Διαβατός Ημαθίας

> Ελληνικός καφές με ένα μεγάλο κομμάτι black forest...

Τούρτα black forest
Από Διαβατινός  
Συστατικά
Για την κρέμα βύσσινο
  • 2 κονσέρβες βύσσινα σε σιρόπι
  • 1 κούπα σιρόπι από τα βύσσινα
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ. γεμάτες ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
Για το παντεσπάνι σοκολάτας
  • 5 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κ.σ. κακάο σε σκόνη
Για τη σαντιγύ
  • 700 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά , παγωμένη
  • 100γρ. ζάχαρη άχνη
Για το σιρόπι
  • 1/2 κούπα σιρόπι από τα βύσσινα
  • 2 κ. σ. ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι ποτό (εγώ χρησιμοποίησα σπιτικό λικέρ βύσσινο)
Για τη γκανάζ (προαιρετικά)
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ, τα αυγά με τη ζάχαρη.
  • Τα χτυπάμε πολύ καλά, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να φουσκώσει, περίπου 8 λεπτά, σε δυνατή ταχύτητα.
  • Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο.
  • Ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα με απαλές κυκλικές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα γιατί μας ενδιαφέρει να μείνει ο αέρας που έχει μέσα το μείγμα.
  • Καλύπτουμε τον πάτο μιας φόρμας διαμέτρου 22 εκ. με αποσπώμενη βάση κατά προτίμηση με λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα το σοκολατένιο μείγμα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε 2 ή 3 οριζόντιους δίσκους.
Τούρτα black forest
Για την κρέμα βύσσινο
  • Σουρώνουμε τα βύσσινα.
  • Μετράμε 1 κούπα από το σιρόπι τους, (κρατάμε το υπόλοιπο στο πλάι) και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα, τη ζάχαρη και το κόρν φλάουρ.
  • Βάζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια ώσπου να πήξει.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα βύσσινα (κρατάμε μερικά βύσσινα για το στόλισμα της τούρτας).
  • Αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη σαντιγί
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (να είναι παγωμένη), σε δυνατή ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη, ώσπου να γίνει αφράτη.
Για το σιρόπι
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρολίτσα και αφήνουμε  να πάρουν μία βράση.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για το στήσιμο
 ΑΝ έχετε 3 πάτους παντεσπάνι!
  • Βάλτε σε μια πιατέλα ένα πάτο παντεσπάνι και βάλτε 1/3 από το σιρόπι κουταλιές σιρόπι, προσθέστε από πάνω όλη την κρέμα βύσσινο.
  • Βάλτε το δεύτερο παντεσπάνι, ραντίστε το με το μισό σιρόπι που σας έχει μείνει και προσθέστε λίγο λιγότερο από τη μισή σαντιγί.
  • Βάλτε και το τρίτο παντεσπάνι, πατήστε το ελαφρά με τα χέρια σας να ισιώσει η επιφάνειά του και σιροπιάστε το, καλύψτε το όλο με τη σαντιγί.
ΑΝ έχετε 2 πάτους παντεσπάνι. (μπορεί αν δεν έχετε μικρή φόρμα να σας βγει πιο λεπτό το παντεσπάνι οπότε να μην μπορέσετε να το κόψετε στα 3)
  • Βάζετε το πρώτο παντεσπάνι κάτω και το σιροπιάζετε με το μισό σιρόπι. κάνετε ένα κύκλο περιμετρικά με σαντιγί και στο εσωτερικό του ρίχνετε τα 2/3 από την κρέμα βύσσινο.
  • Βάζετε το δεύτερο παντεσπάνι το ποτίζετε με το υπόλοιπο σιρόπι κ καλύπτετε τα πλαϊνά τοιχώματα της τούρτας με σαντιγί κ κάνετε πάλι γύρω γύρω από το πάνω παντεσπάνι ένα κύκλο με σαντιγί (όπως στην φωτογραφία).
  • Μέσα στον κύκλο βάζετε την υπόλοιπη κρέμα βύσσινο.

πηγή: akispetretzikis
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Ελληνικός θησαυρός: Ασύλληπτης ομορφιάς ψηφιδωτά ανακαλύφθηκαν σε αρχαία Ελληνική πόλη στην Τουρκία (ΦΩΤΟ)

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ