Διαβατός Ημαθίας

> Ο Διαβατινός τεχνικός Καθαρίζει και δίνει ζωή στο πλυντήριο μας..


katharizoume-ton-kado-kai-dinoume-zoi-sto-plintirio-mas
Γράφει ο Μ-ίου 


Ωραίο μου Πλυντήριο: Κοινώς, Καθαρίζουμε τον Κάδο
Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς καθαρίζεται το πλυντήριο σας;
Μήπως νομίζατε κι εσείς ότι πλένεται όταν πλένει τα ρούχα; Μήπως σας έχει τύχει να βγάζετε τα φρεσκοπλυμένα ρούχα σας και το πλυντήριο να μυρίζει άσχημα;
Αν απαντήσατε και στις τρεις ερωτήσεις ναι, είστε σε καλό δρόμο! Και εδώ θα δείτε την απάντηση! Σας προειδοποιώ, ακολουθούν σκληρές εικόνες, αν δεν αντέχετε αλλάξτε ποστ!!!
Ξεκινάμε με αυτό το βασικό συστατικό: ένα βρώμικο πλυντήριο (όσο βρομίζει στη διάρκεια ενός μήνα φυσικά).
Το δικό μου πλυντήριο είναι άνω φόρτωσης, και ευτυχώς έγινε όλη η διαδικασία πολύ πιο εύκολη.
Καταρχήν λοιπόν, έβαλα το ωραίο μου πλυντήριο να κάνει μια ολόκληρη πλύση, με πρόπλυση, στους 90 βαθμούς, βάζοντας σόδα πλυντηρίου (την αγοράζω από φαρμακείο) στη θήκη για το απορρυπαντικό (και στην πρόπλυσης και στην κυρίως πλύσης). Αυτό βοηθάει να καθαρίσει εσωτερικά από τα συσσωρευμένα άλατα, και το κάνω μία φορά το μήνα. Έπειτα ήρθε η ώρα για το πιο δύσκολο κομμάτι. Αυτό το λευκό στρώμα που βλέπετε, αλλά και το καφετί στο βάθος, πάνω στο λάστιχο, είναι τα υπολείμματα του σαπουνιού. Αυτά που μας κάνουν όλη τη ζημιά…
katharizoume-ton-kado-kai-dinoume-zoi-sto-plintirio-mas
Με ένα πανί βρεγμένο με ζεστό νερό σκουπίζουμε τον κάδο για να μαλακώσουν τα υπολείμματα, και σκουπίζουμε και στα όρια του κάδου, εκεί που τον συγκρατεί το λάστιχο. Προσοχή: το λάστιχο διπλώνει δυο ή τρεις φορές, προσπαθήστε να περάσετε το πανί από όλες τις εσοχές!
Αυτό βγήκε με το πρώτο πέρασμα. Για να είμαι σίγουρη ότι δεν έμεινε τίποτα, το έκανα δύο φορές.
katharizoume-ton-kado-kai-dinoume-zoi-sto-plintirio-mas
Και αυτό βγήκε από το σημείο που κουμπώνει ο κάδος. Στα πλυντήρια εμπρόσθιας φόρτωσης δεν έχετε ορατό καθαρά αυτό το σημείο, οπότε προσπαθήστε έστω και περιμετρικά να το περάσετε.
katharizoume-ton-kado-kai-dinoume-zoi-sto-plintirio-mas
Το λάστιχο – ή ο γνωστός σας «καλτσομαζωχτής» – πολλές φορές σας βοηθάει μαζεύοντας κουμπιά, τσιμπιδάκια μαλλιών, φυσικά κάλτσες (όσο πιο λεπτές, τόσο καλύτερα). Μην ξαφνιαστείτε αν ανασύρεται από τα βάθη μιας δίπλας το καλτσάκι που ψάχνετε εδώ και μια βδομάδα! Και η αλήθεια είναι πως την πρώτη φορά που είδα τι μαζεύει ο κάδος γύρω γύρω, στην πλευρά που συνήθως δεν βλέπουμε, αναρωτήθηκα σε τι κατάσταση ήταν ο κάδος του προηγούμενου πλυντηρίου μου, που ήταν το κλασικό, με μπροστινή πόρτα…
katharizoume-ton-kado-kai-dinoume-zoi-sto-plintirio-mas
Εδώ αρχίζει να φαίνεται η διαφορά, έχει μουλιάσει αρκετά και στο λάστιχο, και αρχίζω πλέον να μαζεύω ό,τι υπάρχει. Αφού μαζεύτηκε όλη η βρωμιά, πέρασα κάδο και λάστιχο με ένα άλλο πανί, βουτηγμένο σε ζεστό νερό και λευκό, φτηνό ξύδι. Δεν χρησιμοποίησα καθόλου απορρυπαντικό, γιατί υπήρχε ήδη το υπόλειμμα του απορρυπαντικού πλυντηρίου και δεν ήθελα να έχω αφρό και μπουρμπουλήθρες. (Όταν ετοίμαζα τις φωτογραφίες είδα κι αυτή την τρίχα που είχε σταθεί μπροστά στη μηχανή… αλλά ήταν αργά πια!).
katharizoume-ton-kado-kai-dinoume-zoi-sto-plintirio-mas
Και εδώ βλέπετε το τελικό αποτέλεσμα. Ο κάδος μετά το πέρασμα γίνεται σαν καινούριος, το λάστιχο παύει να μυρίζει. Με μπατονέτα πέρασα και στην πίσω μεριά, στο βάθος, εκεί που βλέπετε να συγκρατείται ο κάδος στο κύριο σώμα του πλυντηρίου. Στο τέλος, πέρασα με ένα πανάκι με βαζελίνη και το λάστιχο που ακουμπάει την πόρτα, περιμετρικά στο καπάκι, και έτοιμο!
katharizoume-ton-kado-kai-dinoume-zoi-sto-plintirio-mas
Αχ… αυτό το πριν και το μετά… είναι αυτό που με κάνει να λέω «άξιζε τα είκοσι λεπτά που χρειάστηκα για να το φτιάξω!». (Εδώ νομίζω ότι πρέπει να σας πω ένα μυστικό… Αν δεν έχω δύναμη, κουράγιο, αντοχή ή όρεξη να κάνω μια δουλειά γρήγορα, δεν την κάνω καθόλου. Το θεωρώ εντελώς χάσιμο χρόνου να καταπιαστώ με μια δουλειά και να δαπανήσω μία ώρα γιατί πονάει η μέση μου ενώ θα μου έπαιρνε το μισό χρόνο σε άλλη περίπτωση.)
Δυστυχώς, το μπάνιο μου δεν έχει παράθυρο και ο εσωτερικός φωτισμός δεν με βοήθησε καθόλου για τις φωτογραφίες, γι’ αυτό και βλέπετε και τις σκιές σε διάφορα σημεία, όπως στο λευκό πλαστικό κομμάτι γύρω από τον κάδο. ίσως αν δεν χρησιμοποιούσα φλας να μην είχε τόσο έντονη αντανάκλαση.
Αυτά λοιπόν από μένα! Εσείς πώς καθαρίζετε το δικό σας πλυντήριο; Όσες έχετε πλυντήριο με πόρτα εμπρός, έχετε κανένα άλλο κολπάκι; Αν ξέρετε άλλον τρόπο, ακόμη πιο εύκολο, πείτε μου στα σχόλια!
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

Ο Τραμπ, σπέρνει τον πανικό στην παγκόσμια συμμορία! Διέταξε, τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων του FBI και της CIA!

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Λάδι Κρήτης: Σαρακίνα 4L Βραβευμένο Τσουνάτο Ελαιόλαδο