Διαβατός Ημαθίας

Ο Σεφ μας ετοιμάζει για πρωινό Τάρτες με τυρί κρέμα και μύρτιλα..


Επιμέλεια Διαβατινός

Συστατικά:



  • 200 gr τυρί κρέμα
  • 60 gr ζάχαρη κρυσταλλική + 50 γρ. για το σερβίρισμα
  • 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια εκχύλισμα
  • 220 gr κατεψυγμένα μύρτιλα ή φρέσκα
  • 100 gr μαρμελάδα από μύρτιλα
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. σούπας νερό

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο 180ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε στον κάδο την ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και την βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τα κατεψυγμένα μύρτιλα με τη μαρμελάδα από μύρτιλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας, το ανοίγουμε και το κόβουμε σε 6 κομμάτια.
  • Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί (25Χ35) που έχουμε τοποθετήσει μία λαδόκολλα.
  • Με ένα πιρούνι τρυπάμε την κάθε σφολιάτα σε πολλά σημεία.
  • Σε ένα άλλο μπολάκι σπάμε το αυγό και το ανακατεύουμε μαζί με το νερό.
  • Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια από κάθε σφολιάτα. 
  • Έπειτα απλώνουμε στη σφολιάτα μια κουταλιά από το μείγμα με το τυρί κρέμα και μια κουταλιά από το μείγμα με τα μύρτιλα.
  • Διπλώνουμε ελαφρά τις άκρες σχηματίζοντας έναν κύκλο, ώστε η κρέμα να μείνει στο εσωτερικό και να μην μας «χυθεί» προς τα έξω.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι η ζύμη να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

πηγή:

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;

Βέροια: Ατύχημα με μοτοσικλετιστή της ομάδας ΔΙΑΣ

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..