Διαβατός Ημαθίας

Εκρηξη όλμου με τρεις νεκρούς στρατιώτες στον Βόλο

Μια έκρηξη όλμου, στη διάρκεια εκπαιδευτικής βολής σε πεδίο ασκήσεων κοντά στον Βόλο, βύθισε χθες στο
πένθος τις Ενοπλες Δυνάμεις. Τρεις άνδρες έχασαν τη ζωή τους, ενώ ένας τέταρτος τραυματίστηκε βαριά και νοσηλεύεται στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, πάντως, δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο Πεδίο Ασκήσεων «Γλαφύρων» Μαγνησίας, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων βολών Βαρέων Οπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλιοστών. Λίγο μετά τις 13.30 το μεσημέρι, ο σωλήνας του όλμου διερράγη και η τρομακτική έκρηξη που ακολούθησε είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό των επαγγελματιών οπλιτών του Πεζικού Γιώργου Ορφανίδη, 33 ετών, λοχία, και Αναστασίου Μεζάλα, επίσης λοχία, 34 ετών καθώς και του δεκανέα Πεζοναυτών Φώτη Ανδρικόπουλου 19 ετών. Με τραύματα στην κοιλιά διεκομίσθη στο Αχιλλοπούλειο ο υπολοχαγός Κ.Β. 30 ετών.
Η τραγική είδηση έθεσε τις Ε.Δ. σε συναγερμό. Μόλις πληροφορήθηκε το περιστατικό ο υπουργός Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ενοπλες Δυνάμεις, ενώ έδωσε εντολή να μεταβούν επιτόπου ο υφυπουργός Ι. Λαμπρόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρ. Μανωλάς. Εισερχόμενος στη Βουλή, χθες, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι «οι Ε.Δ. πενθούν» και δήλωσε: «Είμαστε συγκλονισμένοι από αυτό το δυστύχημα. Τρία παλληκάρια μας χάθηκαν την ώρα του καθήκοντος. Πέρα από τη βαθιά μας θλίψη, αυτήν την ώρα στεκόμαστε στο πλευρό των δικών τους ανθρώπων. Από την πρώτη στιγμή, έδωσα οδηγίες να μεταβεί εκεί ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, ο αρχηγός ΓΕΣ και επιτροπή από ειδικούς, για να εξετάσουν τα πραγματικά αίτια του δυστυχήματος. Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις σήμερα πενθούν και δεν έχω παρά να πω ότι και προσωπικά νιώθω μεγάλη συντριβή», είπε και πρόσθεσε «θα σας ενημερώσουμε μόλις έχουμε το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη».
Για το περιστατικό διατάχθηκε κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές, ενώ ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας Λάρισας.
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Επίδομα Παιδιού Α21: Ανοικτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι