Ο Σεφ μας ετοιμάζει για πρωινό Τάρτες με τυρί κρέμα και μύρτιλα..
Επιμέλεια Διαβατινός
Συστατικά:
- 200 gr τυρί κρέμα
- 60 gr ζάχαρη κρυσταλλική + 50 γρ. για το σερβίρισμα
- 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού βανίλια εκχύλισμα
- 220 gr κατεψυγμένα μύρτιλα ή φρέσκα
- 100 gr μαρμελάδα από μύρτιλα
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 αυγό
- 1 κουτ. σούπας νερό
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο 180ο C στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε στον κάδο την ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και την βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τα κατεψυγμένα μύρτιλα με τη μαρμελάδα από μύρτιλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας, το ανοίγουμε και το κόβουμε σε 6 κομμάτια.
- Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί (25Χ35) που έχουμε τοποθετήσει μία λαδόκολλα.
- Με ένα πιρούνι τρυπάμε την κάθε σφολιάτα σε πολλά σημεία.
- Σε ένα άλλο μπολάκι σπάμε το αυγό και το ανακατεύουμε μαζί με το νερό.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια από κάθε σφολιάτα.
- Έπειτα απλώνουμε στη σφολιάτα μια κουταλιά από το μείγμα με το τυρί κρέμα και μια κουταλιά από το μείγμα με τα μύρτιλα.
- Διπλώνουμε ελαφρά τις άκρες σχηματίζοντας έναν κύκλο, ώστε η κρέμα να μείνει στο εσωτερικό και να μην μας «χυθεί» προς τα έξω.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι η ζύμη να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
πηγή:
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »