> Για σήμερα Διαβατινό Σουβλάκι κοτόπουλο...
Γράφει ο Μ-ίου
Συστατικά
Συστατικά
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 200 γρ. άλμη
- πίτες για σουβλάκια
- λαχανικά της αρεσκείας μας (ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, ντομάτα κομμένη , μαρούλι κομμένο)
- ελαιόλαδο
Για την άλμη
- 550 ml νερό
- 1/2 λεμόνι κομμένο στη μέση
- 3 φύλλα δάφνης
- ½ μάτσο μαϊντανό
- ½ κ.σ. ξερό θυμάρι ή ½ μάτσο φρέσκο
- 1 κ.σ. μέλι
- 35 γρ. αλάτι χοντρό ή το μισό ή λιγότερο ψιλό
- 2 σκ. σκόρδο με τη φλούδα τους σπασμένες
- 1 κ.σ. κόκκοι πιπέρι μαύρο
Για τη σάλτσα
- 4 κ.σ. γιαούρτι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- ξύσμα από 1 λάιμ (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. χυμό από λάιμ
Εκτέλεση
Το μυστικό σε αυτή τη συνταγή βρίσκεται στην άλμη!!!
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά για την άλμη σε ένα κατσαρολάκι.
- Ανακατεύουμε και περιμένουμε να βράσει. Μόλις βράσει βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε για 1 ώρα στην άκρη. Μόλις περάσει η 1 ώρα, σουρώνουμε σε ένα μπολ. Πρέπει να είναι κρύα τελείως.
- Κόβουμε μικρά κομμάτια το κοτόπουλο και τα βάζουμε μέσα στην άλμη. Τα αφήνουμε από 1/2 ώρα μέχρι 1 ώρα.
- Σουρώνουμε τα κοτοπουλάκια μας και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Πρέπει να στραγγίξουμε ότι υλικό υπάρχει στο κοτόπουλο. Παίρνουμε καλαμάκια και περνάμε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλο.
- Ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα καυτό τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο από όλες τις μεριές 3-4 λεπτά. Προσοχή να μην το ανακατεύουμε συνέχεια για να πάρει καλό χρώμα.
- Αν το κουνάμε συνέχεια θα βγάλει όλα του τα υγρά και το κοτόπουλο θα βράσει.
- Μόλις πάρουν χρώμα, τα βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά να ψηθούν.
- Βάζουμε τις πίτες μας σε ένα ταψάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνουμε. Τις ψήνουμε στο φούρνο για 5 λεπτά.
- Ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπολάκι.
- Σερβίρουμε στις πίτες και μπορούμε να συνοδεύσουμε με ντομάτα κομμένη, τζατζίκι και λοιπά.
Δείτε το βίντεο:
πηγή: akispetretzikis
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »