Διαβατός Ημαθίας

Σκόρδο: Το ξέρατε;; Αυξάνει το θάρρος, μειώνει το βάρος..

Το σκόρδο δεν έχει ανάγκη από επαίνους. Ακόμα και αυτοί/ες που δεν αντέχουν τη
μυρωδιά του παραδέχονται ότι ωφελεί την υγεία. Αν μάλιστα ήξεραν ότι έχει την ιδιότητα να λιώνει το λίπος και να επιδιορθώνει το… ρημαγμένο τοπίο που αφήνουν πίσω τους οι διατροφικές μας ατασθαλίες, ίσως να το είχαν σε μεγαλύτερη εκτίμηση.



Αυξάνει το θάρρος, μειώνει το βάρος
Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι το ωμό σκόρδο δίνει θάρρος και γενναιότητα στους πολεμιστές πριν από τη μάχη και δύναμη στους αθλητές πριν από τους αγώνες. Σήμερα ξέρουμε πλέον ότι δίνει επίσης ξαλάφρωμα στις φουσκωμένες κοιλιές αποτρέποντας την αύξηση του σωματικού βάρους. Ο Ισραηλινός βιοχημικός David Mirelman του Ινστιτούτου Επιστημών Weizmann, ο οποίος έχει κάνει στην κυριολεξία φύλλο και φτερό το σκόρδο στα εργαστήρια, ανακάλυψε μια λιγότερο γνωστή ιδιότητά του: Αν τύχει να εξοκείλεις τρώγοντας πολλά γλυκά, ο μεταβολισμός των σακχάρων επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα μέσα σε δύο εβδομάδες με τη βοήθεια του (ωμού) σκόρδου. Αυτό έδειξαν τουλάχιστον τα εργαστηριακά πειράματα. (http://www.dailymail.co.uk/health/article-87815/Why-garlic-help-lose-weight.html)


Ανεβάζει την αδρεναλίνη
Σύμφωνα με τον πολύπειρο γιατρό Dr Keith Scott, συγγραφέα του βιβλίου «Φαρμακευτικά καρυκεύματα» (Medicinal Seasonings), το σκόρδο καταστέλλει την όρεξη και ρυθμίζει το πεπτικό σύστημα (http://www.medicinalseasonings.com/). Επίσης μειώνει την απορρόφηση του λίπους από τις τροφές μειώνοντας τη θερμιδική πρόσληψη σε γεύματα με πολλά λιπαρά. Με τη βοήθεια της έντονης μυρωδιάς του διεγείρει το κέντρο κορεσμού στον εγκέφαλο αυξάνοντας την ευαισθησία στη λεπτίνη (ορμόνη που ρυθμίζει την όρεξη). Επίσης προκαλεί έκκριση αδρεναλίνης, η οποία στη συνέχεια αυξάνει τον ρυθμό του μεταβολισμού, με συνέπεια το κάψιμο περισσότερων θερμίδων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το σκόρδο προστατεύει τον οργανισμό από το να πάρει επιπλέον βάρος και τον βοηθάει να χάσει όσα κιλά έχει συσσωρεύσει ως πλεόνασμα.


Δεν ενοχλεί το στομάχι
Αυτό το καταπληκτικό άρτυμα είτε λιωμένο μέσα σε γιαούρτι – όπως το προτιμά ο δόκτωρ Mirelman – είτε μέσα σε ένα οποιοδήποτε γεύμα (σαλάτες, σάλτσες, μακαρονάδες, σούπες, λαδερά, φαγητά φούρνου) προσθέτει νοστιμιά στην καθημερινή διατροφή. Ακόμα, αντίθετα με όσα πιστεύονται, έχει το προτέρημα ότι δεν ενοχλεί το στομάχι και το κάψιμό του γίνεται αισθητό μόνο στο στόμα. Όσο για τη μυρωδιά, λίγη φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού, μαϊντανός ή καφές μπορούν να σώσουν την κατάσταση.


goldenmag.gr , master-lista πηγή




Post by Διαβατινός
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!