Διαβατός Ημαθίας

Συμβουλές και Ροφήματα για τη θεραπεία της ισχιαλγίας...


Αίας...

Όταν το ισχιακό νεύρο αναπτύσσει φλεγμονή αρχίζει να εμφανίζεται πόνος στους γλουτούς που φτάνει μέχρι το πίσω μέρος του μηρού και πολλές φορές αυτός ο πόνος μπορεί να
επεκταθεί σε ολόκληρο το πόδι και να φτάσει μέχρι κάτω στον αστράγαλο.
Για τη θεραπεία της ισχιαλγίας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά αντιρευματικά και αναλγητικά βότανα, τα οποία μπορείτε να καταναλώνετε ως εγχύματα ή σε τσάι ή μπορείτε επίσης να τα εφαρμόσετε ως κομπρέσα ή ως κατάπλασμα.

Συμπτώματα που υποδεικνύουν φλεγμονή στο ισχιακό νεύρο
Υπάρχει ένας οξύς πόνος που ξεκινά από τους γλουτούς και φτάνει μέχρι κάτω στο πόδι και συχνά καταλήγει μέχρι και τον αστράγαλο.
Είναι δύσκολο να κάνουμε μερικές απλές κινήσεις όπως το να γυρίσουμε από την άλλη πλευρά στο κρεβάτι.
Όταν χρειάζεται να περάσετε αρκετή ώρα όρθιοι ο πόνος αυξάνεται μέχρι που γίνεται αβάσταχτος.
Όταν η φλεγμονή είναι πολύ σοβαρή δεν μπορείτε να αισθανθείτε ανακούφιση ή βελτίωση σε οποιαδήποτε στάση και αν βρίσκεστε.
Το άτομο που αντιμετωπίζει μια τέτοιου είδους φλεγμονή αισθάνεται ανίκανο λόγω του πόνου και της δυσφορίας.
Εγχύματα που βοηθούν στην καταπολέμηση της ισχιαλγίας


Έγχυμα με κουρκουμά

Το βότανο αυτό είναι κατάλληλο για τη θεραπεία της ισχιαλγίας καθώς έχει καταπληκτικές, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Για να φτιάξετε αυτό το έγχυμα, χρησιμοποιήστε μερικά κλωναράκια σε ένα ποτήρι νερό και καταναλώστε το τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα.
Έγχυμα με διάφορα βότανα

Υλικά
Μυριόφυλλο
Άγριος πανσές
Μαντζουράνα
Άνθη σαμπούκου
Ραδίκι

Προετοιμασία

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε δέκα γραμμάρια από κάθε ένα από τα ανωτέρω αποξηραμένα φυτά. Στη συνέχεια, τα λιώνετε και τα αναμειγνύετε καλά όλα μαζί. Στη συνέχεια, βράζετε μια κούπα νερό και προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας από αυτά τα βότανα. Το καλύπτετε και το αφήνετε να σταθεί για πέντε λεπτά και έπειτα το πίνετε. Καταναλώστε δυο κούπες την ημέρα.

Χυμός με καρότο και μαϊντανό



Πρόκειται για ένα χυμό αρκετά αποτελεσματικό για τη θεραπεία αυτού του προβλήματος. Μπορείτε να τον φτιάξετε λιώνοντας καρότα με μερικά κλωναράκια μαϊντανού σε ένα smoothie και στη συνέχεια να πίνετε ένα ποτήρι την ημέρα. Δεν έχει σημασία ποια ώρα της ημέρας θα επιλέξετε να το πιείτε.

Επίσης συνιστάται να λαμβάνεται με άδειο στομάχι μια σκελίδα σκόρδο με ένα ποτήρι χυμό ανανά χωρίς να προσθέσετε γλυκαντικές ουσίες.
Συμπληρώματα για τη θεραπεία της ισχιαλγίας
Κερσετίνη

Πρόκειται για ένα βιοφλαβονοειδές που βρίσκεται συνήθως σε φρούτα και λαχανικά και σε μεγαλύτερες ποσότητες στα κρεμμύδια και τα μήλα. Είναι ένα πλούσιο αντιοξειδωτικό που έχει την ικανότητα να προστατεύει τα κύτταρα από τις καταστροφικές επιπτώσεις των ελεύθερων ριζών.
Βρομελίνη

Είναι ένα ένζυμο που βρίσκεται κυρίως στον ανανά. Το ένζυμο αυτό έχει την ικανότητα να μειώνει τις φλεγμονές που προκαλούνται από την ισχιαλγία.
Σπιρουλίνα

Είναι μια τροφή πλούσια σε περιεκτικότητα μεταλλικών στοιχείων και βιταμινών και έχει την ικανότητα να θρέφει το νευρικό σύστημα και να καθαρίζει το σώμα εξαλείφοντας τα λιπαρά και τις τοξίνες.
Κομπρέσες και καταπλάσματα για την καταπολέμηση της ισχιαλγίας
Εφαρμόζετε μια κομπρέσα με πράσινο άργιλο στην πάσχουσα περιοχή για να μειώσετε τη φλεγμονή και για να ανακουφιστείτε από τον πόνο. Θα πρέπει να εφαρμόζετε με ελαφρύ μασάζ.
Φτιάχνετε ένα κατάπλασμα προσθέτοντας μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σκόνη πιπερόριζας. Εφαρμόζετε σαν κομπρέσα κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Μπορείτε να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία αρκετές φορές την ημέρα.


πηγή: Θεραπευτής

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

Αγρίνιο: Ποινή κάθειρξης 27 ετών στον 50χρονο ιερέα που ασελγούσε σε ανήλικα κορίτσια...

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Επίδομα Παιδιού Α21: Ανοικτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι