Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινές κατασκευές..ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ από ΧΑΡΤΟΝΙ




Επιμέλεια Μ-ίου

Μια πολύ  απλή και με ελάχιστο κόστος λύση για φοιτητικά - νεανικά σπίτια, για παιδικά δωμάτια, εξοχικά σπίτια για το χωλ που...
ποτέ δεν ξέρουμε τι φωτιστικό ταιριάζει και γενικά για όλες τις περιπτώσεις που θέλετε γρήγορα και οικονομικά να μην ...βλέπετε κρεμασμένους από το καλώδιο γλόμπους.

Ταυτόχρονα, από τον τρόπο που πιθανόν να θελήσετε να ...επεκτείνετε την γενική ιδέα κατασκευής, εξαρτάται ο τύπος του φωτιστικού που μπορεί να προκύψει, κατάλληλο για κάθε είδους χώρο, αφού το χαρτόνι φυσικά και μπορεί εκ των υστέρων να βαφτεί και εξωτερικά, να επενδυθεί με ύφασμα ή χαρτί, να επεξεργαστεί με τεχνική ντεκουπάζ κλπ. 


Θα χρειαστείτε διπλό χοντρό χαρτόνι (μπορείτε να κόψετε ένα κομμάτι κι από ένα οποιοδήποτε χαρτόκουτο) μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης, άσπρο χαρτί ή άσπρη μπογιά σε σπρέι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ακρυλικό λευκό χρώμα για εφαρμογή με πινέλο αρκεί να χρησιμοποιήσετε μικρή ποσότητα μπογιάς ώστε να μην "ποτίσει" το χαρτόνι), μέτρο ή χάρακα, κοπίδι και ένα απλό καλώδιο με ντουϊ για να προσαρμόσετε την λάμπα που θα προμηθευτείτε έτοιμο από οποιοδήποτε κατάστημα με ηλεκτρολογικά υλικά.


Κόψτε ένα κομμάτι χαρτόνι,βάψτε με την μπογιά την εσωτερική του όψη ή κολλείστε το λεπτό άσπρο χαρτί και στην συνέχεια χωρίστε με ένα μολύβι το μήκος του σε πέντε ίσα μέρη και λυγίστε-τσακίστε στα σημεία που σημαδέψατε, έτσι ώστε να αποκτήσει το σχήμα ενός όρθιου πενταγώνου.
Με κοφτερό κοπίδι κόψτε το ενιαίο χαρτόνι σε λωρίδες ύψουςπερίπου εκατοστών και τόσες σε αριθμό ώστε τοποθετημένς η μία πάνω στην άλλη, το φωτιστικό να αποκτά το μέγεθος που θέλετε και δημιουργείστε με την κάθε μία ένα χαρτονένιο πεντάγωνο, κολλώντας στην άκρη την κάθε λωρίδα με κόλλα
Κολλήστε με την κόλλα την μια λωρίδα πάνω στην άλλη, αλλάζοντας εναλλάξ τον τρόπο που τις τοποθετείτε (την μία ίσια την άλλη ελαφρά λοξά) ώστε στο τέλος να προκύψει ένας "κύλινδρος" που απ΄όλες τις πλευρές θα είναι ορατός ίδιος αριθμός από τις γωνίες των επιμέρους κομματιών και με την άσπρη πλευρά του χαρτονιού προς τα μέσα. 

Κόψτε ένα κομμάτι χαρτόνι στο ίδιο σχήμα και στην διάσταση που σας χρειάζεται έτσι ώστε να καλύπτει το πάνω μέρος της κατασκευής. Σε αυτό το κομμάτι θα ανοίξετε την τρύπα για να στερεώσετε το ντουί και στην συνέχεια θα το κολλήσετε και αυτό με κόλλα πάνω στο κεντρικό κομμάτι του φωτιστικού.  


Ειδικά αναμμένο είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό, καθώς το φως διαχέεται μέσα από τα κενά και ανάλογα με την ισχύ της λάμπας που θα χρησιμοποιήσετε είναι κατάλληλο και για κεντρικό φωτιστικό αλλά και για όπου χρειάζεστε έναν διακριτικό φωτισμό χωρίς ιδιαίτερη ένταση. 

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αν το ...γυρίσετε ανάποδα, χρησιμοποιώντας δηλαδή το τελευταίο κομμάτι ενιαίου χαρτονιού ως βάση που από μέσα θα περάσετε  καλώδιο και λάμπα θα δημιουργήσετε ένα εξίσου πολύ ιδιαίτερο επιτραπέζιο φωτιστικό, ενώ εκτός του ό,τι μπορείτε και εξωτερικά να επεξεργαστείτε το χαρτόνι με όποιον πρόσθετο τρόπο θέλετε (χρώμα, ύφασμα, decoupade κλπ) και το σχήμα των επιμέρους κομματιών μπορεί να είναι όποιο εσείς θέλετε π.χ στρογγυλό, τρίγωνο κλπ.




πηγή: soulouposeto
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

Αγρίνιο: Ποινή κάθειρξης 27 ετών στον 50χρονο ιερέα που ασελγούσε σε ανήλικα κορίτσια...

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Επίδομα Παιδιού Α21: Ανοικτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι