Διαβατός Ημαθίας

Αμφίπολη: Εν αναμονή της μεγάλης αποκάλυψης

Σε αναμονή για την αποκάλυψη της ταυτότητας του ενοίκου, βρίσκονται όλοι όσοι
παρακολουθούν τις ανασκαφές από την ομάδα της αρχαιολόγου, κ. Περιστέρη στην Αμφίπολη.
Μετά τις χθεσινές της δηλώσεις, πως πρόκειται για ένα σπουδαίο μακεδονικό Τάφο, δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν πως βρισκόμαστε μπροστά από την αρχαιολογική ανακάλυψη που θα αφήσει εποχή.

Οι εργασίες προχωρούν σιγά – σιγά σε καθημερινή βάση, αφού όπως έχει ανακοινωθεί πολλάκις από το υπουργείο πολιτισμού, πρωταρχικός στόχος είναι η αναστύλωση των ευρημάτων, ενώ η συνέχιση των ανασκαφών είναι δευτερεύον θέμα.
Δεν είναι λίγοι αυτοί μάλιστα, που εκτιμούν πως η ομάδα της κ. Περιστέρη είναι πολύ κοντά στο κέντρο του ταφικού μνημείου και ίσως δεν αργήσουν οι επίσημες ανακοινώσεις.
Οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται σε γραφήματα καλλιτεχνών οι οποίοι εκτιμούν πως η ομάδα των αρχαιολόγων σύντομα θα βρεθεί στο κέντρο του μνημείου. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τρεις πύλες μέσα στον τάφο και οι αρχαιολόγοι εκτιμούν πως δεν αποκλείεται να βρεθεί και τέταρτη.
Ένα τέτοιο μνημείο, δε θα μπορούσε να στηθεί για όποιον κι όποιον. Πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για τον Μέγα Αλέξανδρο, ωστόσο όσοι ασχολούνται ενεργά με την ανασκαφή της Αμφίπολης, φροντίζουν να βάζουν «φρένα» στα σενάρια. Και μπορεί στις χθεσινές της δηλώσεις η κ. Περιστέρη να ανέφερε το όνομα του Δεινοκράτη, ο οποίος ήταν τεχνικός σύμβουλος του μεγάλου στρατηλάτη, ωστόσο κανείς ακόμα δε μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για το αν βρισκόμαστε μπροστά σε μια τόσο τεράστια αποκάλυψη. Ειδικά οι αρχαιολόγοι που βρίσκονται στην Αμφίπολη, το αποφεύγουν συνεχώς. 
Οι ίδιοι προτιμούν να περιμένουν την ώρα της αποκάλυψης. Και απ' όσο φαίνεται, αυτή δε θα αργήσει να γίνει...

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...