Διαβατινή Χριστουγεννιάτικη γέμιση για γλυκό...
Διαβατινός Σεφ ...
Συστατικά:
- 250 γρ. σταφίδες ξανθές
- 350 γρ. σταφίδα κορινθιακή
- 100 ml κονιάκ
- ξύσμα + χυμός από 1 λεμόνι
- 300 γρ. πολύ παγωμένο βούτυρο περασμένο από τον τρίφτη
- 250 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
- 90 γρ. αποξηραμένες φλούδες εσπεριδοειδών
- 1/2 μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1 μεγάλο πράσινο μήλο καθαρισμένο και τριμμένο
Εκτέλεση:
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετούμε τις σταφίδες το κονιάκ και ζεσταίνουμε ελαφρά σε χαμηλή φωτιά για 5-7 λεπτά μέχρι οι σταφίδες να μαλακώσουν.
- Σουρώνουμε, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και κρατάμε και το κονιάκ.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με μια κουτάλα όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε και τις σταφίδες.
- Τέλος προσθέτουμε το κονιάκ που κρατήσαμε, ανακατεύουμε και αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο.
πηγή: Άκης
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »