> Ο Διαβατινός σεφ ετοιμάζει Φέτα ψητή με ντομάτα και ελιές...
Από Διαβατινός
Συστατικά
Συστατικά
- 1 κούπα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1/3 της κούπας, κομμένες, χωρίς κουκούτσι ελιές Καλαμών
- 1 σκ. sκόρδο , ψιλοκομμένη
- ¼ της κούπας, λεπτά κόμμενα κόκκινα κρεμμύδια
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού , χωρισμένα
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 280 γρ. fέτα
- κρακεράκια, κριτσίνια κλπ για να τα βουτάμε
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τις ελιές, το κρεμμύδι , το σκόρδο και 1 κ.σ. μαϊντανό, ρίγανη, ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Βάζουμε το φούρνο μας να ζεσταθεί στο γκριλ σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
- Στη μέση ενός κομματιού αλουμινόχαρτο βάζουμε ένα κομμάτι φέτα. Βάζουμε από πάνω λίγο από το μείγμα μας με τις ντομάτες. Ανασηκώνουμε τις άκρες από το αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να μην τρέξουν τα ζουμιά έξω από αυτό. Το τοποθετούμε για 15 λεπτά στη γκριλιέρα για να ζεσταθεί. Αφαιρούμε και βάζουμε σε πιάτο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα κομμάτια φέτας που έχουμε.
Tip...
Η φέτα δεν θα λιώσει. Θα ζεσταθεί και θα μαλακώσει. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με τα κριτσίνια. Αν κρυώσει θα ξανασταθεροποιηθεί πάλι. Μπορούμε αν θέλουμε να τη ξαναζεστάνουμε στο φούρνο.
πηγή: akispetretzikis
πηγή: akispetretzikis
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »