Διαβατινό Πικάντικο chutney μήλου...
Διαβατινός Σεφ 👉...
Συστατικά:
- 1.5 κιλά μήλα κόκκινα
- 370 γρ. χουρμάδες
- 700 ml μηλόξυδο
- 450 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
- 450 γρ. ξερό κρεμμύδι
- 250 γρ. σταφίδες
- 3 κ.γ. κίτρινοι σπόροι μουστάρδας
- 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
- 2 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
- 2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τον πυρήνα με τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους 1 εκ.
- Αφαιρούμε το κουκούτσι από τους χουρμάδες και τους ψιλοκόβουμε.
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα τοποθετούμε το ξύδι με τη ζάχαρη, φέρνουμε σε βρασμό, και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
- Με το που πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει και να πάρει τη μορφή μαρμελάδας για περίπου 2 ώρες περίπου, ανακατεύοντας τακτικά. (θα σφίξει ακόμα περισσότερο όταν κρυώσει)
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και αποθηκεύουμε αμέσως σε αποστειρωμένα βαζάκια.
πηγή: Άκης
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »