Διαβατός Ημαθίας

8 Λόγοι που δε θα Γίνετε ποτέ Πλούσιοι!

Αν επιθυμείς κάποια στιγμή στη ζωή σου να γίνεις πλούσια αλλά βλέπεις πως
αυτό είναι τρομακτικά δύσκολο, τότε θα πρέπει να κάτσεις και να συνειδητοποιήσεις τι λάθη κάνεις! Όλοι οι άνθρωποι έχουμε τις ίδιες δυνατότητες και ευκαιρίες για να γίνουμε πλούσιοι και άρα είναι στο χέρι του καθενός μας το να το καταφέρουμε αρκεί να ξεκινήσουμε από το πρώτο βήμα που είναι το να πιστέψουμε στον εαυτό μας!

#Ξοδεύεις πολλά
Κάθε φορά που μπαίνει ένας μήνας σκέφτεσαι πόσο πολύ θες να ψωνίσεις μερικά ρούχα και πραγματικά δε μπορείς να συγκρατηθείς με τίποτα. Στο τέλος του μήνα, που έχεις μείνει ταπί, η ψυχολογία σου αλλάζει και σκέφτεσαι πως από τον επόμενο μήνα θα αρχίσεις αποταμίευση. Φυσικά κάτι τέτοιο δε συμβαίνει ποτέ και πάντα καταλήγεις μετά τις 20 του μήνα να κλείνεσαι σπίτι, να τρως μακαρόνια κάθε μέρα και να ζητάς δανεικά από τους γονείς σου. Ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία; Τότε πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως με το συγκεκριμένο μηνιαίο πλάνο δεν πρόκειται να πλουτίσεις ποτέ!
#Αποταμιεύεις πολύ λίγα
Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αμερική, μόνο το 54% των Αμερικάνων αποταμιεύει κάποιο μικρό ποσοστό του μισθού του. Οι υπόλοιποι απλά ξοδεύουν όλα όσα βγάζουν και ακόμα περισσότερα! Αν ανήκεις και εσύ σε αυτούς που δεν αποταμιεύουν και συνεχίζεις να πιστεύεις πως θα γίνεις πλούσια, τότε βαδίζεις σε λάθος μονοπάτι. Ξεκίνα αποταμίευση γιατί μόνο έτσι θα νοιώσεις συνειδητά και υποσυνείδητα σίγουρη με τον εαυτό σου και θα καταφέρεις να πιστέψεις πως όντως μπορεί μια μέρα να γίνεις πλούσια.
#Έχεις πολλά χρέη
Οι Αμερικάνοι χρωστάνε 846 δισεκατομμύρια δολάρια σε κάρτες, που σημαίνει 7000 δολάρια κατά μέσο όρο ανά νοικοκυριό! Φυσικά κάτι αντίστοιχο συμβαίνει σε όλες τις χώρες και πόσο μάλλον στη χώρα μας που η οικονομική κρίση σύμφωνα με τους ειδικούς οφείλεται στις κάρτες και στα δάνεια που πήραμε σα λαός. Σταμάτα τις πιστωτικές κάρτες και βγάλε χρεωστικές, ειδικά αν έχεις παρατηρήσει πως δε μπορείς να συγκρατήσεις τον εαυτό σου.
#Πληρώνεις πολλούς φόρους
Τραπεζικοί φόροι, φόροι για κάρτες, φόροι για λογαριασμούς, φόροι για ακίνητα! Δυστυχώς οι φόροι είναι πολλοί και καλό είναι να τους πληρώνεις. Αλλά πρόσεξε να ακολουθείς τους κανόνες γιατί πολύς κόσμος καταλήγει να πληρώνει ένα σωρό φόρους για καθυστερήσεις πληρωμών.
#Δεν αποταμιεύεις χρήματα για όταν συνταξιοδοτηθείς
Σύμφωνα με απλά μαθηματικά, αν μαζεύεις 220 ευρώ το μήνα από τα 25 σου, θα έχεις καταφέρει να μαζέψεις 105.600 ευρώ μέχρι τα 65 σου. Αν αρχίσεις όμως να αποταμιεύεις στα 35 ή στα 45, τότε το ποσό που θα πρέπει να βάζεις στην άκρη θα είναι πολύ μεγαλύτερο.
#Αγοράζεις ακριβά και πουλάς φτηνά
Ο περισσότερος κόσμος την πατάει με αυτόν τον τρόπο αγοράζοντας σπίτια, αυτοκίνητα, κινητά, υπολογιστές ή ό,τι άλλο θελήσει, σε υποτιθέμενες τιμές ευκαιρίας. Όταν όμως έρχεται σε δύσκολη ανάγκη πουλάει, και ας τα δίνει στη χαμηλότερη δυνατή αξία τους. Προσπάθησε να μην είσαι βιαστική και ψάξτο όσο περισσότερο μπορείς πριν φτάσεις στο σημείο να αρχίσεις να πουλάς.
#Αγοράζεις μόνο καινούρια πράγματα
Ωραία τα καινούρια πράγματα, αλλά συνήθως δεν είναι η καλύτερη επένδυση. Για παράδειγμα τα αυτοκίνητα χάνουν το 30% της αξίας τους μέσα στα πρώτα 2 χρόνια. Οπότε γιατί να μην αγοράσεις ένα αυτοκίνητο 2-3 χρόνων και να αγοράσεις ένα ολοκαίνουριο; Το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα πράγματα, ακόμα και στα ρούχα. Το vintage άλλωστε, στον τομέα της ένδυσης, είναι must και θα σε εφοδιάσει με υπέροχα κομμάτια μεγάλων σχεδιαστών σε απίστευτα χαμηλές τιμές.
#Δεν επενδύεις στον εαυτό σου
Αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο εμπόδιό σου, στο να μη γίνεις ποτέ πλούσια! Συνήθως αποφεύγουμε να επενδύσουμε στη μόρφωσή και στην εξέλιξή μας, αλλά αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να βγάλεις χρήματα στο μέλλον. Πρέπει να επενδύσεις στον εαυτό σου αν θες να εξελιχθείς και να αποκτήσεις περισσότερες ευκαιρίες για πλούτο.
Διαβάστε περισσότερα θέματα που αφορούν την ψυχολογία στοwww.faysbook.gr.
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;