. Σοτάρουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι για 3-4 λεπτά. Σε μια πιατέλα βάζουμε όλα μαζί τα υλικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το κοτόπουλο.


Για περισσότερη νοστιμιά βράστε τις πατάτες σε ζωμό κοτόπουλου..

Φωτογράφος: Γιώργος Δρακόπουλος, βοηθός φωτογράφου: Μανώλης Κάπα, Επεξεργασία εικόνας: Νίκος Παλιόπουλος, Food styling: Ματίνα Πετρούτσα, Olivia Webb

πηγή: tovima

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..