Διαβατός Ημαθίας

Δροσερό και με δυνατό μελτέμι το τελευταίο τριήμερο του Αυγούστου

Ακόμα και βροχές προβλέπουν οι μετεωρολόγοι - Δεν θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς η
θερμοκρασία στα ηπειρωτικά και τους 30 στα νησιά

«Ομαλή» θα είναι καθώς όλα δείχνουν η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, τουλάχιστον από την άποψη του καιρού. 

Το τελευταίο τριήμερο του Αυγούστου θα είναι δροσερό σε όλη τη χώρα, με θερμοκρασίες που δεν θα ξεπεράσουν τους 35 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 30 στα νησιά. Ειδικά στο Αιγαίο, τομελτέμι θα είναι ισχυρό από σήμερα έως και την Κυριακή, κάνοντας πιο αισθητή την αίσθηση της δροσιάς, ακόμα και της ψύχρας τις βραδινές ώρες. Πάντως οι μετεωρολόγοι δεν αποκλείουν καιτοπικές βροχές, ιδίως στην ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο την Παρασκευή. 

Η θερμοκρασία την Παρασκευή θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 30 στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 35 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα και από 22 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, αλλά στα Δωδεκάνησα και στις νότιες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, ενώ στον Κορινθιακό θα επικρατήσει ανατολικό ρεύμα εντάσεων 5 με 6 μποφόρ.

Αναλυτικά: 

Λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και βόρεια οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Παροδικές νεφώσεις περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Στη Θράκη και στην ανατολική Μακεδονία αναμένεται αίθριος καιρός.
 
Στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία, προβλέπονται σποραδικές βροχές, καταιγίδες και βελτίωση από νωρίς το απόγευμα. Η θερμοκρασία στη βόρεια χώρα θα κυμανθεί από 15 έως 28 με 30 βαθμούς.
 
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά ο ουρανός το πρωί θα είναι καθαρός παντού, το μεσημέρι και το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά της Ηπείρου θα σημειωθούν μπόρες. Η θερμοκρασία θα πέσει κατά 2 με 3 βαθμούς.  
 
Στην Πελοπόννησο θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Τα θερμόμετρα το μεσημέρι στα πεδινά θα δείχνουν 32  με 35 βαθμούς.
 
Στα Κύθηρα θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6 με 7 μποφόρ.
 
Στην Κρήτη, αναμένονται λίγες νεφώσεις και μέτριοι μέχρι ισχυροί βοριάδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 30 με 32 βαθμούς.
 
Στο Καστελλόριζο, στη Σύμη και στη Ρόδο θα πνέουν άνεμοι μέτριας έντασης.
 
Στα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στιςΣποράδες θα πνέουν βοριάδες ενισχυμένοι στα 6 με 7 μποφόρ.
 
Στη Θεσσαλία και στην ανατολική Στερεά αναμένονται, πτώση της θερμοκρασίας κατά 4 με 5 βαθμούς και λίγες σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας.
 
Στην Εύβοια θα πνέουν ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με πρόσκαιρες βροχοπτώσεις στην Ήπειρο, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, πιθανώς και την ορεινή Δυτική Στερεά. 

Το χαρακτηριστικό του καιρού όμως θα είναι κυρίως οι πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, που τοπικά θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ. 

Την Κυριακή το σκηνικό του καιρού δεν προβλέπεται να αλλάξει σημαντικα, αν και οι μετεωρολόγοι αναμένουν εξασθένηση των ανέμων από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα. 

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Χριστούγεννα: Στολίζεις το δέντρο και το σπίτι; Πάρε ιδέες!

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ