Διαβατός Ημαθίας

Νόστιμα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με κανέλα και μαρμελάδα...


Διαβατινός Σεφ 👉 ...

Υλικά (για 12 μπισκότα):

1 1/4 κούπας βούτυρο
2/3 κούπας ζάχαρη
1 1/2 κούπα αμυγδαλόψιχα
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι γλυκού κανέλα
6 κουταλιές σούπας μαρμελάδα της αρεσκείας σου
άχνη ζάχαρη (για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση:

Ανέμιξε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν σαν κρέμα.Πρόσθεσε την αμυγδαλόψιχα, την κανέλα και το αλεύρι.

Κάλυψε το μείγμα και βάλε το στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.

Αλεύρωσε την επιφάνεια της κουζίνας σου και άνοιξε τη ζύμη κάνοντας την μισό εκατοστό σε πάχος. Κόψε 24 κυκλικά κομμάτια χρησιμοποιώντας ένα πιατάκι ή τα ειδικά για τη ζύμη κοφτάκια. Έπειτα, κόψε το κέντρο του κύκλου χρησιμοποιώντας ένα κοφτάκι σε σχήμα αστεριού.

Τοποθέτησε τα σε λαδόκολλα στο ταψί αφήνοντας κενό ανάμεσα τους.

Ψήσε τα μπισκότα για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα, στους 160°C.

Τοποθέτησε τα σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν.

Βάλε ένα λεπτό στρώμα μαρμελάδας στα μπισκότα, κάνε τα σαντουιτσάκια και πασπάλισε από πάνω άχνη ζάχαρη.

Πηγή: ediva.gr
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...