Διαβατός Ημαθίας

> Πεινάτε; ο Διαβατινός σεφ ετοιμάζει Club sandwich...

Club sandwich

Γράφει ο Μ-ίου 

Συστατικά:
  • 6 φέτες μεγάλο ψωμί του τοστ 
  • 4 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα καπνιστή
  • 4 φέτες μπέικον καπνιστό
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κάθετες στρογγυλές φέτες
  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • 4 φέτες τυρί τσένταρ
  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • 2 αυγά βρασμένα
  • 4 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κλ. δενδρολίβανο, 5 κλ. θυμάρι και 1 σκ. σκόρδο, για το κοτόπουλο
Για το σερβίρισμα
  • 2 μεγάλες φρέσκες πατάτες 


Εκτέλεση: 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. 
  • Σε ένα αντικολλητικό ταψί βάζουμε τις φέτες του μπέικον και το ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Παράλληλα, σε ένα μπολ βάζουμε το στήθος κοτόπουλου. Το πασπαλίζουμε με αρκετό λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  • Σε μία μικρή φόρμα για κέικ βάζουμε 2 κλ. δενδρολίβανο, 5 κλ. θυμάρι και 1 σκ. σκόρδο σπασμένη με το χέρι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Καίμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το κοτόπουλο και του δίνουμε χρώμα και από τις 2 πλευρές μαζί με το λάδι που το μαρινάραμε. 
  • Μόλις πάρει καλό χρώμα το κοτόπουλο το αφαιρούμε από το τηγάνι και το τοποθετούμε πάνω από τα μυρωδικά που έχουμε στη φόρμα για κέικ. 
  • Το λάδι που έχει περισσέψει στο τηγάνι το ζεσταίνουμε για ακόμα 1-2 λεπτά και αφού ζεσταθεί αρκετά το περιχύνουμε πάνω από το κοτόπουλο και τα μυρωδικά. Θέλουμε μόλις ρίξουμε το λάδι από πάνω να τσιτσιρίσει. 
  • Μόλις ετοιμαστεί το μπέικον το αφαιρούμε από το φούρνο και τον χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς.
  • Ψήνουμε το κοτόπουλο μας για 10-12 λεπτά.
  • Αφού είναι έτοιμο και το κοτόπουλο καλό θα ήταν να το αφήσουμε 10 λεπτά να κρυώσει για να μας είναι εύκολο να το κόψουμε σε πλάγιες κάθετες φέτες πάχους 2 εκ. 
  • Κόβουμε τα αυγά μας σε κάθετες φέτες.
  • Παράλληλα φρυγανίζουμε τα ψωμιά μας σε μια τοστιέρα.
  • Παίρνουμε μία φρυγανισμένη φέτα ψωμί του τοστ και απλώνουμε ένα μέρος της μαγιονέζα στην επιφάνεια. Από πάνω βάζουμε 1 φέτα τυρί και 1 φέτα ζαμπόν, το μπέικον, 2 φέτες κοτόπουλο, το μαρούλι, τη ντομάτα. Παίρνουμε άλλη μία φέτα ψωμί του τοστ την οποία αλείφουμε και από τις 2 πλευρές με μαγιονέζα και τη βάζουμε πάνω από τη ντομάτα. Από πάνω βάζουμε 1 φέτα τυρί, 1 φέτα ζαμπόν, 1 αυγό που έχουμε κόψει, ντομάτα, μαρούλι και μπέικον. Καλύπτουμε με την 3η φέτα που έχουμε αλείψει από την κάτω πλευρά με μαγιονέζα. 
  • Επαναλβάνουμε τη διαδικασία για τις άλλες 3 φέτες του τοστ έτσι ώστε να πάρουμε 2 club sandwich. 
  • Τα κόβουμε στα 4 έτσι ώστε να πάρουμε 4 τριγωνάκια. 
  • Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές. 


πηγή: akispetretzikis



Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!