Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινή Χριστουγεννιάτικη γέμιση για γλυκό...


Διαβατινός Σεφ ...



Συστατικά:
  • 250 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 350 γρ. σταφίδα κορινθιακή
  • 100 ml κονιάκ
  • ξύσμα + χυμός από 1 λεμόνι
  • 300 γρ. πολύ παγωμένο βούτυρο περασμένο από τον τρίφτη
  • 250 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
  • 90 γρ. αποξηραμένες φλούδες εσπεριδοειδών
  • 1/2 μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 μεγάλο πράσινο μήλο καθαρισμένο και τριμμένο

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετούμε τις σταφίδες το κονιάκ και ζεσταίνουμε ελαφρά σε χαμηλή φωτιά για 5-7 λεπτά μέχρι οι σταφίδες να μαλακώσουν.
  • Σουρώνουμε, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και κρατάμε και το κονιάκ.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με μια κουτάλα όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε και τις σταφίδες.
  • Τέλος προσθέτουμε το κονιάκ που κρατήσαμε, ανακατεύουμε και αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο.
πηγή: Άκης
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.