Διαβατός Ημαθίας

Ο Διαβατινός Σεφ μας προσφέρει μαζί με το καφεδάκι Τάρτα λεμονιού


Διαβατινός...

Συστατικά:



  • 1 ψημένη βάση τάρτας
  • 1 λεμόνι μεσαίου μεγέθους (130 γρ.) ξεπλυμμένο και στεγνό
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους 0,5 εκ.
  • 4 αυγά
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:

  • Φτιάχνουμε τη βάση για γλυκές τάρτες.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165 βαθμούς. 
  • Κόβουμε το λεμόνι στη μέση. Αν το άσπρο μέρος του λεμονιού από μέσα είναι πιο παχύ από 5 χιλ τότε το αφαιρούμε από το μισό λεμόνι με ένα μαχαίρι. Αν δεν είναι τόσο παχύ απλά το αφήνουμε όπως είναι.
  • Και στις 2 περιπτώσεις ξανακόβουμε το λεμόνι σε λεπτές ροδέλες, αφαιρώντας τα κουκούτσια του. Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ρίχνουμε τη φλούδα και τη σάρκα του λεμονιού μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο.
  • Χτυπάμε μέχρι το λεμόνι να ενσωματωθεί τελείως στο μείγμα και να γίνει πουρές, παίρνοντας κάθε τόσο τα υπολείμματα από τα τοιχώματα του μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά, το κορν φλάουρ και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι η γέμιση να γίνει λεία.
  • Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από την έτοιμη τάρτα μας. Δεν πρέπει η γέμιση να περνάει το ύψος της τάρτας. Βάζουμε το ταψί στη μέση και πιο πάνω από τη μέση του φούρνου.  
  • Ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση και να πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα από πάνω.
  • Αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία μεταλλική σχάρα για 20 λεπτά και μετά στο ψυγείο για 1 ώρα και αφού κρυώσει καλά σερβίρουμε. 

πηγή: Άκης

loading...
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Ο Τραμπ, σπέρνει τον πανικό στην παγκόσμια συμμορία! Διέταξε, τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων του FBI και της CIA!