Ο Διαβατινός Σεφ μας ετοιμάζει Κροκέτες με ζαμπόν και τυρί..
Μ-ίου
Συστατικά:
- 250 ml νερό
- 250 ml γάλα
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 συσκευασία πουρέ πατάτας έτοιμο σε σκόνη (125 γρ)
- 200 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
- 100 γρ. ζαμπόν, κομμάτι κομμένο σε κυβάκια 0,5 εκ.
- 3 κλωναράκια θυμάρι, (μόνο τα φύλλα) ψιλοκομμένα
- 1 πρέζα μπούκοβο
- πιπέρι
- 2 κρόκους αυγών
Για το πανάρισμα
- 200 γρ. αλεύρι
- 2-3 αυγά ελαφρά χτυπημένα και αραιωμένα με μία 2 κ.σ. νερό
- 150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη σαλάτα & το dressing
- ½ κιλό λόλα πράσινη
- 1 κ.σ. λευκό μπαλσάμικο
- μαύρο πιπέρι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- σουσάμι ή μαυροσούσαμο
Εκτέλεση:
Για τον πουρέ
- Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το νερό και το γάλα και τον κύβο.
- Με το που πάρει βράση, ρίχνουμε τον πουρέ πατάτας. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό με το σύρμα.
- Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το τυρί κι ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Προσθέτουμε και το ζαμπόν μας, μαζί με λίγο θυμαράκι ή όποιο άλλο αρωματικό επιθυμούμε. Προσθέτουμε και 1 πρέζα μπούκοβο καθώς και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε για να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος και να δέσουν τα υλικά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τους 2 κρόκους και ανακατεύουμε.
- Σε ένα ταψί (10x30 εκ) τοποθετούμε μία μεμβράνη, ρίχνουμε επάνω όλο το μείγμα και καλύπτουμε καλά με μία ακόμα μεμβράνη.
- Αφού κλείσουμε καλά το μείγμα μας, το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Αφού κρυώσει η γέμιση, την ξεφορμάρουμε και την κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια. (5Χ2 εκ)
Για το πανάρισμα
- Παίρνουμε 3 ξεχωριστά μπολ.
- Στο ένα βάζουμε το αλεύρι.
- Στο δεύτερο βάζουμε το μείγμα των αυγών
- Στο τρίτο μπολ βάζουμε τη φρυγανιά.
- Πανάρουμε βουτώντας πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά.
- Αν θέλουμε μπορούμε να τις αφήσουμε στο ψυγείο μέχρι και 2 μέρες
Για το τηγάνισμα
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε βάθος 3 εκ. και το αφήνουμε να κάψει και να φτάσει τους 180 βαθμούς.
- Ρίχνουμε σε δόσεις τις κροκέτες στο τηγάνι και τις αφήνουμε να τηγανιστούν μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Τις γυρίζουμε 1-2 φορές για να τηγανιστούν ομοιόμορφα.
Για τη σαλάτα
- Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο που το ρίχνουμε σιγά-σιγά ανακατεύοντας μέχρι να δέσει το dressing. Προσθέτουμε αλάτι και σουσάμι.
- Κόβουμε τη λόλα με τα χέρια μας σε μάγεθος μπουκιάς και την προσθέτουμε στη σαλάτα, ίσα-ίσα να ποτίσει ελαφρά.
- Σερβίρουμε τις τυροκροκέτες με λόλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
πηγή:
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »