Διαβατός Ημαθίας

Την ανιούσα έχει πάρει η ανεργία στη Βέροια

Καλπάζει η ανεργία η ανεργία στην πόλη μας και δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που θα φτάσει. Ο αριθμός των νέων της Βέροιας που δεν βρίσκουν δουλειά έχει φτάσει σε ανησυχητικά όρια και η νεολαία γλυκοκοιτάζει πλέον το εξωτερικό ως μια σίγουρη απόδραση προς το μέλλον.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα ποσοστά ανεργίας είναι μεγαλύτερα στα άτομα που κατέχουν κάποιον μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο από αυτά των ατόμων με τη βασική μόνο εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται να μείνουν για μεγαλύτερο διάστημα άνεργοι πριν βρουν εργασία.
Υπολογίζεται ότι ο μέσος χρόνος εύρεσης εργασίας είναι τα τρεισήμισι χρόνια.  Καθίσταται σαφές ότι το πρόβλημα της ανεργίας στην Βέροια οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε θεσμικούς παράγοντες και στην γενικότερη νοοτροπία και επομένως η καταπολέμησή της απαιτεί την άμεση αλλαγή πολιτικών και κοινωνικών κατεστημένων σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, όπως η προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων που θα συνεισφέρουν στην ανάκαμψη της Βεροιώτικης αγοράς.
πηγή
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;