Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάρτιος, 2016

Διαβατός Ημαθίας

> Ποιοι δικαιούνται το δώρο Πάσχα και πώς υπολογίζεται – Τι ισχύει για τους ανέργους του ΟΑΕΔ;

Εικόνα
Post by Διαβατινός   «Δώρο Πάσχα» δικαιούνται να λάβουν τη Μεγάλη Εβδομάδα οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα αλλά και άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ, για τον υπολογισμό του ποσού του «Δώρου Πάσχα» λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

> Τα ψεκαστήρια στην Κοζάνη χορεύουν πεντοζάλη…

Εικόνα
Post by Διαβατινός   Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός Μπορούν ο Μπογδάνος και η Σούζη να μου πουν πως είναι δυνατόν τρία αεροσκάφη να πετούν πάνω από την ίδια περιοχή και να κάνουν και κύκλους;;;

> Επαναστατική βιολογική θεραπεία για ορθοπαιδικές παθήσεις...

Εικόνα
Post by Διαβατινός   Η θεραπεία με ενέσιμα  αυτόλογα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια PRP  είναι η πιο σύγχρονη και ευρέως διαδεδομένη βιολογική θεραπεία για την επιτάχυνση της επούλωσης μυών, τενόντων και συνδέσμων μετά από τραυματικές αλλά και εκφυλιστικές βλάβες.

> Το θερινό πρόγραμμα λειτουργίας των καταστημάτων Βέροιας

Εικόνα
Post by Διαβατινός   Ανακοινώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο της Βέροιας το θερινό πρόγραμμα λειτουργίας των καταστημάτων Βέροιας.

> Φτιάξτε τις πιο νόστιμες κρέπες εύκολα και γρήγορα...

Εικόνα
Post by Διαβατινός   Αλμυρές με τυριά, αλλαντικά, λαχανικά και κρέας ή γλυκές με φρούτα, σοκολάτα και καραμέλα, οι κρέπες αποτελούν λατρεμένο σνακ, αλλά και κυρίως γεύμα.

> Έρχεται ο μανδύας αορατότητας...

Εικόνα
Post by Διαβατινός   Από την στιγμή που διάβασαν ή είδαν τον Χάρι Πότερ, οι οπαδοί του περιμένουν την ημέρα που θα μπορέσουν να αποκτήσουν το δικό τους μανδύα αορατότητας. Τώρα πλέον, ένας φυσικός από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη, ισχυρίζεται πως είναι πολύ κοντά στη δημιουργία του.

> Ανησυχούν οι Τούρκοι από τα περίεργα γεγονότα στην Αγία Σοφία..

Εικόνα
Post by Διαβατινός Τα τελευταία χρόνια ορισμένα γεγονότα με επίκεντρο την Αγία Σοφία και με αποκορύφωμα την απροσδόκητη εμφάνιση το καλοκαίρι του 2008 του Άγγελου στον Τρούλο, έχουν δημιουργήσει στους Τούρκους ένα κλίμα καχυποψίας και φόβου για κάποια «άγνωστα» μελλούμενα.

> Πόσο επικίνδυνα είναι τα παράγωγα του χλωρίου, από την χλωρίωση του νερού, που πίνουμε;

Εικόνα
Post by Διαβατινός   της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος, medlabnews.gr Η χλωρίωση είναι η βασική απολυμαντική διεργασία κατά την επεξεργασία του πόσιμου νερού.

> Ατρόμητος Διαβατού – Μακροχώρι 1-2

Εικόνα
Post by Διαβατινός   Όλη η δράση στο πρώτο ημίχρονο στο Δημοτικό Γήπεδο Διαβατού, ένα αποτέλεσμα που δίνει στο Μακροχώρι την οριστική παραμονή του στην κατηγορία.

> Ξηρασία: Επικίνδυνη τακτική ή πολυδύναμη θεραπεία;

Εικόνα
Post by Διαβατινός   Ξηρασία: Επικίνδυνη τακτική ή πολυδύναμη θεραπεία; Κείμενο από Ιωάννη Παπαγιαννόπουλο, ιατρό γενικής ιατρικής, χημικό, εκπαιδευθείς στην κλινική βιοχημεία και ανοσολογία (www.fastingtherapy.gr )

> Τέλος το κάπνισμα με το βότανο που καταστρέφει την επιθυμία για νικοτίνη...

Εικόνα
Post by Διαβατινός   Κοινό πρόβλημα μεταξύ των καπνιστών είναι ότι θέλουν να σταματήσουν το κάπνισμα, αλλά φοβούνται ότι θα πάρουν βάρος. 

> Χάστε βάρος και λίπος κοιλιάς με νερό τζίντζερ (πιπερόριζα) Το πιο υγιεινό ρόφημα για να κάψετε με επιτυχία το περιττό λίπος στη μέση σας, τους γοφούς και τους μηρούς..

Εικόνα
Post by Διαβατινός   Υπάρχουν πολλά προϊόντα απώλειας βάρους που υπόσχονται να σας κρατήσουν λεπτούς για ένα διάστημα, αλλά τελικά το μόνο που προκαλούν είναι περισσότερη πείνα.

> Γιατί τιναζόμαστε στον ύπνο μας, που οφείλεται ;

Εικόνα
Post by Διαβατινός   Στη μεταβατική κατάσταση μεταξύ εγρήγορσης και ύπνου, συμβαίνουν πολλά παράξενα πράγματα... Πολλοί ζουν μια πτώση στο όνειρό τους η οποία τελειώνει με ένα χαρακτηριστικό τίναγμα λίγο πριν φτάσουν στο έδαφος. Άλλοι ισχυρίζονται πως βιώνουν εξωσωματικές εμπειρίες οι οποίες λήγουν πάλι με αυτό το τίναγμα.

> Το Μυστήριο με τους Προσέληνους Αρκάδες

Εικόνα
Post by Διαβατινός   Οι κάτοικοι της χώρας των Αρκούδων δεν ήταν γεωργοί. Οι Αρκάδες, όσοι δεν ζούσαν από το κυνήγι, ήταν βοσκοί. Στη χιονισμένη κορυφή της Κυλλήνης ο ουρανός αγγίζει τη γή, εκεί ο Θεός Δίας γονιμοποίησε τη Νύμφη Μαία. Γιός του Δία και της Μαίας ήταν ο Κυλλήνιος Ερμής.

> Στο πένθος έχει βυθιστεί το Ημαθιώτικο ποδόσφαιρο - Νεκρός σε τροχαίο ο Τεο Αραμπατζής..

Εικόνα
ΣΟΚ στο Ημαθιώτικο ποδόσφαιρο από το άκουσμα του ξαφνικού χαμού του Θοδωρή Αραμπατζή, ποδοσφαιριστή της Ποντιακής Νεολαίας Αράχου. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής, σύμφωνα με τις πληροφορίες του  sportup ,  έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της Κυριακής στη Χαλκηδόνα όπου και διέμενε, όταν επιστρέφοντας από νυχτερινή διασκέδαση με τους φίλους του, το αυτοκίνητο που οδηγούσε...

> Ο Θεός Καιρός - Ο νεότερος γιός του Δία..

Εικόνα
Post by Διαβατινός Στην ελληνική μυθολογία ο Καιρός ήταν θεότητα, το πνεύμα που προσωποποιούσε την ευνοϊκή χρονική στιγμή, την ευκαιρία, η οποία μπορούσε να αξιοποιηθεί μόνο όταν πλησίαζε.   Γραπτή μαρτυρία για την ύπαρξη του εμφανίζεται για πρώτη φορά τον 5ο αιώνα π.χ. (στα ομηρικά έπη δεν συναντάται ο Καιρός, παρά μόνο το επίθετο «καίριος»)…

> Το ήξερες;; Ο Χαλκός Αφανίζει όλα τα μικρόβια...

Εικόνα
Post by Διαβατινός   Όταν αναφερόμαστε στον χαλκό , μέχρι σήμερα σκεφτόμαστε ένα αρχαίο υλικό που οι μόνες του εφαρμογές είναι κυρίως σε σωληνώσεις και καλώδια. 

> Ξεκινήστε τα δικά σας φυτά από σπόρο - Οδηγίες για αρχάριους

Εικόνα
Post by Διαβατινός   Δείτε παρακάτω πως θα… ξεκινήστε τα  δικά σας φυτά από σπόρο! Οδηγίες για αρχάριους…

> Η Αρετή της Αγχίνοιας...

Εικόνα
Post by Διαβατινός Ο όρος «Αγχίνοια» ετυμολογείται εκ του επιρρήματος «αγχι»- (ετυμολογουμένου εκ του ρήματος «άγχω», ήτοι σφίγγω, δηλαδή εγγύς, πλησίον), και του ουσιαστικού «νούς».

> Δωρεάν φαγητό, από τη φύση! Για τις πολύ δύσκολες μέρες που έρχονται. Μελετήστε καλά την λίστα....

Εικόνα
Post by Διαβατινός   Στα δύσκολα χρόνια που ζούμε και στα δυσκολότερα που έρχονται καλό είναι να θυμηθούμε μερικές πρακτικές που ακολουθούσαν με σοφία οι γιαγιάδες μας τα χρόνια που τα λεφτά ήταν λιγοστά και οι καθημερινές ανέσεις, σχεδόν ανύπαρκτες .

> Σοκ. Από το 1970 χάθηκαν 16,7 εκατομμύρια Ελληνόπουλα…

Εικόνα
Post by Διαβατινός   Τρομακτικά είναι τα δεδομένα που προκύπτουν, καθώς φανερώνουν το πραγματικό μέγεθος των εκτρώσεων που συμβαίνουν στην Ελλάδα.

> Η «Λωξάντρα» στη Βέροια τη Δευτέρα 28 Μαρτίου...

Εικόνα
Post by Διαβατινός Η ζωή και οι συναρπαστικές αφηγήσεις της Πολίτισσας «Λωξάντρας», έτσι όπως τις αποτύπωσε στο ομώνυμο βιβλίο η εγγονή της, η Μαρία Ιορδανίδου, ξαναζωντανεύουν στη σκηνή, με την ερμηνεία της Άννας Βαγενά, σ’ έναν συγκλονιστικό μονόλογο. 

> Ριγανέλαιο: Tο φυσικό αντιβιοτικό που πρέπει να βρίσκεται σε κάθε σπίτι. Πως φτιάχνετε;

Εικόνα
Post by Διαβατινός Πρόσφατες εργαστηριακές μελέτες επιβεβαίωσαν οτι το ριγανέλαιο είναι ένα ισχυρό φυτικό αντιβιοτικό,με αντιμυκητιακές και αντι-ιικές ιδιότητες.

> Αγοράζουμε και Καταναλώνουμε μόνο Ελληνικό Μέλι...

Εικόνα
Post by Διαβατινός Ένα από τα καλύτερα παραγόμενα προϊόντα στην Ελλάδα, στο τομέα της πρωτογενούς παραγωγής είναι το μέλι γιατί συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την ποιότητα και τη παράδοση. Η μελισσοκομία στην Ελλάδα είναι γνωστή από την αρχαιότητα και συνεχίζεται έως τις μέρες μας χάρη στη μεγάλη προσπάθεια των Ελλήνων μελισσοκόμων.

> Βέροια: Εντυπωσιακή η παρέλαση της 25 Μαρτίου....

Εικόνα
Με την επιβλητική στρατιωτική παρέλαση κορυφώθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Βέροια. Οι πολίτες που είχαν παραταχθεί από νωρίς επί της οδού Μητροπόλεως για να καμαρώσουν τα παιδιά, τους φίλους και τους συγγενείς τους, φύλαξαν το πιο θερμό τους χειροκρότημα για αυτά τα παιδιά που μπορεί στην πλειοψηφία τους να μην κατάγονται από Βέροια αλλά κοσμούν και τιμούν με την παρουσία τους τις παρελάσεις...

> Διάβαζε ο Κολοκοτρώνης Θουκυδίδη και ο Καποδίστριας Αριστοτέλη;

Εικόνα
Ο Καποδίστριας διάβαζε Αριστοτέλη, για να μάθει την τέχνη διοίκησης του οίκου, τις μορφές του πολιτεύματος, το εκπαιδευτικό σύστημα της Άριστης Πολιτείας; Πού «κολλάει» η αρχαία Ελλάδα με την Επανάσταση του 1821; Τι έμαθε ο Κολοκοτρώνης από τον Θουκυδίδη για τη διεξαγωγή του πολέμου και τις διεθνείς σχέσεις;

> Εμφάνιση πόλης άλλης... Διάστασης;;;

Εικόνα
Χιλιάδες άνθρωποι έμειναν ζαλισμένοι όταν μια τεράστια πόλη φάντασμα εμφανίστηκε να σχηματίζεται από πάνω τους, στα σύννεφα…

> Την Κυριακή 10 Απριλίου: «1ο ΔΡΟΜΟ 21 ΜΑΘΗΤΩΝ 6000μ»

Εικόνα
Ο Λαογραφικός Σύλλογος Ντοπίων Μακροχωρίου και Περιχώρων σε συνεργασία με το Αθλητικό τμήμα του Κ.Α.Π.Α. Δήμου Βέροιας και την τεχνική υποστήριξη του τμήματος στίβου του Φίλιππου Βεροίας του Συλλόγου Δρομέων Βεροίας και τη ΛΕΜΟΒ, προκηρύσσει τον λαϊκό αγώνα «1ο ΔΡΟΜΟ 21 ΜΑΘΗΤΩΝ 6000μ» (Πλατεία 21 Μαθητών Μακροχώρι - Διαβατός - Πλατεία 21 Μαθητών Μακροχώρι) και τον αγώνα 3000μ παιδιών Γυμνασίου... και 1500μ παιδιών Δημοτικού Σχολείου.

> Το 1943 έγινε ένα από τα γνωστότερα πειράματα αντιβαρύτητας. Το κρυφό πείραμα, οι μαρτυρίες και η σχέση του με την Ελλάδα..

Εικόνα
ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ! Το πολεμικό ναυτικό των Η.Π.Α κατάφερε να εξαφανίσει ένα ολόκληρο πλοίο, το αντιτορπιλικό ELDRIDGE «βομβαρδίζοντας» το με πανίσχυρα ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Το πλοίο εξαφανίστηκε από τα μάτια όλων και ταξίδεψε στο χωροχρόνο μαζί με το πλήρωμα του,όταν υλοποιήθηκε ξανά οι σκηνές που αντίκρυσαν οι παρευρισκόμενοι μόνο σοκ προκαλούν…άνθρωποι καμένοι και »χτισμένοι» μέσα στα τοιχώματα του πλοίου..

> Σχοινόπρασο: Το βότανο που μας προστατεύει από τον καρκίνο..

Εικόνα
Πρόκειται για ένα φυτό που έχει πολλές θρεπτικές ουσίες μέσα σε λίγα γραμμάρια. Ταυτόχρονα είναι τροφή χαμηλή σε θερμίδες, αλλά πλούσια σε ευεργετικά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

> Απίστευτες φωτογραφίες με κινητό...πως;; δείτε !!!

Εικόνα
Έβαλε σελοτέϊπ στην κάμερα του κινητού του και το έβαψε μπλε. δείτε τι έγινε

> Δελφοί - Ελληνική νευροχειρουργική επέμβαση 1900 πΧ..

Εικόνα
Και όμως, η πρώτη γνωστή μέχρι σήμερα νευροχειρουργική επέμβαση στην Ελλάδα, έγινε γύρω στο 1900 π.Χ. στην περιοχή των Δελφών. Την ανακάλυψη αυτή έκαναν Έλληνες επιστήμονες που μελέτησαν το κρανίο ενός άντρα από την περιοχή της Κίρρας στη Φωκίδα.

> Η συνταγή του Διαβατινού για τέλειο Μπακαλιάρο με σκορδαλιά...

Εικόνα
Απολαύστε πεντανόστιμο μπακαλιάρο, τυλιγμένο με τραγανή κρούστα και υπέροχη  σκορδαλιά !

> Ο Όμηρος μας εξηγεί πως δεν θα αρρωσταίνουμε ποτέ Υπάρχει μηχανισμός αυτό-θεραπείας για τον άνθρωπο;

Εικόνα
Τι καλύτερο αγχολυτικό από το γέλιο;;; Ειδικά όταν είσαι αγχωμένος;;; Ο Όμηρος μας εξηγεί πως δεν υπάρχει τίποτα τόσο σοβαρό στην απλή ζωή μας, ώστε να στενοχωριόμαστε .Αυτή είναι η αλήθεια.