Διαβατός Ημαθίας

Η χορτοφαγία σώζει ζωές...


Διαβατινός...

Το 2013, στο επίσημο περιοδικό του οργανισμού Kaiser Permanente (του μεγαλύτερου ιδιωτικού ασφαλιστικού οργανισμού στις ΗΠΑ) δημοσιεύτηκε μια πολύ σημαντική ενημέρωση για τους γιατρούς.


Η Kaiser Permanente πρότεινε στους γιατρούς πριν βιαστούν να συνταγογραφήσουν φάρμακα για ψύλλου πήδημα να δώσουν την ευκαιρία στους ασθενείς να βελτιώσουν την υγεία τους μέσα από τη διατροφή και το σωστό τρόπο ζωής. Συγκεκριμένα, μια διατροφή βασισμένη σε φρούτα και λαχανικά θα έπρεπε να συστήνεται σε όλους τους ασθενείς, ειδικά όσους έχουν υψηλή πίεση, διαβήτη, καρδιοαγγειακές ασθένειες ή είναι υπέρβαροι.
Η ενημέρωση τονίζει επίσης ότι παρά την πληθώρα επιστημονικών ερευνών που αποδεικνύουν τα οφέλη της χορτοφαγικής διατροφής για την υγεία μας, οι γιατροί εξακολουθούν να μην προτείνουν στους ασθενείς να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες, κάτι που πιθανώς οφείλεται σε ελλιπή ενημέρωση αμφότερων γιατρών και ασθενών.
Γι’ αυτό λοιπόν, με μια ελαφρά διάθεση ειρωνείας προς τις αμερικανικές διαφημίσεις φαρμάκων, το σποτ της Kaiser Permanente παρομοιάζει τη σωστή διατροφή με φάρμακο, οι ‘παρενέργειες’ του οποίου είναι: μείωση ζαχάρου, χοληστερίνης και αρτηριακής πίεσης, πρόληψη, μακροζωία, φυσιολογικότερο βάρος κ.ά. Μάλιστα, η Kaiser Permanente προχώρησε και στην έκδοση οδηγιών για προετοιμασία γευμάτων και γενικά μύηση των καταναλωτών σε χορτοφαγική διατροφή.

Μπορείτε να κατεβάσετε το βιβλιαράκι εδώ: http://share.kaiserpermanente.org/wp-content/uploads/2015/10/The-Plant-Based-Diet-booklet.pdfPrevious Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης υποστηρίζει την ελληνική αποστολή του ΑΠΘ στην Ιαπωνία

Οι συνεργάτες του site Διαβατός προμηθεύτηκαν σήμερα τα λουλούδια τους από «Τα παιδιά της άνοιξης» ...

Ο συμβολισμός των Αριθμών και ο μέγας Πυθαγόρας...

Η νέα αλυσίδα καφέ που μπαίνει σφήνα στους μεγάλους...