Ο Διαβατινός Σεφ ετοιμάζει Αμυγδαλωτά με σοκολάτα...
Συστατικά:
- 3 ασπράδια αυγού
- 20 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 75 γρ. άχνη ζάχαρη
- 75 γρ. τριμμένο αμύγδαλο σε σκόνη
- 15 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα για την επικάλυψη ψιλοκομμένη πάρα πολύ
- 50 γρ. χοντροκομμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη σε 2 δόσεις και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
- Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη, το τριμμένο αμύγδαλο και το αλεύρι και τα περνάμε από σίτα.
- Το μείγμα αυτό το ενσωματώνουμε, ανακατεύοντας το ελαφρά με μια σπάτουλα με τη μαρέγκα.
- Γεμίζουμε με το μείγμα έναν κορνέ.
- Στρώνουμε 2 ταψιά με λαδόκολλα.
- ‘Κόβουμε’ μικρά μπισκότα πάνω στη λαδόκολλα με μήκος γύρω στα 6-7 εκ. και πλάτος 1-2.
- Σκορπίζουμε επάνω τους τα σπασμένα αμύγδαλα.
- Ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι τα αμυγδαλωτά να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
- Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα.
- Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σοκολάτα.
- Λιώνουμε τα 2/3 από τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
- Αφού λιώσουν αυτά τα 2/3 σοκολάτας, προσθέτουμε μέσα την υπόλοιπη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει.
- Βουτάμε τα αμυγδαλωτά (μόνο τον πάτο τους, ή τη μια μεριά τους) μέσα στη σοκολάτα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν επάνω σε λαδόκολλα μέχρι να πήξει η σοκολάτα.
- Κρατάμε τα αμυγδαλωτά για τουλάχιστον μια εβδομάδα σε κλειστό δοχείο.
πηγή:
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »