Διαβατινές Μπρουσκέτες με ψητές ελιές...
Διαβατινός Σεφ...
Συστατικά:
- 400 γρ. μαύρες ελιές Καλαμών
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 120 γρ. βαλσαμικό ξύδι
- 4 σκ. σκόρδο, ξεφλουδισμένες
- 1 κ.γ. κεδροκούκουτσα
- κατσικίσιο τυρί και ψωμί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετούμε τις ελιές και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα ταψάκι μικρό και βαθύ που να τις χωράει σε μια στρώση ή σε μια ορθογώνια φόρμα του κέικ, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε ελαφρά με αλουμινόχαρτο
- Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι το ξύδι να έχει μειωθεί λίγο. Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στη νόστιμη σάλτσα.
- Αφαιρούμε τα κεδροκούκουτσα και κρατάμε τις ελιές σε ένα μπολ σκεπασμένες με τη σάλτσα τους.
- Σερβίρουμε σε φέτες ψωμί με κατσικίσιο τυρί.
πηγή: Άκης
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »