Διαβατός Ημαθίας

Οι Διαβατινοί δεν αγοράζουν μόνο, αλλά φτιάχνουν και δικές τους γλάστρες από...Τσιμέντο


Επιμέλεια Μ-ίου

Η συγκεκριμένη ιδέα είναι φοβερή και έχει έναν αέρα υψηλής αισθητική και design. Γιατί να έχουμε στο σπίτι μας συνηθισμένες και μονότονες γλάστρες;
Η λύση βρίσκεται στην πρωτοτυπία και στη χρήση ιδιαίτερων υλικών με φαντασία. Και σε αυτή τη περίπτωση μιλάμε για το τσιμέντο!  Όλη η κατασκευή βασίζεται σε μια πετσέτα. Η πετσέτα θα ερωτευτεί το τσιμέντο και το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!


Υλικά:
Μια συσκευασία έτοιμο μπετόν (σκυρόδεμα)
ένας κουβά
ένα ξύλο για να ανακατέψετε το μείγμα
μια παλιά πετσέτα.
νερό
τραπεζάκι ή βάση για να απλώσετε την πετσέτα.


Μέσα στο κουβά φτιάξτε το μείγμα του τσιμέντου. Δεν θέλουμε να είναι πολύ πηχτό αλλά ούτε και να τρέχει. Πρέπει να μπορεί να ποτίσει η πετσέτα, και το τσιμέντο να μπορεί να κάτσει επάνω. Εαν θέλετε μπορείτε να κάνετε μερικές δοκιμές.


Βυθίστε την πετσέτα σας μέσα στο μείγμα και προσπαθήστε να καλυφθεί παντού απο το τσιμέντο. Εκεί βρίσκεται η επιτυχία της συγκεκριμένης κατασκευής. Βγάλτε προσεκτικά και απλώστε πάνω στη βάση σας φτιάχνωντας τις πτυχώσεις όπως εσείς θέλετε. Έχετε υπόψιν οτι, ότι φτιάξετε έτσι θα είναι όταν στεγνώσει. Εαν σε κάποια σημεία δεν έχει πάει τσιμέντο απλώστε με το χέρι.

Αφήστε να στεγνώσει για 24-48 ώρες.


Αφού στεγνώσει βγάλτε τον κουβά και με ένα τρυπανάκι ανοίξτε 2 τρύπες στον πάτο για να αποστραγγίζουν το νερό απο τα φυτά σας.

Γυρίστε το ανάποδα και είναι έτοιμο!

Να σημειωθεί εδώ ότι μπορείτε εκτός απο πετσέτες να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο ύφασμα πχ ένα παλιό σεμέν. Θα αποτυπωθούν τα σχέδια.

Μην που πείτε οτι δεν είναι φανταστική ιδέα για έξω αλλά και για μέσα στο σπίτι!
Δείτε παρακάτω επιπλόν ιδέες και ξεκινήστε δουλειά.
πηγή: toftiaxa
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Με επιτυχία μετά από 2 χρόνια, το επετειακό 40ο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στα Λιβάδια Περτουλίου. (βίντεο)

Καρύδα: Το θαυματουργό λάδι της για υγεία και δέρμα...

Απίστευτη Μυκηναϊκή Ανακάλυψη στην Μακεδονία ..