Διαβατός Ημαθίας

Μηλοπιτάκια ετοιμάζει για σήμερα ο Διαβατινός Σεφ..!


Διαβατινός


Συστατικά:



  • 4 μήλα (2 κόκκινα και 2 πράσινα) κομμένα σε πολύ μικρά καρέ
  • 150 γρ. φουντούκια
  • 150 γρ. σταφίδες ξανθές μουλιασμένες σε μια κούπα κρασί γλυκό
  • 1 κ.γ κανέλα
  • σουσάμι και παπαρουνόσπορο για πασπάλισμα
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • ηλιέλαιο για άλλειμα
  • μέλι, ξύσμα λεμονιού και έξτρα σουσάμι για το σερβίρισμα προαιρετικά


Εκτέλεση:

  • Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν και να φουσκώσουν μέσα στο κρασί. Άν βιαζόμαστε μπορούμε να τις βάλουμε να πάρουν μια βράση μέσα σε μία κατσαρόλα με το κρασί.
  • Ψιλοκόβουμε τα μήλα, χτυπάμε τα φουντούκια στο μπλέντερ να μην γίνουν όμως σκόνη.
  • Ανακατεύουμε μαζί με τα μήλα, την κανέλα, τις σταφίδες αφού βέβαια τις έχουμε στραγγίξει και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Άν τα μήλα μας είναι πολύ γλυκά προτείνω να βάλουμε λίγο ξύσμα λεμονιού στη γέμιση και προαιρετικά προσθέτουμε 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο.
  • Κόβουμε το φύλλο μας σε 3 λωρίδες. Αλείφουμε προσεκτικά το κάθε φύλλο με ηλιέλαιο και στην άκρη κάθε λωρίδας βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση.
  • Διπλώνουμε κάνοντας τρίγωνα πιτάκια. Αραδιάζουμε τα πιτάκια σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο ρόδινο χρώμα.
  • Αφού κρυώσουν λίγο σερβίρουμε και προαιρετικά περιχύνοντας τα με μέλι, σουσάμι και ξύσμα λεμονιού.

πηγή:
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...