Διαβατός Ημαθίας

Όμορφες κατασκευές- Ρολόγια από Θαλασσόξυλα..




Επιμέλεια Διαβατινός

Κομμάτια ξύλου που θα βρείτε ξεβρασμένα στην παραλία, κομμάτια από παλέτες, απλές σανίδες, κομμάτια από κάθε είδους ακατέργαστο ξύλο.
Όλα μπορούν να μετατραπούν, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, σε εξαιρετικής αισθητικής ρολόγια τοίχου.  

Θα τα συνδυάσετε μεταξύ τους σε όποιον σχηματισμό σας αρέσει, σε αυτά που δεν έχουν τόσο φθαρμένη όψη μπορείτε να την δώσετε εσείς, απλώς βάφοντας και στην συνέχεια τρίβοντας κατά τόπους με γυαλόχαρτο, δημιουργώντας τεχνητές φθορές στο ξύλο, χτυπώντας, ξύνοντας ή και κόβοντας κομμάτια με οποιοδήποτε αιχμηρό αντικείμενο. 

Θα προσθέσετε, αν φυσικά θέλετε, χρώμα με την βασική τεχνική παλαίωσης (ελάχιστη μπογιά και σχεδόν αμέσως σκούπισμα με ένα πανί ώστε στην επιφάνεια του ξύλου να μείνει κατά τόπους ξεθωριασμένη η απόχρωση) ή θα εφαρμόσετε τεχνική ντεκουπάζ και όποια άλλη επεξεργασία όπως κι αν επρόκειτο για οποιοδήποτε ξύλινο αντικείμενο. 

Τα κομμάτια του ξύλου μεταξύ τους μπορούν να καρφωθούν με απλές ξυλόπροκες αν και το ίδιο στέρεα θα κολληθούν και με μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης πάνω σε ένα οποιοδήποτε ξύλινο πλαίσιο από κόντρα πλακέ κλπ., το οποίο μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής δεν θα διακρίνεται, αφού τοποθετήσετε τα ξύλα στον σχηματισμό που επιθυμείτε. 
Κόλλα επίσης θα χρησιμοποιήσετε για την δημιουργία των αριθμών όποιο υλικό και αν χρησιμοποιήσετε βοτσαλάκια, κοχύλια, γυαλάκια της θάλασσας, σκοινί κλπ.

Στο κέντρο, με αιχμηρό αντικείμενο ή ένα τρυπάνι γενικής χρήσης, ανάλογα με το πάχος του ξύλου, θα χρειαστεί να ανοίξετε μια τρύπα με τόση διάμετρο ώστε να τοποθετηθεί - σφηνωθεί ένας κοινός μηχανισμός ρολογιού.  



Για να τα κρεμάσετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, ανάλογα και με το μέγεθός τους, είτε ένα κλασσικό κρέμασμα για κάδρο απευθείας πάνω στο ξύλο του ρολογιού, να προσαρμόσετε ένα σκοινάκι ή σύρμα σε δυο βίδες που θα βιδώσετε στο πίσω μέρος ή, ειδικά για πολύ μεγάλα ρολόγια, να καρφώσετε δυο πηχάκια που που πάνω τους θα προσαρμοστεί και το κρέμασμα και που ταυτόχρονα θα σταθεροποιήσουν ακόμη περισσότερο την όλη κατασκευή. 


Η διαδικασία για να φτιάξετε στρογγυλού σχήματος ρολόγια από σανίδες, ξύλα από παλέτες κλπ. έχει την μοναδική ιδιαιτερότητα ότι αφού σχηματίσετε το βασικό σχήμα τοποθετώντας σανίδες/ξύλα σε κάθετη ή οριζόντια διάταξη σανίδες θα χρειαστεί να δώσετε καμπύλο σχήμα στις άκρες, κάτι για το οποίο σας είναι απαραίτητη μια σένα για να κόψετε σωστά το ξύλο. Ένας εναλλακτικός - βολικότερος τρόπος είναι αφού καρφώσετε τις σανίδες-ξύλα μεταξύ τους να ζητήσετε από έναν ξυλουργό να κάνει τα κοψίματα ώστε σε εσάς να ...απομείνει η γενική επεξεργασία του ξύλου και η ενσωμάτωση μηχανισμού και αριθμών.   

Κάθε τύπος τέτοιου ρολογιού, θα διακοσμήσει εξαιρετικά οποιοδήποτε σημείο το τοποθετήσετε, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ είναι επίσης πολύ όμορφη ιδέα και για πολύ ιδιαίτερα χειροποίητα  δώρα.





































































πηγή: soulouposeto
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Ο Τραμπ, σπέρνει τον πανικό στην παγκόσμια συμμορία! Διέταξε, τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων του FBI και της CIA!