Διαβατός Ημαθίας

Ο Διαβατινός Σεφ ετοιμάζει Χοιρινό με πατάτες...


Διαβατινός...


Συστατικά:



Για το χοιρινό
  • ελαιόλαδο, για πασπάλισμα
  • 5-6 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ½  κιλό χοιρινή λάπα
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 15 λιαστές ντομάτες , ψιλοκομμένες
  • ½ κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • ½ κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • ½ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 200 ml λευκό κρασί  ή νερό
Για τις πατάτες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κύβο ζωμό κότας
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κιλό πατάτες baby

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ° C στον αέρα.
  • Στον πάγκο εργασίας μας στρώνουμε αλουμινόχαρτο και σκεπάζουμε με μία λαδόκολλα.
  • Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο τη λαδόκολλα, προσθέτουμε το θυμάρι, το πιπέρι, το αλάτι και τη χοιρινή λάπα.
  • Με την βοήθεια ενός μαχαιριού, ανοίγουμε το κρέας.
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το απλώνουμε (δεν βάζουμε στην πάνω πλευρά του κρέατος).
  • Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις λιαστές ντομάτες, και τις χρωματιστές πιπεριές.
  • Τυλίγουμε το κρέας σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας και το βάζουμε το στην γάστρα.
  • Προσθέτουμε το λευκό κρασί, σκεπάζουμε την  γάστρα και ψήνουμε στον φούρνο για 2 ώρες.
  • Παράλληλα σε ένα μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον κύβο, την καπνιστή πάπρικα, το σκόρδο, τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  • Ρίχνουμε στο μπολ τις πατάτες baby, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να ψηθεί το χοιρινό.
  • Μετά από τις 2 ώρες ψησίματος προσθέτουμε τις πατάτες στην γάστρα, φροντίζουμε να πάνε κάτω από το χοιρινό, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για άλλη 1 ώρα
  • Βγάζουμε το καπάκι από την γάστρα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από το χοιρινό και χαράσσουμε το κρέας
  • Ψήνουμε για 10-20 λεπτά στο γκριλ χωρίς καπάκι
  • Όταν ετοιμαστεί, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά
  • Για να σερβίρουμε κόβουμε το κρέας σε κομμάτια, προσθέτουμε τις πατάτες, λίγο φρέσκο θυμάρι, πιπέρι και ελαιόλαδο

πηγή: Άκης
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ

Ελληνικός θησαυρός: Ασύλληπτης ομορφιάς ψηφιδωτά ανακαλύφθηκαν σε αρχαία Ελληνική πόλη στην Τουρκία (ΦΩΤΟ)

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι