Μηλοπιτάκια ετοιμάζει για σήμερα ο Διαβατινός Σεφ..!
Διαβατινός
Συστατικά:
- 4 μήλα (2 κόκκινα και 2 πράσινα) κομμένα σε πολύ μικρά καρέ
- 150 γρ. φουντούκια
- 150 γρ. σταφίδες ξανθές μουλιασμένες σε μια κούπα κρασί γλυκό
- 1 κ.γ κανέλα
- σουσάμι και παπαρουνόσπορο για πασπάλισμα
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- ηλιέλαιο για άλλειμα
- μέλι, ξύσμα λεμονιού και έξτρα σουσάμι για το σερβίρισμα προαιρετικά
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν και να φουσκώσουν μέσα στο κρασί. Άν βιαζόμαστε μπορούμε να τις βάλουμε να πάρουν μια βράση μέσα σε μία κατσαρόλα με το κρασί.
- Ψιλοκόβουμε τα μήλα, χτυπάμε τα φουντούκια στο μπλέντερ να μην γίνουν όμως σκόνη.
- Ανακατεύουμε μαζί με τα μήλα, την κανέλα, τις σταφίδες αφού βέβαια τις έχουμε στραγγίξει και τα ανακατεύουμε καλά.
- Άν τα μήλα μας είναι πολύ γλυκά προτείνω να βάλουμε λίγο ξύσμα λεμονιού στη γέμιση και προαιρετικά προσθέτουμε 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο.
- Κόβουμε το φύλλο μας σε 3 λωρίδες. Αλείφουμε προσεκτικά το κάθε φύλλο με ηλιέλαιο και στην άκρη κάθε λωρίδας βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση.
- Διπλώνουμε κάνοντας τρίγωνα πιτάκια. Αραδιάζουμε τα πιτάκια σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο ρόδινο χρώμα.
- Αφού κρυώσουν λίγο σερβίρουμε και προαιρετικά περιχύνοντας τα με μέλι, σουσάμι και ξύσμα λεμονιού.
πηγή:
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »