Διαβατός Ημαθίας

> Φτιάξτε ΚΕΡΙΑ με ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ..


Ε ξαιρετικά καλαίσθητο τελικό αποτέλεσμα, χωρίς ιδιαίτερο κόπο και με μηδενικό κόστος, αν εξαιρέσετε ένα απλό κερί.
Εκτός αυτού θα χρειαστείτε:

- λουλούδια, φυλλαράκια κλπ. 
-ένα ρεσώ και ένα κουτάλι. 



Η διαδικασία δεν έχει καμία διαφορά από την αντίστοιχη τεχνική decoupage σε κέρινες επιφάνειες με χαρτί, απλώς αντί για κομμάτια χαρτοπετσέτας, ρυζόχαρτου κλπ. εδώ θα κολλήσετε και θα ενσωματώσετε πάνω στο κερί φρέσκα ή και αποξηραμένα λουλούδια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε είδος λουλουδιού, η διαδικασία αν θέλετε για να τα αποξηράνετε είναι πολύ απλήενώ ασφαλώς κεριά μπορείτε να διακοσμήσετε με αυτόν τον τρόπο και με έτοιμα αποξηραμένα λουλούδια-κλαράκια κλπ. που θα βρείτε έτοιμα στο εμπόριο, σε συσκευασίες ποτ-πουρί κλπ. 



nifymag.com
ttcrafts.com
Όπως γενικά συμβαίνει στην τεχνική του decoupage όσο πιο ανοιχτόχρωμο είναι το "φόντο" του προς διακόσμηση αντικειμένου τόσο πιο έντονο το τελικό αποτέλεσμα, γι΄αυτό και επιλέξετε κεριά ή λευκά ή ανοιχτόχρωμα πάνω στην επιφάνεια των οποίων θα ξεχωρίζουν ευκρινώς οι αποχρώσεις των λουλουδιών που θα χρησιμοποιήσετε. 


ttcrafts.com
Κάντε αρχικά έναν υποτυπώδη σχεδιασμό, ειδικά αν πρόκειται για κεριά μεγάλου μεγέθους, σε ποιο ακριβώς σημείο θέλετε να τοποθετήσετε το κάθε λουλουδάκι,  ακουμπήστε το στο κερί και στην συνέχεια πιέστε με την κυρτή όψη ενός κουταλιού που πριν θα έχετε ζεστάνει για μερικά δευτερόλεπτα σε ένα αναμμένο ρεσώ, επαναλαμβάνοντας όσες φορές χρειαστεί έως να κολλήσει στέρεα πάνω στην επιφάνεια του κεριού. Όσο πιο λεπτά είναι τα πέταλα, φύλλα κλπ. που θα χρησιμοποιήσετε τόσο τελειότερο το αποτέλεσμα, αφού θα ενσωματωθούν εντελώς πάνω στην επιφάνεια του κεριού σαν να επρόκειτο π.χ για χαρτοπετσέτα

Είναι ένας ανέξοδος και πολύ απλός τρόπος για να δημιουργήσετε πολύ ιδιαίτερα κεριά τόσο για την διακόσμηση του σπιτιού όσο και για δώρα και ιδανικός για κεριά μεγάλου μεγέθους που θα σας επιτρέψουν να κολλήσετε ολόκληρα λουλουδάκια με τον κοτσανάκι τους, κλαδάκια φτέρης κλπ. ενώ φυσικά μπορείτε να προσθέσετε και άλλα διακοσμητικά στοιχεία όπως π.χ και χάρτινα μοτίβα με την ίδια τεχνική, χρώμα κλπ. 




πηγή: soulouposeto
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Ο Τραμπ, σπέρνει τον πανικό στην παγκόσμια συμμορία! Διέταξε, τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων του FBI και της CIA!