Διαβατός Ημαθίας

Συμβουλές για όμορφα και υγιή μαλλιά


Διαβατινός 👉...

Τα μαλλιά μας συνδέονται στενά με το νευρικό σύστημα και αποτελούνται κυρίως από μυς, ιστό, κερατίνη, έλαια, πρωτεΐνες και σιλικόνη.
Επιπλέον, έχουν βιολογικές λειτουργίες που επιτρέπουν και βοηθούν το σώμα μας να «νιώσει» και να σταθεροποιείται μαγνητικά.
Ωστόσο, για να έχετε υπέροχα μαλλιά, αυτά χρειάζονται ειδική φροντίδα, επειδή δυστυχώς καθημερινά εκτίθενται σε πολλούς παράγοντες που μπορούν να τα αποδυναμώσουν και να τα καταστρέψουν.


Υπάρχουν πολλοί φυσικοί και εύκολοι τρόποι προστασίας των μαλλιών σας, ώστε να φαίνονται όμορφα, υγιή, απαλά και με μια ιδιαίτερη λάμψη.

1. Χρησιμοποιήστε UV προστασία

Η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα, αλλά επίσης και να καταστρέψει τα μαλλιά σας, αν δεν τα προστατεύσετε. Η συχνή έκθεση στην υπεριώδης ακτινοβολία και η υπερβολική ζέστη κάνει το κρανίο σας ξηρό και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά σας να χάσουν τη λάμψη και η υγεία τους να επιδεινωθεί. Επιπροσθέτως, η συχνή έκθεση στον ήλιο θα αποδυναμώσει την τρίχα και θα επιβραδύνει την ανάπτυξή της. Ιδανικά, για να αποτρέψετε αυτό τον τύπο ζημιάς, πρέπει να μειώσετε την έκθεση στη ζέστη μέσω της χρήσης προστασίας UV ή βάζοντας ένα μαντήλι για την κάλυψη τους.

2. Εφαρμόστε μάσκα μαλλιών μία φορά το μήνα

Η μηνιαία εφαρμογή μιας καλής μάσκας μαλλιών θα θρέψει και θα προστατεύσει τα μαλλιά σας σε βάθος. Για καλύτερα αποτελέσματα, επιλέξτε μια κατάλληλη μάσκα ανάλογα με τον τύπο μαλλιών σας.

3. Μη χρησιμοποιείτε ποτέ καυτό νερό

Η χρήση καυτού νερού αποδυναμώνει το τριχωτό της κεφαλής μας, κάνοντας το να δείχνει ξηρό και θαμπό. Αλλά το κρύο ή χλιαρό νερό είναι οι σωστές θερμοκρασίες για τα μαλλιά σας, καθώς θωρακίζει το δέρμα, κάνοντας τα μαλλιά να δείχνουν λαμπερά και μεταξένια. Προφανώς, δεν λέμε ότι θα έπρεπε να ξεπλένεστε με κρύο νερό· ειδικά τον χειμώνα είναι αδύνατο για όλους μας, αλλά το χλιαρό νερό είναι το καλύτερο για τη διατήρηση της υγείας των μαλλιών σας.

4. Βουρτσίστε τα μαλλιά σας καθημερινά

Το βούρτσισμα των μαλλιών σας καθημερινά και αρκετές φορές θα ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος στο κρανίο, κάνοντας τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν δείχνοντας υγιή. Αν θέλετε απαλά και μακριά μαλλιά, τότε ήρθε η στιγμή να γίνετε φίλος με την βούρτσα και να χτενίζεστε δύο ή τρεις φορές τη μέρα.

5. Προστατεύστε τα όσο κοιμάστε

Οι μαξιλαροθήκες και τα βαμβακερά είναι υπέροχα για το δέρμα, αλλά όχι για την φροντίδα των μαλλιών, επειδή μπορεί να κάνουν τα μαλλιά σας ξηρά. Επιλέξτε μια μεταξωτή ή σατέν θήκη ή τυλίξτε το κεφάλι σας με ένα μεταξωτό απαλό μαντήλι πριν τον ύπνο.


6. Εναλλακτικά χτενίσματα και στυλ

Όταν πιάνετε τα μαλλιά σας πολύ σφιχτά στο ίδιο σημείο, κάνετε τις τρίχες να σπάσουν. Εναλλάσσοντας διαφορετικά χτενίσματα, ψηλά και χαμηλά, θα μπορούσε πραγματικά να αλλάξει την ποιότητα της τρίχας και να την διατηρήσει υγιή.

7. Στεγνώστε τα μαλλιά σας προσεκτικά με μια πετσέτα

Αποφύγετε το τρίψιμο των μαλλιών σας όταν τα στεγνώνετε. Είναι προτιμότερο να τα τυλίγετε με μια πετσέτα και αυτή θα απορροφήσει το νερό από τα μαλλιά σας. Αυτή η μέθοδος θα σώσει πραγματικά τα μαλλιά σας από το να γίνονται σκληρά και θαμπά εξαιτίας του τριψίματος και μπορούν μάλιστα να προκαλέσουν σπάσιμο της τρίχας. Έπειτα, βουρτσίστε απαλά τα μαλλιά σας, ξεκινήστε λίγο μετά την αρχή της τρίχας και όχι από τη ρίζα της, χρησιμοποιώντας μια χτένα με αραιά δόντια. Μετά το λούσιμο, εφαρμόστε κρέμα μαλλιών.

8. Διατηρήστε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής

Η διατροφή παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών σας, επειδή τα θρεπτικά συστατικά που παρέχονται από το φαγητό, είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την όμορφη εμφάνιση τους. Το βασικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να αυξήσετε την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, ξηρών καρπών, γαλακτοκομικών προϊόντων, ψαριού και να πίνετε πολύ νερό καθημερινά. Αν ακολουθήσετε μια τέτοια υγιεινή διατροφή, θα δείτε τα μαλλιά σας να γίνονται δυνατότερα και λαμπερότερα.


πηγή: enallaktikidrasi.com

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!