Διαβατός Ημαθίας

> Τι ήταν το Μυστηριώδες Αντικείμενο που εξερράγη πάνω από τον Ατλαντικό;

Ένα διαστημικό αντικείμενο, πιθανότατα ένας μικρός αστεροειδής, εξερράγη πάνω από τον
Ατλαντικό ωκεανό στα ανοιχτά της Βραζιλίας στις 6 Φεβρουαρίου, αλλά το συμβάν έγινε μόλις τώρα γνωστό. Η έκρηξη που έγινε στην ατμόσφαιρα, διαλύοντας τον βράχο, προτού αυτός φθάσει στη Γη, ήταν η ισχυρότερη που έχει καταγραφεί μετά από εκείνη που είχε συμβεί πάνω από το Τσελιάμπινσκ της Ρωσίας το 2013.

Ευτυχώς έσκασε στον αέρα
Εκτιμάται ότι η νέα έκρηξη απελευθέρωσε ενέργεια περίπου 13.000 τόνων ΤΝΤ, δηλαδή όσο η ατομική βόμβα της Χιροσίμα το 1945, αλλά ήταν 40 φορές μικρότερη έναντι των 500.000 τόνων ΤΝΤ στο Τσελιάμπινσκ. Η έκρηξη συνέβη σε ύψος περίπου 30 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια του ωκεανού και σε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων από τις βραζιλιανικές ακτές και μάλλον πέρασε απαρατήρητη από τους ανθρώπους, με εξαίρεση τη NASA που κατέγραψε το συμβάν και πιθανότατα κάποιους στρατιωτικούς δορυφόρους.
Περίπου 30 μικροί αστεροειδείς διαμέτρου ενός έως 20 μέτρων καίγονται στη γήινη ατμόσφαιρα κάθε χρόνο, οι περισσότεροι πάνω από θάλασσες. Ο αστεροειδής του Ατλαντικού ίσως είχε διάμετρο πέντε έως επτά μέτρων. Ένας άλλος πολύ μεγαλύτερος αστεροειδής, που έχει ήδη εντοπισθεί από τη NASA, o 2013 TX68, μεγέθους παρόμοιο με αυτό της φάλαινας, αναμένεται να περάσει σχετικά κοντά από τη Γη στις 5 Μαρτίου. Αν εισερχόταν στην ατμόσφαιρα της Γης, οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα προκαλούσε έκρηξη διπλάσια του Τσελιάμπινσκ.
σημείο πτώσης
Στον χάρτη που δόθηκε στη δημοσιότητα σημειώνεται το σημείο του Ατλαντικού Ωκεανού στο οποίο έπεσαν πιθανότατα τα απομεινάρια του διαστημικού βράχου που ανατινάχτηκε στην γήινη ατμόσφαιρα. tovima.gr
Σχόλιο απο diadrastika: Αυτά έχουν γίνει γνωστά ως τώρα και διαδίδονται σαν αστραπή.
Όμως πολλές απορίες έχουν προκύψει που κανείς δεν απαντά:
Γιατί κρατήθηκε μυστικό και το ανακοίνωσαν ένα εικοσαήμερο αργότερα; Τι θα συνέβαινε αν δεν έσκαγε στον αέρα, αλλά έπεφτε σε κάποια πόλη; H NASA δεν ήταν εκείνη που ένα εξάμηνο πριν, μας έλεγε ότι η Γη δεν κινδυνεύει για τα επόμενα 100 χρόνια; Τι άλλαξε τώρα; Μοιάζει σαν να θέλει να μας προειδοποιήσει για κάτι που πλησιάζει;
Ωστόσο, υπάρχουν ισχυρισμοί που λένε πως το άγνωστο αντικείμενο «έπιασε στον ύπνο» τη NASA , καθώς κανένα από τα συστήματά της δεν το ανίχνευσε, παρά μόνο την τελευταία στιγμή. Αν αυτό αληθεύει τότε ενδεχομένως αληθεύει και ένας ακόμα ισχυρισμός, ότι αυτό που πέρασε από την ατμόσφαιρα της Γης δεν ήταν αστεροειδής αλλά ιπτάμενο αντικείμενο άγνωστης κατασκευής και προέλευσης γι’ αυτό και καταρρίφθηκε.
Φυσικά, αυτές είναι οι πρώτες εντυπώσεις που κυκλοφορούν. Μόλις έχουμε κάποια καλύτερη ανάλυση επι του θέματος θα τις θέσουμε με το σχετικό υλικό.

Post by Διαβατινός
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Έξι πράγματα που δίνουν στα παιδιά τους μόνο οι καλοί γονείς..

Σκύλος χωρίς μπροστινά πόδια κλαίει όταν νιώθει ότι τον αγαπούν και τον φροντίζουν για πρώτη φορά.. Βίντεο

Το γράμμα Δέλτα. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ… ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ

Οι τροφές που καθαρίζουν τους πνεύμονες από τη νικοτίνη του τσιγάρου