Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάιος, 2016

Διαβατός Ημαθίας

> Καφεδάκι με κρουασάν...

Εικόνα
Από Διαβατινός   Συστατικά Για τη ζύμη 200 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

> Διαβατινές σπιράλ κατασκευές για παρτέρια...

Εικόνα
Από Διαβατινός   Μία ιδιαίτερα όμορφη αλλά και πρακτική κατασκευή, αφού τα παρτέρια σε σχήμα σπιράλθα σας δώσουν την δυνατότητα να  αξιοποιήσετε

> Διαβατινή πρόταση για να κρύψετε τον ηλεκτρικό πίνακα του σπιτιού...

Εικόνα
Από Διαβατινός   Ειδικά σε  παλιά  σπίτια, τα  εμφανή  σημεία που αφορούν  ηλεκτρικές  παροχές πολύ συχνά   αποτελούν διακοσμητικές ...πληγές. 

> Εύκολη γρανίτα από τον Διαβατινό σεφ...

Εικόνα
Από Διαβατινός   Σαν να μας έπιασαν λίγο οι ζέστες τις τελευταίες μέρες; Ευκαιρία για παγωτάκι ή ακόμη καλύτερα για εύκολη γρανίτα από ότι χυμούς σου αρέσουν. 

> Πιες το "χρυσό" Γάλα και θα σε γιατρέψει...

Εικόνα
Από Διαβατινός   Πρόκειται για ένα θαυμάσιο ποτό το απόγευμα και τα οφέλη του  είναι εκπληκτικά. Το κύριο συστατικό του είναι ο Κουρκουμάς

> Έξυπνες ιδέες και πρακτικές για εύκολο Βάψιμο από τον Διαβατινό μπογιατζή..

Εικόνα
Από Διαβατινός   Η διαδικασία  βαψίματος  είναι αυτή που όσο τίποτα μπορεί να  ανανεώσει  κάθε χώρο του  σπιτιού  και να "φρεσκάρει" την  διάθεσή  σας κι όσο περισσότερο απαλλαγείτε από την ιδέα της "βαβούρας" και της "ταλαιπωρίας" που απαιτεί, τόσο πιο συχνά θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως την πιο απλή αλλά  τεράστια διακοσμητική  παρέμβαση για κάθε δωμάτιο.  

> Αποσυμβολισμός - Η Δηλιογεννημένη Άρτεμις

Εικόνα
Από Διαβατινός   …Ο Ουρανός έλαβε σύζυγό του τη Γαία και απέκτησε δώδεκα τέκνα, τους Τιτάνες και τις Τιτανίδες.

> Burger ετοιμάζει για σήμερα ο Διαβατινός σεφ...

Εικόνα
Από Διαβατινός   Συστατικά Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια 2 κρεμμύδια

> Διαβατινά γιατροσόφια...φτιάξτε Σπιτική παυσίπονη αλοιφή με τρία ισχυρά αντιφλεγμονώδη βότανα..

Εικόνα
Από Διαβατινός   Σπιτική αλοιφή για μυϊκούς πόνους, αρθρίτιδα και τους πόνους στις αρθρώσεις Extra δυνατή αλοιφή

> Φτιάξτε Διαβατινά Κηροπήγια και Φαναράκια με ΧΑΡΤΙ και ΦΥΛΛΑ...

Εικόνα
Από Διαβατινός Εξαιρετικά καλαίσθητα και ιδιαίτερα φαναράκια-κηροπήγια που θα δημιουργήσετε με  ελάχιστα  υλικά και  κόστος  για την διακόσμηση εσωτερικών αλλά και εξωτερικών χώρων. 

> Βέροια: Έχουμε γιορτή σήμερα στο Πάρκο της Εληάς..

Εικόνα
Από Διαβατινός   Σήμερα Κυριακή 29/05 στις 11.00  το πρωί το πάρκο της Εληάς μεταμορφώνεται σε μια ανοιχτή κουζίνα (pop-up-kitchen) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ροδάκινου.

> Διαβατινές ιδέες για να ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΤΕ το ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ του σαλονιού...

Εικόνα
Από Διαβατινός Πίσω από κάθε  συνδυασμό  που σας αρέσει σε έναν οποιοδήποτε  χώρο  ή σε  εικόνες  που βλέπετε στο internet, περιοδικά και είτε αφορά το  σύνολο  του είτε την  διαμόρφωση  επιλεγμένων μικρών ή μεγαλύτερων  σημείων , 

> Ελληνικός καφές με ένα μεγάλο κομμάτι black forest...

Εικόνα
Από Διαβατινός   Συστατικά Για την κρέμα βύσσινο

> Νάουσα 5 Ιουνίου το «1ο Πράσινο Φεστιβάλ»

Εικόνα
Από Διαβατινός   Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας την Κυριακή 5 Ιουνίου, στο άλσος του Αγίου Νικολάου και στο δημοτικό πάρκο, διοργανώνει το «1ο Πράσινο Φεστιβάλ» στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

> Πιείτε μπύρα άφοβα... κάνει καλό στην υγεία...

Εικόνα
Από Μ-ίου   Οι επαγγελματίες της υγείας συνήθως δεν συνιστούν την κατανάλωση μπύρας, επειδή οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι, εφόσον είναι υγιεινή, μπορούν να πίνουν όση θέλουν.

> Τι σχέση έχουν η Σέριφος και ο... Σείριος;

Εικόνα
Από Μ-ίου   Η Σέριφος δεν είναι ένα τυχαίο νησί των Κυκλάδων. Εκεί ξεβράστηκε το κιβώτιο που περιείχε την Δανάη με τον μικρό Περσέα που όταν μεγάλωσε έκοψε το κεφάλι της

> Ένα φύλλο δάφνης και πείτε αντίο στο άγχος...

Εικόνα
Από Διαβατινός   Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να καίτε ένα φύλλο δάφνης στο σπίτι σας! Εξαιτίας των προκλήσεων που συναντάμε καθημερινά, καταλήγουμε να έχουμε νεύρα και να είμαστε αγχωμένοι. Αυτό που συστήνει το συγκεκριμένο άρθρο για να μειώσουμε το άγχος μας είναι απλά καταπληκτικό.

> Τέλος στα μαύρα στίγματα με καθαρό πρόσωπο..δείτε πώς;

Εικόνα
Από Διαβατινός   Μετά τα σπυράκια, τα μαύρα στίγματα είναι ο επόμενος “μπελάς” που αντιμετωπίζουν άντρες και γυναίκες στην επιδερμίδα του προσώπου τους.

> Ο Διαβατινός προτείνει συνοδεία με τον καφεδάκο Κορμό σοκολάτας (Μωσαϊκό)

Εικόνα
Από Διαβατινός Συστατικά Για μείγμα 1 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

> Βέροια - Ομιλία για τον Φυσικό Τοκετό το Σάββατο 28 Μαίου...

Εικόνα
Από Διαβατινός   Η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Βέροιας, σας προσκαλεί στην ομιλία που διοργανώνει το Σάββατο 28 Μαίου στο καφέ Σινεμά με θέμα συζήτησης τον Φυσικό Τοκετό.

> Νέαρχος - Ο Κρητικός ναύαρχος του στόλου του Μ. Αλεξάνδρου...

Εικόνα
Από Διαβατινός Ο Νέαρχος υπήρξε ο επικεφαλής του στόλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του στην Ασία. Ήταν κρητικής καταγωγής, γιος του Ανδροτίμου (πιθανόν από την Λατώ).

> Κι όμως ο Φραπές κάνει καλό στην υγεία μας..

Εικόνα
Από Διαβατινός   Όταν οι Έλληνες λένε το καλοκαίρι “πάμε για ένα καφέ”, το πιο πιθανό είναι ότι εννοούν τον φραπέ. Αν το ούζο είναι το “εθνικό μας ποτό”, τότε  ο καφές φραπέ είναι σίγουρα το εθνικό μας ρόφημα καφέ…

> Βρέθηκε ο τάφος του Αριστοτέλη...

Εικόνα
Από Διαβατινός   Ένα από τα σπουδαιότερα αρχαιολογικά ευρήματα στα αρχαία Στάγειρα αναμένεται να παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό, στη Θεσσαλονίκη.

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

Εικόνα
Κ άθε  μορφής  ξύλο απ΄όσα βρίσκουμε  στις  παραλίες ή κοντά στην  θάλασσα  έχουν αποκτήσει  την συγκεκριμένη  όψη-υφή  μετά την " φθορά " που έχει προκληθεί στην επιφάνειά τους,  με  φυσικό  τρόπο, από το νερό, το αλάτι και τον ήλιο. 

> Ο Διαβατινός μάστορας δίνει ιδέες για ΓΛΑΣΤΡΕΣ - ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΕΣ από ΠΑΛΕΤΕΣ

Εικόνα
  Θα φυτέψετε  απευθείας  στο εσωτερικό τους ή θα τοποθετήσετε  γλαστράκια ,   θα ...οριοθετήσετε τον  λαχανόκηπό  σας, θα  εκμεταλλευτείτε  το σημείο

> Ο Διαβατινός μάστορας φτιάχνει Καθαριστικό για τους ΑΡΜΟΥΣ στα πλακάκια...

Εικόνα
Από Διαβατινός   Από τις πλέον αντιαισθητικές και σκληρές βρωμιές που δυστυχώς, κυρίως σε παλιά μπάνια - κουζίνες, αλλά και γενικά με τον χρόνο,δεν καθαρίζουν εντελώς όσο συχνά κι αν

> Το Πολιτιστικό θερμόμετρο ανεβαίνει το Σαββατοκύριακο στην Ημαθία...

Εικόνα
To Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας προσκαλεί για μια ακόμη χρονιά μικρούς και μεγάλους να πάρουν μέρος στις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές, που φέτος οργανώνει στο Ιερό της Μητέρας Θεάς στη Λευκόπετρα Βερμίου, αλλά και στην αρχαία Μίεζα (περιοχή Νάουσας-Λευκαδίων)...

> Κρήτη - Άγνωστη υπερτεχνολογία και θαμμένα μυστικά...

Εικόνα
Από Διαβατινός   Tο 1950 ένας βοσκός όλως τυχαίως ανακάλυψε την είσοδο ενός σπηλαίου και μπαίνοντας μέσα αντίκρισε τεράστιας σημασίας ευρήματα,από ολόχρυσες λάρνακες, ολόχρυσα αγάλματα και λοιπά χρυσά αντικείμενα .

> Μυστικά για ένα όμορφο χαμόγελο από τον Διαβατινό οδοντίατρό σας..

Εικόνα
Από Διαβατινός   «Ένα χαμόγελο είναι η πιο κοντινή απόσταση ανάμεσα στους ανθρώπους» υποστήριζε ο δανοαμερικανός κωμικός και  μουσικός συνθέτης, Victor Borge.

> Το σωστό είναι να τρώμε πάντα πρώτα την σαλάτα...

Εικόνα
Από Διαβατινός   Οι άνθρωποι που αρχίζουν το γεύμα τους με λαχανικά και πρωτεΐνες και το τελειώνουν με  υδατάνθρακες, χορταίνουν περισσότερο, αναφέρουν επιστήμονες από τη Νέα Υόρκη.

> Φτιάξτε ΚΕΡΙΑ με ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ..

Εικόνα
Ε  ξαιρετικά  καλαίσθητο  τελικό αποτέλεσμα, χωρίς  ιδιαίτερο  κόπο και με  μηδενικό  κόστος , αν  εξαιρέσετε  ένα απλό  κερί. Εκτός αυτού θα  χρειαστείτε: -   λουλούδια, φυλλαράκια κλπ.  -ένα  ρεσώ  και ένα κουτάλι. 

> Ο άγνωστος Ναός του Δία στην κορυφή του Υμηττού..

Εικόνα
Από Μ-ίου Πολλές φορές έχουμε περάσει από εκεί, αλλά ποτέ δεν μας πέρασε το μυαλό ότι εκεί μπορεί να «κρύβεται» ένα ιερό του Υψίστου Θεού των Ελλήνων, του Διός!

> Far West γίναμε...Πιστολίδι στην Αλεξάνδρεια με έναν τραυματία...

Εικόνα
Από Μ-ίου Ένα περιστατικό άνευ προηγουμένου για τα δεδομένα της Ημαθίας τουλάχιστον, έγινε πριν από λίγη ώρα στην Αλεξάνδρεια.

> Πρησμένο στομάχι; δες πως θα το ξεφορτωθείς...

Εικόνα
Από Διαβατινός Δεν είσαι χοντρός! Το στομάχι σου είναι πρησμένο και να πως να το ξεφορτωθείς! Τίποτα δεν προκαλεί μεγαλύτερη αμηχανία από ένα πρήξιμο στο στομάχι.

> Όμορφα φαναράκια από κονσερβοκούτια..

Εικόνα
Από Διαβατινός   Θα χρειαστείτε:    *  άδεια  κονσερβοκούτια *   καρφί  και σφυρί

> Δημιουργούμε πίνακες με Φύλλα και Αλουμινόχαρτο..

Εικόνα
Ε  ντυπωσιακοί "πίνακες" για να  διακοσμήσετε οποιονδήποτε χώρο του σπιτιού φτιαγμένοι με από ένα απλό  τελάρο  ζωγραφικής   ή ένα κομμάτι ξύλο, φύλλα  και  αλουμινόχαρτο . 

> Φτιάχνουμε δικό μας σπιτικό σαπούνι...

Εικόνα
Από Διαβατινός   Για να φτιάξετε αυτό το θεραπευτικό σαμπουάν, θα χρειαστείτε χαμομήλι, γλυκερίνη και φυσικό σαπούνι.

> Χθες 23/5/2016 έφυγε από τη ζωή ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς της περιοχής μας.

Εικόνα
Από Διαβατινός   Η παράδοση του Ρουμλουκιού θρηνεί για έναν γίγαντα της λαϊκής μας παράδοσης. Για τον Θωμά Πάτμο. Ο ζουρνάς του σταμάτησε να ηχεί πια. Ο Λαογραφικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων εκφράζει τη θλίψη του και τα συλληπητήρια στην οικογένεια ενός ανθρώπου

> Τι γίνεται με τα συμπύρηνα ροδάκινα;

Εικόνα
Από Διαβατινός   Την «τεράστια» ανησυχία του για την αυξανόμενη στρεμματική καλλιέργεια συμπύρηνου ροδάκινου στην Ελλάδα, στροφή που τα τελευταία χρόνια κάνουν ολοένα και περισσότεροι παραγωγοί λόγω της «πεσμένης» κίνησης,

> Κοχύλι περίπου 500.000 χρονών με... Ελληνικά Γράμματα;

Εικόνα
Από Διαβατινός   Τι θα λέγατε αν πριν από πεντακόσιες χιλιάδες χρόνια υπήρχαν «πρωτόγονοι» άνθρωποι οι οποίοι μπορούσαν να γράψουν; Οι επιστήμονες έμειναν με το στόμα ανοιχτό, πάνω σε αυτή την ανακάλυψη.

> Φάρμακα από την Οδύσσεια του Ομήρου...

Εικόνα
Από Διαβατινός   Διαθέτουμε ως χώρα το 40% των φαρμακευτικών φυτών της Ευρώπης. Και όμως, δεν παράγουμε ούτε εξάγουμε κανένα  φυτικό σκεύασμα.

> Για όλους εσάς που καπνίζετε, έτσι θα αποβάλλετε τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας..

Εικόνα
Από Διαβατινός   Το κάπνισμα είναι βλαβερό για την υγεία. Αυτό το γνωρίζουν όλοι, αλλά για κάποιους είναι αρκετά δύσκολο να “σπάσουν τα δεσμά” αυτής της συνήθειας.

> Η Διαβατινή νοικοκυρά επιμένει..Ντύστε το σπίτι σας επώνυμα και οικονομικά...

Εικόνα
Το homecorner.gr είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα λευκών ειδών.

> Ο Στοιχηματάκιας του Διαβατού προτείνει...

Εικόνα
Η myBet.com είναι μία από τις μεγαλύτερες online εταιρείες αθλητικών στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών στην Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 2003, και γρήγορα γνώρισε τεράστια επιτυχία. Η myBet είναι μια ισχυρή και αξιόπιστη εταιρεία, έχοντας κερδίσει έναν σημαντικό αριθμό ελέγχων ασφαλείας για τους καταναλωτές που έγιναν στη Γερμανία, όπως του Focus tomorrow 09/04 και MAXIM 02/05.

> Κοσμήματα πολυτελείας από τον Διαβατινό αργυροχρυσοχόο..

Εικόνα
Γνωρίστε τη μαγεία του κοσμήματος και ταξιδέψτε από την αρχαία Ελλάδα ως το σήμερα, με τις δημιουργίες των καλύτερων Ελλήνων σχεδιαστών του χώρου.

> Δείτε τι λένε σήμερα στην Ελλάδα από τον Μ-ίου...

Καλημέρααααα Ελλάντα !!! Η είδηση της ημέρας 1.   Πανελλήνιος σάλος για τον Αρχιμανδρίτη που παρενοχλούσε ανήλικο μέσα σε μοναστήρι..

> Ο Διαβατινός σεφ προτείνει μαζί με τον πρωινό καφεδάκο ένα κομμάτι Banoffee με σοκολάτα...

Εικόνα
Από Διαβατινός   Συστατικά Για τη βάση 1 κουτί (250 γρ.) μπισκότα τύπου digestive ή πτι μπερ 50 γρ. βούτυρο

> Ο Ιπποκράτης, που έλεγε «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και «φάρμακο σου είναι η τροφή σου»...

Εικόνα
Από Διαβατινός   Πολλές φορές η σύγχρονη επιστήμη έχει σκύψει στον τρόπο διατροφής και ζωής των αρχαίων και έχει μελετήσει αρχαία συγγράμματα, σε μια προσπάθεια να απαντήσει και σε ένα απλό ερώτημα πέρα από τα πολυσύνθετα.

> Το θαυματουργό ελαιόλαδο για τον οργανισμό μας...

Εικόνα
Από Διαβατινός   Άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο γνωρίζουμε τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει για τον ανθρώπινο οργανισμό το ελαιόλαδο…

> Αρχαία θεραπεία για την πρόληψη του καρκίνου και τη μακροζωία..

Εικόνα
Από Διαβατινός   Η πανάρχαια αυτή θεραπεία καταπολεμά τις πεπτικές διαταραχές, προλαμβάνει τα καρδιακά και τα εγκεφαλικά επεισόδια, προλαμβάνει τη διαδικασία σχηματισμού όγκων, βελτιώνει την όραση και αναζωογονεί συνολικά τον οργανισμό εξασφαλίζοντας τη μακροζωία. 

> Μια γευστική ιδέα από τον Διαβατινό σεφ...

Εικόνα
Φτιάξτε  Κέικ μέσα σε χωνάκια για παγωτό... Κέικ Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις λιώσουν, αποσύρουμε.

> Ο Διαβατινός προτείνει για σήμερα Κοτόπουλο Λεμονάτο με Πατάτες..

Εικόνα
Από Διαβατινός   Συστατικά 6 μεσαίες πατάτες    1 κοτόπουλο κομμένο σε 8 μερίδες

> Το Θεϊκό Μέλι και τα 7 πράγματα που δεν ξέρατε ότι μπορεί να κάνει..

Εικόνα
Από Διαβατινός   Το μέλι είναι σίγουρα πολύτιμο στην καθημερινότητα μας, αφού χρησιμοποιείται όχι μόνο στη μαγειρική και τα γλυκά, αλλά αποτελεί τη βάση για ενδιαφέρουσες ιατρικές θεραπείες.

> Μήπως το χρυσόμαλλο δέρας δεν ήταν μύθος;

Εικόνα
Από Διαβατινός   Το χρυσόμαλλο δέρας δεν ήταν καθαρά αποκύημα της φαντασίας των αρχαίων Ελλήνων, αλλά βασιζόταν σε ιστορικά δεδομένα.