Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινές Μπρουσκέτες με ψητές ελιές...


Διαβατινός Σεφ...

Συστατικά:

  • 400 γρ. μαύρες ελιές Καλαμών
  •  60 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. βαλσαμικό ξύδι
  • 4 σκ. σκόρδο, ξεφλουδισμένες
  • 1 κ.γ. κεδροκούκουτσα
  • κατσικίσιο τυρί  και ψωμί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετούμε τις ελιές και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα ταψάκι μικρό και βαθύ που να τις χωράει σε μια στρώση ή σε μια ορθογώνια φόρμα του κέικ, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε ελαφρά με αλουμινόχαρτο
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι το ξύδι να έχει μειωθεί λίγο. Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στη νόστιμη σάλτσα.
  • Αφαιρούμε τα κεδροκούκουτσα και κρατάμε τις ελιές σε ένα μπολ σκεπασμένες με τη σάλτσα τους.
  • Σερβίρουμε σε φέτες ψωμί με κατσικίσιο τυρί.

πηγή: Άκης
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Έξι πράγματα που δίνουν στα παιδιά τους μόνο οι καλοί γονείς..

Σκύλος χωρίς μπροστινά πόδια κλαίει όταν νιώθει ότι τον αγαπούν και τον φροντίζουν για πρώτη φορά.. Βίντεο

Το γράμμα Δέλτα. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ… ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ

Οι τροφές που καθαρίζουν τους πνεύμονες από τη νικοτίνη του τσιγάρου