Διαβατός Ημαθίας

Υπέροχες Ιδέες για ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΚΕΡΙΑ σε ΔΟΧΕΙΑ...


Μάκης..


Ένας μεγάλο αριθμός σκευών/αντικειμένων τόσο χρηστικής όσο και διακοσμητικής χρήσης αλλά και πολλά από τα ...σκουπίδια μας, μπορούν να μετατραπούν σε εξαιρετικής αισθητικής δοχεία για χειροποίητα κεριά. 

Μικρά και μεγαλύτερα ποτήρια, φλυτζάνια, βάζα, όλες οι άδειες γυάλινες συσκευασίες τροφίμων, κονσερβοκούτια, πήλινες γλάστρες, κάθε είδους μεταλλικά κουτιά κλπ. αλλά και το σκληρό περίβλημα φρούτων πχ πορτοκαλιών, κοχύλια κλπ όλα μα όλα αν γεμιστούν με ρευστό κερί και με την προσθήκη ενός φιτιλιού θα γίνουν το ίδιο ή και πιο καλαίσθητα κεριά από τα αντίστοιχα έτοιμα του εμπορίου και τα οποία σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά αν πρόκειται για χρωματιστά ή αρωματικά κεριά, δεν είναι καθόλου φτηνά


Στα κεριά σε δοχεία θα δώσετε όποιο χρώμαάρωμα αλλά και μέγεθος θέλετε, επιλέγοντας το αντίστοιχου μεγέθους σκεύος και φυσικά τα απλά γυάλινα βάζα, γλαστράκια, ποτήρια, κονσερβοκούτια κλπ. μπορούν τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά πριν τοποθετήσετε την ρευστή παραφίνη, να διακοσμηθούν με όποιον τρόπο θέλετε και να αποτελέσουν και ένα εξαιρετικό δώρο, ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακά μπορεί να τα κάνει και απλώς ο συνδυασμός χρωμάτων δοχείου-κεριούΣε τέτοια κεριά που προορίζονται για δώρα μπορείτε να επιλέξετε κάποια ιδιαίτερα δοχεία όπως αντικέ φλυτζάνια ή ποτήρια, βαζάκια κλπ. και τα οποία αφού καεί το κερί μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως απλά διακοσμητικά. Τεχνικά, η διαδικασία κατασκευής τέτοιων κεριών, όποιου είδους δοχείο και αν χρησιμοποιήσετε, είναι από τις ευκολότερες και ενδεδειγμένες για αρχάριους, αφού δεν συμπεριλαμβάνουν την διαδικασία βγαλσίματος του κεριού από το καλούπι, συνεπώς και οι πιθανές ...ατέλειες στην επιφάνεια του κεριού μένουν για πάντα ...αόρατες.  

Αφού λιώσετε την παραφίνη με τον γενικό - βασικό τρόπο και προσθέσετε, αν θέλετε, χρώμα και άρωμα, τοποθετείτε ένα κερωμένο φυτίλι στηριγμένο στην ειδική μεταλλική βάση μέσα στο δοχείο που έχετε επιλέξει και το γεμίζετε με την ρευστή παραφίνη. 



Αφήνετε έως να στερεοποιηθεί μερικά το κερί και συρρικνωθεί στο κέντρο, τρυπάτε την επιφάνεια με ένα καλαμάκικαι γεμίζετε εκ νέου έως πάνω με παραφίνη για να γεμίσουν πλήρως όλα τα κενά και η επιφάνειά του όταν σκληρύνει εντελώς να έχει σε όλα τα σημεία το ίδιο ύψος στάθμης. Αυτή η διαδικασία, ειδικά σε κεριά με μεγάλο ύψος, πιθανόν να χρειαστεί να την επαναλάβετε ακόμη μια φορά, ώστε να μην υπάρχουν κενές περιοχές στο εσωτερικό, που δημιουργούνται από την ιδιότητα του κεριού να μειώνεται ο όγκος του όσο παγώνει

Για να φτιάξετε σε δοχεία κεριά με στρώσεις διαφορετικών αποχρώσεων, απλώς θα επαναλάβετε την γενική διαδικασία τόσες φορές όσες και οι στρώσεις που θέλετε να δημιουργήσετε, χρησιμοποιώντας για την κάθε μία παραφίνη χρωματισμένη με διαφορετική απόχρωση. 


Χρησιμοποιώντας άρωμα σιτρονέλας θα φτιάξετε σε γλαστράκια, αλουμινένια σκεύη-φόρμες μιας χρήσης ή σε όποιο άλλο δοχείο θέλετε αντικουνουπικά κεριά, εξαιρετικά χρήσιμα τους καλοκαιρινούς μήνες. 


Ο απλούστερος τύπος τέτοιου 
κεριού είναι τα αρωματικά ρεσώ που μπορείτε να φτιάξετε, με πραγματικά ελάχιστο κόστος, χρησιμοποιώντας τα αλουμινένια δοχεία από καμμένα/μεταχειρισμένα ρεσώ και ως πρώτη ύλη υπολείμματα κεριών που θα λιώσετε εκ νέου. Tις αλουμινένιες βάσεις μπορείτε αν θέλετε και να τις διακοσμήσετε εξωτερικά με χρώμα, ύφασμα, χαρτί κλπ. 

Για να καθαρίσετε κάθε τύπου δοχεία, αφού καεί το κερί, βυθίστε  τα για λίγο σε καυτό νερό έτσι ώστε να μαλακώσουν τα υπολείμματα, βγάλτε τα με ένα αιχμηρό αντικείμενο και πλύντε με ζεστό νερό και σαπούνι.  


















































| ΧΟΡΗΓΟΣ - Carpetlinen
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί κάνουμε τούρτα με κεράκια στα γενέθλια μας;

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

> Ιδέες για ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ για τον χώρο της ΚΟΥΖΙΝΑΣ..