Διαβατός Ημαθίας

Ο Διαβατινός Σεφ ετοιμάζει για σήμερα Καρμπονάρα με κολοκυθάκια..




Επιμέλεια Μ-ίου


Συστατικά:


  • 200 γρ. πανσέτα καπνιστή χωρίς κόκαλο σε χοντρές φέτες
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 6 μέτρια κολοκυθάκια
  • 500 γρ. μακαρόνια λεπτά
  • 4 κρόκους
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 μικρό μάτσο βασιλικό και επιπλέον φύλλα για το σερβίρισμα
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση: 

  • Κόβουμε την πανσέτα σε λωρίδες και τη σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μέχρι να τραγανίσει ελαφρά.
  • Προσθέτουμε και το κουκουνάρι και το σοτάρουμε κι αυτό για ένα λεπτό ακόμα. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από το επιπλέον λίπος.
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος. Με ένα κουτάλι σκάβουμε και αφαιρούμε το εσωτερικό τους, όπου υπάρχουν τα σπόρια. Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ-πολύ λεπτές λωρίδες.
  • Σε μία κατσαρόλα με πολύ αλατισμένο νερό ζεματίζουμε τα κολοκυθάκια για μερικά δευτερόλεπτα. Αμέσως τα παίρνουμε με ένα σουρωτήρι και τα βάζουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια. Σουρώνουμε ξανά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Στην ίδια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον ένα λεπτό. Τα σουρώνουμε κρατώντας 150 ml από το νερό του βρασμού και τα αφήνουμε στην άκρη μέσα στην κατσαρόλα τους.
  • Όσο βράζουν ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. Είναι σημαντικό να έχουμε τα μακαρόνια ζεστά όταν τα ανακατέψουμε με την σάλτσα. Με αυτό τον τρόπο θα ψηθούν οι κρόκοι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τα 150 ml από το νερό που κρατήσαμε, τα κολοκυθάκια μας, την τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε και τον βασιλικό.
  • Ρίχνουμε την πανσέτα μέσα στα ζεστά μακαρόνια και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τα ζεστά μακαρόνια μέσα στην σάλτσα με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε με επιπλέον παρμεζάνα και λίγα φύλλα βασιλικού.

πηγή: akispetretzikis
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!