Σήμερα θα φάμε Διαβατινά Μπιφτέκια στον φούρνο με πουρέ πατάτας...
Διαβατινός Σεφ...
Συστατικά:
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο(1 κ.σ. + 3-4 κ.σ.)
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κλ. θυμάρι
- 150 γρ. ψωμί του τοστ
- 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 50 ml γάλα
- 500 γρ. χοιρινό κιμά
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 αυγό
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 ματσάκι δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τον πουρέ
- 1 κιλό πατάτες
- 75 γρ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Ρίχνουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μπλέντερ βάζουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι και το ψωμί του τοστ που «σπάμε» με τα χέρια μας. Χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το ψωμί.
- Προσθέτουμε τη ρίγανη, την πάπρικα, το γάλα, και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
- Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το χοιρινό και τον μοσχαρίσιο κιμά, το ξύσμα από το λεμόνι και το αυγό.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το δυόσμο (μόνο τα φύλλα του) και βάζουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ξεκινάμε να πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί, με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει.
- Στη συνέχεια πλάθουμε το μείγμα σε 6-8 μεγάλα μπιφτέκια 220-230 γρ. το καθένα.
- Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε για 30-40 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
- Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.
- Πασπαλίζουμε με λίγη φρέσκια ρίγανη. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω , πιπέρι, πάπρικα και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε αυτό το φανταστικό πιάτο!
πηγή: Άκης
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »