Διαβατός Ημαθίας

Τσάι από φύλλα Ελιάς : Το έχετε δοκιμάσει;


Επιμέλεια Διαβατινός...
Για αιώνες πριν από την έλευση της σύγχρονης ιατρικής χρησιμοποιούνταν θεραπείες με βότανα λόγω των προληπτικών και θεραπευτικών δυνάμεών τους. Μια από αυτές είναι και το τσάι από φύλλα ελιάς. Τώρα η επιστήμη έχει ανακαλύψει τα μυστικά των ευεργετικών ιδιοτήτων για την υγεία του τσαγιού από φύλλα ελιάς.
Ποια είναι αυτά τα οφέλη; Γιατί οι βοτανολόγοι είναι τόσο ενθουσιασμένοι με το τσάι από φύλλα ελιάς;

Πριν έρθουν στο φως οι εμπεριστατωμένες αναλύσεις των φυσικών θεραπευτικών χημικών ουσιών που βασίζονται στα φυτά των φαρμάκων, ο μόνος τρόπος για τον έλεγχο της αποτελεσματικότητάς τους ήταν μέσω της δοκιμής και του λάθους. Το τσάι από φύλλα ελιάς χρησιμοποιούταν για αιώνες ως αποτελεσματική θεραπεία ασθενειών που κυμαίνονταν από το συνηθισμένο κρυολόγημα σε πιο σοβαρές ασθένειες όπως η ελονοσία και ο τροπικός πυρετός που αντιμετώπιζαν οι Ευρωπαίοι εξερευνητές στα ταξίδια τους. Τα ευεργετικά οφέλη του τσαγιού από φύλλα ελιάς για την υγεία θεωρούνταν τόσο μεγάλα που χρησιμοποιούταν συχνά στην προληπτική ιατρική. Υπήρχαν επιστημονικά στοιχεία που να το αποδεικνύουν αυτό;
Προφανώς. Ακολουθούν μερικές ανακαλύψεις που έκαναν πρόσφατα οι ερευνητές:
Τα φύλλα ελιάς περιέχουν ολευρωπεΐνη, μια ουσία που δρα ως φυσικό φυτοφάρμακο και αντιμυκητιακός παράγοντας. Ερευνητές στην Ευρώπη διεπίστωσαν ότι η ολευρωπεΐνη στον ανθρώπινο οργανισμό έχει την ιδιότητα να αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος μειώνοντας ταυτόχρονα την αρτηριακή πίεση.
Το ελενολικό οξύ, ένας αντιβακτηριακός παράγοντας στην ολευρωπεΐνη έχει αποδειχτεί ότι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες σύμφωνα με έρευνες που διεξήχθησαν από την φαρμακευτική εταιρεία Upjohn τη δεκαετία του 1960. Ενώ δεν σκοτώνει τους ιούς έχει αποδειχτεί ότι αναστέλλει την ανάπτυξή τους στο ρινικό σύστημα (το κοινό κρυολόγημα) και άλλες ιογενείς λοιμώξεις.
Το τσάι από φύλλα ελιάς λέγεται ότι περιέχει από τα υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών απ’ όλα τα γνωστά φυτά. Εκτός από την ολευρωπεΐνη περιέχει υψηλά επίπεδα υδροξυτυροσόλης, ρεσβερατρόλης και τυροσόλης. Στην πραγματικότητα, περιέχει 10 φορές τα επίπεδα της υδροξυτυροσόλης όπως το πράσινο τσάι. Θεωρείται ισχυρό αντιφλεγμονώδες, ίσως επειδή το τσάι από φύλλα ελιάς χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πολλών φλεγμονωδών παθήσεων.
Μαζί αυτά τα συστατικά και ίσως κι άλλα συμβάλλουν στα προαναφερόμενα οφέλη για την υγεία του τσαγιού από φύλλα ελιάς.
Πιστεύεται ότι:
• Μειώνουν την χοληστερόλη.
• Δίνουν μια ώθηση ενέργειας χωρίς καφεΐνη.
• Μειώνουν τη γλυκόζη του αίματος.
• Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
• Ανεβάζουν τη διάθεση.
• Έχουν αντιιϊκές ιδιότητες.
• Έχουν αντιμυκητισιακές ιδιότητες.
• Έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.
• Περιέχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Όταν παρασκευάζεται σωστά το τσάι από φύλλα ελιάς λέγεται ότι έχει ευχάριστη γεύση από μόνο του ή ότι μπορεί να παρασκευαστεί ως δροσιστικό μείγμα τσαγιού από βότανα. Μιας και δεν υπάρχουν γνωστές αρνητικές παρενέργειες έχοντας τόσα πολλά πιθανά οφέλη, γιατί δεν το δοκιμάζετε; Εξακολουθεί να είναι μέρος της καθημερινής ζωής σε πολλές περιοχές της Μεσογείου όπου η συχνότητα των καρδιακών παθήσεων είναι πολύ χαμηλή, επομένως αυτό μπορεί να είναι ένα ακόμα όφελος του τσαγιού από φύλλα ελιάς.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα είναι από την σελίδα του ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι