Ελάτε να φάμε.. Ο Διαβατινός Σεφ ετοιμάζει Κοτόπουλο με σόγια και λεμόνι..
Γράφει ο Μ-ίου
Συστατικά:
- 2 μέτρια λεμόνια
- ελαιόλαδο
- 4 σκ. σκόρδο
- 3-4 χοντρές φέτες φρέσκο τζίντζερ με τη φλούδα
- 3 φιλέτα κοτόπουλο χωρίς δέρμα και κόκαλα (στήθος ή μπούτι)
- πιπέρι
- 150 γρ. σόγια σος
- 1 κ.σ. μέλι
- 4-5 κλωναράκια δενδρολίβανο
- σισαμέλαιο
- ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Κόβουμε 2 μέτρια λεμόνια σε λεπτές φέτες και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τις φέτες λεμονιού, το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Μόλις καραμελώσουν, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρουμε στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Δεν προσθέτουμε αλάτι γιατί η συνταγή έχει σόγια και μπορεί να μας βγει πολύ αλμυρή.
- Σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο καφέ χρώμα το κοτόπουλο και σβήνουμε με τη σόγια σος.
- Βάζουμε από πάνω τις φέτες λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο, το μέλι, και 2 κλωνάρια δενδρολίβανο.
- Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά (βράζουμε για 5 λεπτά με καπάκι και μετά το αφαιρούμε μέχρι να δέσει). Αν δούμε ότι έχει πολλά υγρά το φαγητό μας βράζουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
- Αφαιρούμε το σκόρδο και το τζίντζερ
- Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι, 1 κ..γ. σησαμέλαιο και φρέσκο δενδρολίβανο. Το σησαμέλαιο τα βάζουμε πάντα στο τέλος για να μη χάσει τα αρώματα του.
πηγή: akispetretzikis
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »