Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινό Πικάντικο chutney μήλου...


Διαβατινός Σεφ 👉...



Συστατικά:


  • 1.5 κιλά μήλα κόκκινα
  • 370 γρ. χουρμάδες  
  • 700 ml μηλόξυδο
  • 450 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη  
  • 450 γρ. ξερό κρεμμύδι
  • 250 γρ. σταφίδες
  • 3 κ.γ. κίτρινοι σπόροι μουστάρδας
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • 2 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τον πυρήνα με τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους 1 εκ.
  • Αφαιρούμε το κουκούτσι από τους χουρμάδες και τους ψιλοκόβουμε.
  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα τοποθετούμε το ξύδι με τη ζάχαρη, φέρνουμε σε βρασμό,  και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
  • Με το που πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει και να πάρει τη μορφή μαρμελάδας για περίπου 2 ώρες περίπου, ανακατεύοντας τακτικά. (θα σφίξει ακόμα περισσότερο όταν κρυώσει)
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αποθηκεύουμε αμέσως σε αποστειρωμένα βαζάκια.

πηγή: Άκης
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!