Ο Διαβατινός Σεφ ετοιμάζει Χοιρινό με πατάτες...
Διαβατινός...
Συστατικά:
Για το χοιρινό
- ελαιόλαδο, για πασπάλισμα
- 5-6 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 ½ κιλό χοιρινή λάπα
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 15 λιαστές ντομάτες , ψιλοκομμένες
- ½ κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
- ½ κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
- ½ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
- 200 ml λευκό κρασί ή νερό
Για τις πατάτες
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κύβο ζωμό κότας
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κιλό πατάτες baby
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ° C στον αέρα.
- Στον πάγκο εργασίας μας στρώνουμε αλουμινόχαρτο και σκεπάζουμε με μία λαδόκολλα.
- Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο τη λαδόκολλα, προσθέτουμε το θυμάρι, το πιπέρι, το αλάτι και τη χοιρινή λάπα.
- Με την βοήθεια ενός μαχαιριού, ανοίγουμε το κρέας.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το απλώνουμε (δεν βάζουμε στην πάνω πλευρά του κρέατος).
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις λιαστές ντομάτες, και τις χρωματιστές πιπεριές.
- Τυλίγουμε το κρέας σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας και το βάζουμε το στην γάστρα.
- Προσθέτουμε το λευκό κρασί, σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε στον φούρνο για 2 ώρες.
- Παράλληλα σε ένα μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον κύβο, την καπνιστή πάπρικα, το σκόρδο, τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Ρίχνουμε στο μπολ τις πατάτες baby, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να ψηθεί το χοιρινό.
- Μετά από τις 2 ώρες ψησίματος προσθέτουμε τις πατάτες στην γάστρα, φροντίζουμε να πάνε κάτω από το χοιρινό, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για άλλη 1 ώρα
- Βγάζουμε το καπάκι από την γάστρα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από το χοιρινό και χαράσσουμε το κρέας
- Ψήνουμε για 10-20 λεπτά στο γκριλ χωρίς καπάκι
- Όταν ετοιμαστεί, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά
- Για να σερβίρουμε κόβουμε το κρέας σε κομμάτια, προσθέτουμε τις πατάτες, λίγο φρέσκο θυμάρι, πιπέρι και ελαιόλαδο
πηγή: Άκης
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »