Διαβατός Ημαθίας

> Ο Διαβατινός μάστορας δίνει ιδέες για ΓΛΑΣΤΡΕΣ - ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΕΣ από ΠΑΛΕΤΕΣ

 Θα φυτέψετε απευθείας στο εσωτερικό τους ή θα τοποθετήσετε γλαστράκια, θα ...οριοθετήσετε τον λαχανόκηπό σας, θα εκμεταλλευτείτε το σημείο
των τοίχων σε μικρά μπαλκόνια και αυλές ενώ ταυτόχρονα και σε κάθε περίπτωση θα διακοσμήσετε όποιο σημείο και αν τοποθετήσετε τέτοιες γλάστρες και ζαρντινιέρες. 

Φυσικά πολλές κατασκευές μπορούν να δημιουργηθούν και απόσανίδες ή οποιοδήποτε είδος ανάλογου φτηνούξύλου, όμως οι παλέτεςείτε αυτούσιες είτε ανξεκαρφώσετε από αυτές τα ξύλα που σαςχρειάζονται είναι, συνυπολογίζοντας και την ανθεκτικότητα του ξύλου τους, είναι όχι μόνον οι πιο κατάλληλες αλλά και οιοικονομικότερος τρόπος για τέτοιες κατασκευές, αφού ακόμη και αν δεν τις βρείτε δωρεάν σε φυτώρια, μάντρες οικοδομών κλπ. θα τιςαγοράσετε από τα ίδια σημεία ή από εργοστάσια κατασκευής τους περίπου προς 3-5 ευρώ/τεμάχιο (για τις μεταχειρισμένες) ανάλογα με τον τύπο και το μέγεθός τους. 
 
 O τρόπος κατασκευής δεν είναι καθόλου δύσκολος, ακόμη και για τους εντελώς αρχάριους, θα χρειαστεί μόνο να κόψετε κάποια κομμάτια από τις παλέτες ή και να ξεκαρφώσετε  σανίδες τους, ανάλογα με τον τύπο και το μέγεθος της γλάστρας/ζαρνινιέρας που θέλετε να φτιάξετε και στην συνέχεια να τα συναρμολογήσετε με ξυλόπροκες ή ένα κοινό ηλεκτρικό τρυπάνι και βίδες  δίνοντας την μορφή και το σχήμα που θέλετε. 



Για να παραμείνουν ανεπηρέαστες από τονερό ποτίσματος, αφού τις περάσετε μεβερνίκι ξύλου ή και χρώμα και στην συνέχεια με προστατευτικό βερνίκι για την υγρασία και πριν τοποθετήσετε χώμα,επενδύστε το εσωτερικό τους με χοντρόπλαστικό, ανοίγοντας απλώς τρύπες στο κάτω μέρος του για την σωστήαποστράγγιση των φυτών. Θα βρείτε πλαστικό για παρόμοια χρήση σε καταστήματα με είδη κήπου-φυτώρια. 

Εξωτερικά και καθαρά διακοσμητικάμπορείτε να δώσετε σε τέτοιου είδους κατασκευές για το μπαλκόνι ή τον κήπο πραγματικά ...άπειρες μορφέςμεταχειριζόμενοι την επιφάνειά τους σαν οποιαδήποτε άλλη ξύλινη επιφάνεια που μπορεί να βαφτεί, να αποκτήσει παλαιωμένη όψη και γενικά να υποστεί επεξεργασία με κάθε είδους τεχνοτροπία-τεχνική. 










































Από Διαβατινός
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...