> Πεινάτε; ο Διαβατινός σεφ ετοιμάζει Club sandwich...
Γράφει ο Μ-ίου
Συστατικά:
Συστατικά:
- 6 φέτες μεγάλο ψωμί του τοστ
- 4 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα καπνιστή
- 4 φέτες μπέικον καπνιστό
- 1 ντομάτα κομμένη σε κάθετες στρογγυλές φέτες
- 1 στήθος κοτόπουλο
- 4 φέτες τυρί τσένταρ
- 4 φύλλα μαρουλιού
- 2 αυγά βρασμένα
- 4 κ.σ. μαγιονέζα
- 2 κλ. δενδρολίβανο, 5 κλ. θυμάρι και 1 σκ. σκόρδο, για το κοτόπουλο
Για το σερβίρισμα
- 2 μεγάλες φρέσκες πατάτες
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε ένα αντικολλητικό ταψί βάζουμε τις φέτες του μπέικον και το ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ βάζουμε το στήθος κοτόπουλου. Το πασπαλίζουμε με αρκετό λάδι, αλάτι και πιπέρι.
- Σε μία μικρή φόρμα για κέικ βάζουμε 2 κλ. δενδρολίβανο, 5 κλ. θυμάρι και 1 σκ. σκόρδο σπασμένη με το χέρι και αφήνουμε στην άκρη.
- Καίμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το κοτόπουλο και του δίνουμε χρώμα και από τις 2 πλευρές μαζί με το λάδι που το μαρινάραμε.
- Μόλις πάρει καλό χρώμα το κοτόπουλο το αφαιρούμε από το τηγάνι και το τοποθετούμε πάνω από τα μυρωδικά που έχουμε στη φόρμα για κέικ.
- Το λάδι που έχει περισσέψει στο τηγάνι το ζεσταίνουμε για ακόμα 1-2 λεπτά και αφού ζεσταθεί αρκετά το περιχύνουμε πάνω από το κοτόπουλο και τα μυρωδικά. Θέλουμε μόλις ρίξουμε το λάδι από πάνω να τσιτσιρίσει.
- Μόλις ετοιμαστεί το μπέικον το αφαιρούμε από το φούρνο και τον χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς.
- Ψήνουμε το κοτόπουλο μας για 10-12 λεπτά.
- Αφού είναι έτοιμο και το κοτόπουλο καλό θα ήταν να το αφήσουμε 10 λεπτά να κρυώσει για να μας είναι εύκολο να το κόψουμε σε πλάγιες κάθετες φέτες πάχους 2 εκ.
- Κόβουμε τα αυγά μας σε κάθετες φέτες.
- Παράλληλα φρυγανίζουμε τα ψωμιά μας σε μια τοστιέρα.
- Παίρνουμε μία φρυγανισμένη φέτα ψωμί του τοστ και απλώνουμε ένα μέρος της μαγιονέζα στην επιφάνεια. Από πάνω βάζουμε 1 φέτα τυρί και 1 φέτα ζαμπόν, το μπέικον, 2 φέτες κοτόπουλο, το μαρούλι, τη ντομάτα. Παίρνουμε άλλη μία φέτα ψωμί του τοστ την οποία αλείφουμε και από τις 2 πλευρές με μαγιονέζα και τη βάζουμε πάνω από τη ντομάτα. Από πάνω βάζουμε 1 φέτα τυρί, 1 φέτα ζαμπόν, 1 αυγό που έχουμε κόψει, ντομάτα, μαρούλι και μπέικον. Καλύπτουμε με την 3η φέτα που έχουμε αλείψει από την κάτω πλευρά με μαγιονέζα.
- Επαναλβάνουμε τη διαδικασία για τις άλλες 3 φέτες του τοστ έτσι ώστε να πάρουμε 2 club sandwich.
- Τα κόβουμε στα 4 έτσι ώστε να πάρουμε 4 τριγωνάκια.
- Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.
πηγή: akispetretzikis
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »