Διαβατός Ημαθίας

Για πρωινό ο Διαβατινός Σεφ ετοιμάζει Πεϊνιρλί με σουτζούκι και αυγό


Διαβατινός


Συστατικά:



Για τη ζύμη
  • 10 γρ. αλάτι
  • 350 ml νερό
  • 10 γρ. μαγιά ξερή
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 450 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 70 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
Για τη γέμιση
  • 200 γρ. κασέρι
  • 50 γρ. γάλα ή τυρί κρέμα
  • μερικές φέτες από σουτζούκι
  • 1 ντομάτα σε φέτες
  • 5 αυγά
  • λίγο βούτυρο λιωμένο για το τελείωμα


Εκτέλεση:

Για τη ζύμη
  • Ανακατεύουμε το  αλάτι, το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη στο μίξερ με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν καλά.
  • Προσθέτουμε τα αλεύρια και χτυπάμε για άλλα 8 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.
  • Σκεπάζουμε τον κάδο με μία πετσέτα και αφήνουμε να διπλασιαστεί η ζύμη (περίπου για 1 – 1 ½ ώρα). Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.
  • Μοιράζουμε τη ζύμη σε 5 κομμάτια και πλάθουμε μπαλάκια με την κάθε ζύμη. Ανοίγουμε με τον πλάστη τα μπαλάκια ελαφρά σε μικρές οβάλ λαγάνες.Φτιάχνουμε βαρκούλες σηκώνοντας τα πλάγια του ζυμαριού και διπλώνοντάς τα προς τα μέσα.
Για τη γέμιση
  • Ανακατεύουμε το κασέρι με το τυρί κρέμα ή το γάλα.
  • Μοιράζουμε το μείγμα τυριού στα βαρκάκια. Βάζουμε μερικές φέτες σουτζούκι και ντομάτα και ψήνουμε για 10 λεπτά.
  • Bγάζουμε τα πεϊνιρλί από το φούρνο και σπάμε μέσα τα αβγά αν θέλουμε και ψήνουμε για άλλα 3'.
  • Σερβίρουμε αλείφοντας τα πλαϊνά της ζύμης με λιωμένο βούτυρο.

πηγή:
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!