Διαβατός Ημαθίας

Ο Διαβατινός Σεφ ετοιμάζει Μελιτζανόπιτα με φέτα και βαλσάμικο...




Επιμέλεια Μ-ίου


Συστατικά


Για τη γέμιση
  • 3 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένα σε κομμάτια
  • 500 ml γάλα 3,5% λιπαρά
  • ½ κούπα τραχανάς ξινός ή γλυκός
  • 200 γρ. φέτα
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • πιπέρι
  • 5-6 κλωνάρια ψιλοκομμένο θυμάρι
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • σουσάμι για πασπάλισμα
Για τη ζύμη
  • 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ. λάδι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων

Εκτέλεση

Για τη ζύμη
  • Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι, το νερό, το ξύδι, το λάδι και 1 πρέζα αλάτι και χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. (Αν δεν έχουμε μίξερ, χτυπάμε σ'ένα μπολ στο χέρι).
  • Τυλίγουμε το ζυμάρι με μια μεμβράνη και το αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

Για τη γέμιση
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και με ένα πίλερ αφαιρούμε τη φλούδα.
  • Σε ένα μπολ, τρίβουμε τις μελιτζάνες με το χοντρό μέρος του τρίφτη.
  • Σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε ελαιόλαδο να κάψει καλά και στη συνέχεια την τριμμένη μελιτζάνα μας, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά κομμένη σε κομμάτια.
  • Δεν ανακατεύουμε συνεχώς αλλά περιμένουμε 10 λεπτά να πάρει ωραίο χρώμα η μελιτζάνα.
  • Κόβουμε τη ντομάτα σε μικρά κυβάκια και τη ρίχνουμε στο τηγάνι με το γάλα και τον τραχανά.
  • Αφήνουμε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας ελαφρώς ίσα ίσα να πάρει σώμα το μείγμα μας.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 2 κσ. ξύδι βαλσάμικο και ανακατεύουμε.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το τηγάνι μας να κρυώσει για 20 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και τη φέτα, σπασμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε.
  • Ολοκληρώνουμε και με τα αυγά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε μυρωδικά ψιλοκομμένα (μαϊντανό μαζί με τα κοτσάνια του και θυμάρι).
  • Ρολάρουμε το ζυμάρι και κόβουμε σε 5 ίσα μέρη.
  • Ανοίγουμε το κάθε ζυμάρι μας με τη βοήθεια του πλάστη πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι τον πάγκο εργασίας.
  • Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο πάνω στο ζυμάρι, το 1/5 της γέμισης και τυλίγουμε σε ένα ρολό.
  • Σε ένα ταψί, 30 x 40 εκ. ρίχνουμε ελαιόλαδο και τοποθετούμε το πρώτο ρολάκι. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 4 ζυμαράκια την ίδια διαδικασία.
  • Αφού βάλουμε όλα τα ρολάκια στο ταψί, ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε αφού κρυώσει.

πηγή: akispetretzikis
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

Ο Τραμπ, σπέρνει τον πανικό στην παγκόσμια συμμορία! Διέταξε, τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων του FBI και της CIA!

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Λάδι Κρήτης: Σαρακίνα 4L Βραβευμένο Τσουνάτο Ελαιόλαδο