Διαβατός Ημαθίας

Ο Διαβατινός Σεφ ετοιμάζει Τουλουμπάκια..


Διαβατινός


Συστατικά:


Για τη ζύμη
  • 60 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 120 γρ. αλεύρι
  • 110 γρ. βούτυρο
  • 230 ml νερό
  • 4 αυγά
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 350 ml νερό
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 στικ κανέλας


Εκτέλεση:

Για το σιρόπι
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι. Όταν πάρει μία βράση, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι.
Για τη ζύμη
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
  • Μόλις πάρει μία βράση και λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε με μιας το αλεύρι και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε  συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει 6 με 7 λεπτά.
  • Κατόπιν προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ολόκληρα και ανακατεύουμε μέχρι να αφομοιωθούν στη ζύμη. Η ζύμη που θα προκύψει πρέπει να είναι λεία, σφιχτή και να μην κολλάει.
  • Αφήνουμε στην άκρη τη ζύμη να κρυώσει και τη βάζουμε σε κορνέ. Χρησιμοποιούμε το στόμιο με τα δοντάκια το μεγάλο.
  • Βάζουμε το λάδι σε ένα κατσαρόλακι να κάψει και μόλις κάψει χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Θέλουμε η θερμοκρασία λαδιού να είναι 180 βαθμοί αν έχουμε ένα θερμόμετρο.
  • Πιέζουμε το μείγμα μέσα από το κορνέ και βγάζουμε <<κορδονάκια-μπαστουνάκια>> 5 εκ. μήκους περίπου.
  • Κρατάμε το κορνέ με το αριστερό χέρι πάνω από το τηγάνι και με το δεξί κόβουμε την άκρη της ζύμης με τη βοήθεια ενός μαχαιριού το οποίο βρέχουμε κάθε φορά για να μην κολλάει η ζύμη πάνω του και να έχουν ωραίο σχήμα τα τουλουμπάκια μας.
  • Τηγανίζουμε μέρι να ροδίσουν σε μέτρια φωτιά.
  • Βουτάμε τα τουλουμπάκια ζεστά στο κρύο σιρόπι. Τα αφήνουμε ανακατεύοντας απαλά για 1-2 λεπτά για να τραβήξουν σιρόπι και τα ακουμπάμε σε σχάρα για να στραγγίξουν τα πολλά σιρόπια και σερβίρουμε.

πηγή: Άκης
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!