Διαβατός Ημαθίας

Ατρόμητος Διαβατού – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων 2-4

DSCN9905
Μεγάλη νίκη τόσο σε έκταση όσο και σε σημασία πέτυχε σήμερα (29/11) ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων. Η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου πέρασε από μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος και μάλιστα σκοράροντας τέσσερα γκολ, τρία από τα οποία πέτυχε ο Σάββας Αθανασιάδης.
Με τη νίκη αυτή έφτασαν τις οκτώ στο πρωτάθλημα και φιγουράρουν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη (3/12) με τον Άτλα Ζερβοχωρίου.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Ατρόμητου γνώρισε την τρίτη εντός έδρας ήττα του στο πρωτάθλημα και υποχώρησε στην 8η θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα των Κώστα Παγγούρα και Μάκη Σπανού προδόθηκαν από τα αμυντικά λάθη στο σημερινό παιχνίδι και δεν κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους όπως στα περισσότερα φετινά ματς. Παράλληλα, διαμαρτύρονται για τη διαιτησία του ρέφερι κ. Βρέσκα, κυρίως για τον πειθαρχικό έλεγχο και τις πολλές (αδικαιολόγητες όπως υποστηρίζουν) κίτρινες κάρτες. Παράπονα εξέφρασαν και οι φιλοξενούμενοι που μέσα σε δύο λεπτά (81′-82′) έμειναν με 9 παίκτες λόγω αποβολής τωνΚώστα Χαλβατζή και Ηρακλή Ελευθεριάδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Από κει και πέρα και κρίνοντας σφαιρικά την αναμέτρηση, ήταν ένα από τα πιο θεαματικά της φετινής σεζόν. Εκτός των έξι τερμάτων και των τριών αποβολών, είχε πολλές εντυπωσιακές φάσεις στις δύο εστίες αλλά και πανέμορφα τέρματα που έβαλαν το «κερασάκι» στην τούρτα για τους 100 περίπου φιλάθλους (και των δύο ομάδων) που βρέθηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο Διαβατού.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους καθώς μόλις στο 2ο λεπτό βρέθηκαν «φάτσα» με το 0-1, όταν ο Παπαδόπουλος πέρασε την κάθετη πάσα για τον Σάββα Αθανασιάδη και αυτός απέναντι από τον Δημόπουλο δεν κατάφερε να νικήσει τον έμπειρο πορτιέρο που απέκρουσε με τα πόδια.
Δύο λεπτά αργότερα όμως ο βραχύσωμος επιθετικός του Μέγα Αλέξανδρου ήταν πιο εύστοχος και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την αναμπουμπούλα στην άμυνα του Ατρομήτου και με κοντινό πλασέ «έγραψε» το 0-1. Η φάση προήλθε από εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Ντάμτσιου και κεφαλιά του Ηλία Αθανασιάδη στο πρώτο δοκάρι.
Ο Ατρόμητος αντέδρασε άμεσα στο γκολ των «πρασίνων» και στο 7ο λεπτό, ο Αλέξης Ασλάνογλου έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, πήρε μερικά μέτρα και «έσπασε» στην κατάλληλη στιγμή στον Σάκη Μπάκανο και αυτός με εύστοχο πλασέ έφερε το ματς στα ίσια.
Τα γρήγορα τέρματα για τους δύο αντιπάλους έφεραν νέα δεδομένα στο ματς, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν κυρίως να ελέγξουν το χώρο του κέντρου. Στο 35′ ο Μέγας Αλέξανδρος πήρε και πάλι «κεφάλι» στο σκορ, όταν μετά από γέμισμα από το χώρο του κέντρου, οι αμυντικοί του Ατρόμητου σάστισαν, ο Βασίλης Παπαδόπουλος μπήκε στη φάση και αφού κέρδισε την κόντρα από τον αντίπαλο του με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το 10ο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα (δεύτερη θέση στην κατάταξη).
Σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, τρία λεπτά αργότερα σε μία ακόμη σύγχυση στην άμυνα, ο ρέφερι κ. Βρέσκας υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Ασλάνογλου ο οποίος είχε πέσει για να διώξει τη μπάλα. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Σάββας Αθανασιάδης και διεύρυνε τον δείκτη του σκορ στο 1-3.
DSC_0025
Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με τους φιλοξενούμενους να δίνουν χώρο προσέχοντας περισσότερο την ανασταλτική τους λειτουργία. Σε μία αντεπίθεση ωστόσο (51′) κατάφεραν να φτάσουν και σε τέταρτο τέρμα, όταν ο Καρβούνης έκανε τη βαθιά μπαλιά ο Σάββας Αθανασιάδης κοντρόλαρε τη μπάλα και με πλασέ νίκησε τον Δημόπουλο, σημειώνοντας παράλληλα χατ-τρικ.
Στο 54′ οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά στο πέμπτο γκολ με τον Ηλία Αθανασιάδη, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι του Δημόπουλο, ο Ατρόμητος όμως αντέδρασε στη συνέχεια και στο 56′ μείωσε το σκορ με τον Κώστα Παγγούρα, ο οποίος βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή μετά την εκτέλεση φάουλ του Καρατάσιου και με πλασέ μετά από κόντρες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο 61′ το έργο των «κυανόλευκων» έγινε ακόμη πιο δύσκολο, καθώς αποβλήθηκε ο Θωμάς Λιλιόπουλος με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Από το σημείο αυτό και μέχρι το τέλος του αγώνα, ο ρυθμός έπεσε χαρακτηριστικά, με τον Μέγα Αλέξανδρο να διαχειρίζεται περισσότερο το υπέρ του αποτέλεσμα και τον Ατρόμητο να προσπαθεί να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των αντιπάλων.
Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 9 παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα οι Κώστας Χαλβατζής και Ηρακλής Ελευθεριάδης, με τους δύο ποδοσφαιριστές να απουσιάζουν στο εξ αναβολής παιχνίδι της Τετάρτης στο Ζερβοχώρι.
Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Βρέσκας, με βοηθούς τους κ.κ. Μπουκουβάλα καιΜοσχόπουλο Δ.

Συνθέσεις

Ατρόμητος Διαβατού : Δημόπουλος, Λιλιόπουλος, Κωστογλίδης, Τσακαλίδης, Παγγούρας, Φαρμάκης, Καρατάσιος, Σπανός, Ασλάνογλου, Κλάψης (70′ Τσιφλίδης), Μπάκανος.
Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Μουσκεφτάρας, Παντριάς, Ακρίβος, Αθανασιάδης Η., Καρβούνης, Σερμπίνης (75′ Ελευθεριάδης), Σαλτουρίδης, Παπαδόπουλος, Χαλβατζής, Ντάμτσιος (80′ Μηνούδης Χ.), Αθανασιάδης Σ. (67′ Σούρλας Δ.)
πηγή: http://imathiasportsnews.gr/

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Ανακοίνωση για τη φιλοξενία

Ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται στη φιλοξενία που έτυχε η αποστολή του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων στο Δημοτικό Γήπεδο Διαβατού, εξέδωσε πριν λίγα λεπτά η διοίκηση της «πράσινης» ομάδας. Αναλυτικά :
«Η διοίκηση του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων ευχαριστεί για την εξαιρετική φιλοξενία των διοικούντων αλλά και για την άψογη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών του Ατρομήτου Διαβατού. Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε».
Εκ της διοικήσεως
Νίκος Σαλτουρίδης
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;