Διαβατός Ημαθίας

Βέροια: Τα Χριστούγεννα της ΚΕΠΑ για το 2015 έφτασαν..


Τα Χριστούγεννα της ΚΕΠΑ για το 2015 έφτασαν! Σήμερα η Αντωνιάδειος Στέγη ανοίγει την αυλαία της παραμυθοχώρας, φοράει τα γιορτινά της και ανοίγει τις πόρτες της για να υποδεχθεί τους μικρούς της φίλους!Το πρόγραμμα σήμερα έχει κούκλες, θέατρο και παιδικές παραστάσεις με τη μικρή γοργόνα και τον ζαχαροζυμωμένο! Όλες οι δράσεις και οι παραστάσεις είναι δωρεάν και σήμερα θα πραγματοποιηθούν στη Στέγη.


 Δείτε το πρόγραμμα:

★ Κυριακή 13/12★ώρα 10.00 - 13.00
εικαστικό θέατρο κούκλας Πράσσειν Άλογα
κατασκευή - εμψύχωση θεατρικής κούκλας (χριστουγεννιάτικο εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 7-11 ετών , δηλώσεις συμμετοχής στο 2331078100)

★ ώρα 5.00μ.μ
Γοργόνα, γοργονίτσα... (παράσταση)
Εµπνευσµένο από το γνωστό παραµύθι του Χ. Κ. Άντερσεν: «Η µικρή γοργόνα»
H βαθιά αγάπη που θα νιώσει η µικρή Γοργόνα για τον Πρίγκιπα, θα την κάνει να λάµψει σαν φεγγάρι. Ο συνδετικός κρίκος είναι ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα παπούτσια που ξεκινώντας ενωµένα σαν βάρκα του Πρίγκιπα, στο ναυάγιο κοµµατιάζονται δίνοντας δύο παπούτσια που η Γοργόνα τα κρατάει σαν ενθύµιο. Όταν θα αποκτήσει πόδια θα τα φορέσει και θα γίνουν το όχηµα στο ταξίδι της θηλυκότητας. Στο τέλος της παράστασης θα γίνει συζήτηση µε τα παιδιά για τις κούκλες και το µήνυµα της αγάπης και της αυτοθυσίας που προβάλλεται.

Σκηνοθεσία, σκηνογραφία, σενάριο, κατασκευές, 
performance: Εµµανουέλα Καποκάκη, Βοηθοί κατασκευών: Μαρία Μυλωνά και Ελευθερία ∆ανιηλίδη, Μουσική: Κώστας Μπεβεράτος

★ ώρα 7.00μ.μ 
Ζαχαροζυμωμένος (παράσταση)
Βασισµένο στο παραδοσιακό παραµύθι της Μάνης: 
«Η Ταρώ κι ο Ζαχαροζυµωµένος» σε απόδοση της Αθηνάς Μπίνιου (Εκδ. Πατάκη)

Η Ταρώ θα πλάσει τον ιδανικό σύντροφο των ονείρων της, τον Ζαχαροζυµωµένο, από ζυµάρι. Ζωντανεύει από την αγάπη της αλλά της ζητάει µια µόνον χάρη. Όµως, µόλις η Ταρώ παραβεί την µοναδική του επιθυµία, τον χάνει. Αναζητώντας τον, ωριµάζει σαν γυναίκα και όταν ξανασµίγουν για πάντα, δηµιουργούν την δική τους ευτυχισµένη οικογένεια. Ένα µαγικό ταξίδι σ’ ένα εικαστικό, µουσικό, ποιητικό παραµύθι µε παιδική φρεσκάδα, χιούµορ & ευαισθησία.

Σκηνοθεσία, σκηνογραφία, σενάριο, κατασκευές,
performance: Εµµανουέλα Καποκάκη, Μουσική: Κώστας Μπεβεράτος.
Εκπαιδεύτρια - Εµψυχώτρια: Εµµανουέλα Καποκάκη, απόφοιτος Εθνικής Ανωτάτης Σχολής Θεάτρου Κούκλας Γαλλίας (Ecole Superiere Des Arts De La Marionnette - Charleville).

Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Τα "Τρικ" της γιαγιάς που κάθε νοικοκυρά και μη θα πρέπει να γνωρίζει.

Νάουσα: Ακυρώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις - Αποζημιώσεις στους πληγέντες επαγγελματίες και φορείς

Βρέθηκε στην Σιβηρία Αρχαία Ταφή Γυναίκας Ιέρειας του Διονύσου..