Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απρίλιος, 2013

Διαβατός Ημαθίας

Φύτεψαν ελιές για τους αδικοχαμένους μαθητές των Τεμπών

Εικόνα
  Εικοσιένα  ελιές φύτεψαν  την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013, στο ΕΑΚ Βέροιας οι  μαθητές της Β’ Λυκείου του Λυκείου Μακροχωρίου  με πρωτοβουλία του Δήμου Βέροιας – Αντιδημαρχία Καθαριότητας Ανακύκλωσης Περιβάλλοντος και Εξυπηρέτησης του πολίτη και Αντιδημαρχία Παιδείας.

Σε κώμα η αθλήτρια στίβου Μαριάννα Ζαχαριάδη

Εικόνα
«Μάχη» για τη ζωή της δίνει η Μαριάννα Ζαχαριάδη, η 23χρονη αθλήτρια του στίβου που πάσχει από ένα είδος καρκίνου.

Ορατή στην Ελλάδα η σημερινή μερική έκλειψη σελήνης

Εικόνα
Η πρώτη έκλειψη οποιασδήποτε μορφής θα σημειωθεί λίγο πριν τις 11 (ώρα Ελλάδος) Η σημερινή θα είναι μια μερική έκλειψη με πολύ μικρή κάλυψη του σεληνιακού δίσκου από τη σκιά της Γης (μόλις το 1,5% της διαμέτρου του φεγγαριού) και θα έχει διάρκεια μόνο 27 λεπτών (η δεύτερη συντομότερη του 21ου αιώνα).

Φερετζές στα αγάλματα...

Εικόνα
Με φερετζέ, τσαντόρ ή μπούρκα ήθελε να εκθέσει το Κατάρ δύο αρχαιοελληνικά γυμνά αγάλματα. Και για να είμαστε πιο ακριβείς, οι οργανωτές της έκθεσης «Ολυμπιακοί Αγώνες: Παρελθόν - Παρόν», που εγκαινιάστηκε στις 28 Μαρτίου από τον αν. υπουργό Πολιτισμού Κ. Τζαβάρα, ήθελαν να σκεπάσουν με

Προϊόντα χωρίς μεσάζοντες στην Βέροια 27 Απριλίου..

Εικόνα
Το ερχόμενο Σάββατο, 27 Απριλίου, θα γίνει νέα διάθεση διάφορων προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. Πάλι στον ίδιο χώρο στον Προμηθέα από τις 8 το πρωί. Αυτή τη φορά, το λάδι θα είναι από Πελοπόννησο , σε τρίκιλα δοχεία, προς 15,80 ΕΥΡΩ.

Το BBC αποκαλύπτει τα μυστικά των Ευζώνων

Εικόνα
Τα βήματα της Προεδρικής Φρουράς με το "παγωμένο" πρόσωπο, ακολουθεί ο ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα, Μαρκ Λόουεν αποκαλύπτοντας μάλιστα τον "κωδικό" που χρησιμοποιούν - σπανίως - για να ζητήσουν βοήθεια όταν κάτι δεν πάει καλά.

Ατματζίδης για ΑΕΚ: «Δεν μπορεί, είναι πρωταπριλιάτικο…

Εικόνα
Για πολλά χρόνια υπερασπιζόταν τα δοκάρια της. Πανηγύρισε τίτλους μαζί της. Γι’ αυτό μορφές της ΑΕΚ σαν τον Ηλία Ατματσίδη δυσκολεύονται λίγο παραπάνω να συνειδητοποιήσουν τι συνέβη. Η σημερινή είναι μέρα δύσκολη για την οικογένεια της ΑΕΚ.

Συνταγή: Φυσικό αντιηλιακό από το σπίτι

Εικόνα
ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΟ ΛΑΔΙ ΠΡΟΣΩΠΟΥ – ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟ, ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ!! Φανταζόσασταν ότι θα μπορούσατε να φτιάξετε το δικό σας ανιηλιακό λάδι; Κι'όμως με τα κατάλληλα υλικά μπορείτε να κάνετε ένα λάδι που θα σας προστατέψει αλλά θα σας μαυρίσει κιόλας!

Βάφω κόκκινα αυγά με φυσική βαφή!

Εικόνα
Τα παλιότερα χρόνια που δεν υπήρχαν χημικά χρώματα, χρησιμοποιούσαν βαφές από την φύση κυρίως από τα φυτά για να δώσουν χρώματα στα υφάσματά και τα αντικείμενά τους. Αυτή η μέθοδος και η τεχνική δυστυχώς έχει ξεχαστεί και χαθεί στις ημέρες μας. Δεν θα ασχοληθώ εδώ ούτε με τον τρόπο βαφής υφασμάτων, ούτε με πολλά χρώματα ίσως το κάνω κάποια άλλη στιγμή. Επειδή πλησιάζει το Πάσχα και ξέρω πολλοί από εσάς θέλετε βάψετε τα αυγά σας με φυσική βαφή θα σας παρουσιάσω τον πιο απλό, εύκολο και φτηνό τρόπο που έβαφαν τα αυγά τους τα παλιά χρόνια. Οι αποχρώσεις που μπορείτε να βάψετε τα αυγά σας είναι πορτοκαλί, κόκκινο και βαθύ σκούρο κόκκινο, αναλόγως τις προτιμήσεις σας. Τρόπος βαφής Σε μια μεγάλη κατσαρόλα που συνήθως χωράει 12-20 αυγά άνετα, για να μη χτυπάνε μεταξύ τους στο βρασμό, προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να σκεπάζει καλά τα αυγά (1-2 δάχτυλα πιο πάνω είναι απαραίτητο γιατί πρέπει να υπολογίσουμε και το νερό που θα εξατμιστεί με το βρασμό). Καθαρίζουμε με ένα πανάκι που έχε

ΑΕΚ: Η αυλαία πέφτει αλλά το φινάλε θα οριστικοποιηθεί στα δικαστήρια

Εικόνα
Στη σκιά της τιμωρίας της ΑΕΚ πέφτει την Κυριακή η αυλαία της κανονικής περιόδου της Σούπερ Λίγκα. Με δεδομένο ότι έχουν κριθεί ο τίτλος - ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει εδώ και καιρό το πρωτάθλημα - αλλά και το ποιες ομάδες θα μετάσχουν στα πλέι οφ (ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος), το ενδιαφέρον στρέφεται στην «ουρά» της βαθμολογίας.

Σοκ για τα φωτοβολταϊκά

Εικόνα
Μείωση των εγγυημένων τιμών για τα νέα φωτοβολταϊκά και έκτακτη εισφορά ή φορολόγηση για τα οικιακά φωτοβολταϊκά που σήμερα δεν φορολογούνται αναμένεται να ανακοινωθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα εξετάζεται το εθελοντικό «κούρεμα» των εγγυημένων τιμών στα ήδη λειτουργούντα έργα σε

Kρόκος ἤ προζάκ; Ἡ ἀρχαία θεραπευτικὴ γνώσις ἐπιβεβαιώνεται ἀπὸ τὴν ἐπιστήμη.

Εικόνα
Είναι προφανές ότι υπάρχει κάτι μαγικό στο λουλούδι του κρόκου (Crocus sativus) , από το οποίο προέρχεται το μπαχαρικό κρόκος ή σαφράν.  Εάν η εντυπωσιακή ομορφιά του λουλουδιού του δεν σε μαγέψει , όταν δοκιμάσεις το μπαχαρικό η γεύση του θα σε γοητεύσει.

Φτιάχνουμε σαπούνι προσώπου μέ ἀλόη;

Εικόνα
Εἶναι πολὺ σημαντικὸ νὰ παρασκευάζουμε μόνοι μας, σιγὰ σιγά, ἀλλὰ σταθερά, τὰ ὅσα χρησιμοποιοῦμε. Ἀπὸ τὸ ἁπλό, ἀλλὰ πολὺ σημαντικό, ψωμάκι μας, ἔως τὰ σαπούνια μας καὶ τὰ ζυμαρικά μας.

Αφαίρεση βαθμών σε ΑΕΚ και υποβιβασμός..

Εικόνα
Με αφαίρεση βαθμών από το τωρινό και το επόμενο πρωτάθλημα, τιμωρήθηκε η ΑΕΚ από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ για τα επεισόδια των οπαδών της στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Η ΑΕΚ θα ασκήσει έφεση, η οποία θα εκδικαστεί την επόμενη Τετάρτη. Αν δεν αλλάξει κάτι τότε η Ενωση υποβιβάζεται στη Football League και θα ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα με μείον δύο βαθμούς.

Τυροκομικά θα πωλούνται και στις λαϊκές

Εικόνα
Τροπολογία που φέρει τη θετική γνωμοδότηση του ΕΦΕΤ προβλέπει την πώληση τυροκομικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές, εφόσον αυτά έχουν παραχθεί και συντηρηθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ε. Δεύτερη τροπολογία που προτάθηκε αφορά τη δημιουργία αγορών από παραγωγούς οι οποίοι θα διαθέτουν τα προϊόντα τους απευθείας στους καταναλωτές.

"Χαρίζουν" χρέη έως 200 ευρώ σε μικροοφειλέτες;

Εικόνα
«Στο απυρόβλητο» θέλει τώρα να αφήσει τουλάχιστον 500.000 φορολογουμένους που έχουν μηδαμινά χρέη στην εφορία αλλά δεν μπορούν να τα πληρώσουν... Μπροστά στις αντιδράσεις για την εξαίρεση των συνεπών οφειλετών από τη νέα ρύθμιση, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, να περιλάβει σε 

Ίχνη και τρίτου USB χωρίς τα ονόματα των συγγενών Παπακωνσταντίνου

Εικόνα
Ιχνη από τρίτο στικάκι που περιέχει τη λίστα Λαγκάρντ, χωρίς όμως τα ονόματα των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου, βρέθηκε στον υπολογιστή του Ι. Διώτη. Το εύρημα εντοπίστηκε στη δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας και το έστειλαν στη Βουλή οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Το γκολ του Σαλπιγγίδη στις καθυστερήσεις χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ

Εικόνα
Το γκολ του Σαλπιγγίδη στις καθυστερήσεις χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ, με σκορ 2-1 επί του Αστέρα, όμως δεν του εξασφαλίζει και την πρόκριση, αφού οι Αρκάδες πέτυχαν αυτό που ήθελαν, ένα γκολ στην Τούμπα. Ο Αθανασιάδης άνοιξε το σκορ στο 24’, όμως ο Ναβάρο (63’) έφερε, προσωρινά, τα πράγματα στα ίσια. Στις 27/4 ο επαναληπτικός στην Τρίπολη.

Ποινικές διώξεις για χρέη 5.000-10.000

Εικόνα
«Πράσινο φως» άναψε ο Άρειος Πάγος, για την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος οφειλετών του δημοσίου, ακόμα και για χρέη από 5.000 έως 10.000 ευρώ που έχουν βεβαιωθεί πριν από την 31η Μαρτίου του 2011.

Μαύρο σκόρδο; Και όμως υπάρχει και είναι πιο υγιεινό από το παραδοσιακό!

Εικόνα
Μέχρι τώρα γνώριζες το παραδοσιακό σκόρδο με το λευκό χρώμα και την έντονη μυρωδιά.Ένα νέο είδος σκόρδου και μάλιστα μαύρου έχει κάνει την εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και χρησιμοποιείται ήδη στους χώρους της γαστρονομίας.

Πλυθείτε με πράσινο σαπούνι

Εικόνα
Όπως έλεγαν και οι παλιοί, το πράσινο σαπούνι είναι το πιο υγιές και φιλικό προς το σώμα μας σαπούνι. Δίχως χημικές και τοξικές ουσίες, το πράσινο σαπούνι καθαρίζει το σώμα μας σε βάθος και δεν επηρεάζει το ph του δέρματός μας.

Διώξτε τον πόνο στη μέση με θετική σκέψη

Εικόνα
Η θετική σκέψη μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των πόνων της μέσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του AGR, ενός γερμανικού οργανισμού που επικεντρώνεται στα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης.

Το φαρμακείο της φύσης: Tι θεραπεύει κάθε φρούτο και λαχανικό

Εικόνα
Το φαρμακείο της φύσης υπάρχει δίπλα μας και είναι απλόχερα δοσμένο σε όλους μας. Δείτε πως μοιάζει το κάθε φρούτο ή φυτό και τι...  περιέχει που προσφέρει άμυνες για κάθε σημείο του σώματος μας.

Δόσεις στην εφορία από… 30 ευρώ το μήνα

Εικόνα
Μεγάλη ευκαιρία να εξοφλήσουν σε πάρα πολλές μηνιαίες δόσεις τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που είχαν μέχρι τις 31-12-2012 σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν σύντομα 2,5 εκατομμύρια πολίτες. Ωστόσο η νέα ρύθμιση φαίνεται να αφήνει «στα κρύα του λουτρού» όσους δημιούργησαν νέα χρέη μέσα στο 2013, είτε λόγω

Η Έλενα Παπαρίζου σε... οίκο ανοχής ;

Εικόνα
Ένα από τα κορίτσια ενός οίκου ανοχής έγινε η Έλενα Παπαρίζου και στο νέο της video clip περιγράφει μία ημέρα από τη ζωή τους! Για το βίντεο του τραγουδιού «Πόσο Μ' Αρέσει», η δημοφιλής τραγουδίστρια ανέλαβε να...

Ξεκίνησαν οι παραγγελίες για τα Απορρυπαντικά «Χωρίς Μεσάζοντες»στην Αλεξάνδρεια

Εικόνα
(στο χώρο της  Λαϊκής αγοράς), την Κυριακή 28 Απριλίου  Αγαπητοί συμπολίτες, Όπως όλοι γνωρίζουμε τα απορρυπαντικά, δυστυχώς ή ευτυχώς, αποτελούν απαραίτητο στοιχείο της καθημερινότητάς μας.

Έτσι υποβιβάζεται η ΑΕΚ...

Εικόνα
Από τη στιγμή που ο αγώνας με τον Πανθρακικό διακόπηκε εις βάρος της ΑΕΚ, η αφαίρεση βαθμών και ο υποβιβασμός δεν είναι δυνατόν ν' αποφευχθούν. Όπως ορίζεται από το άρθρο 21 παράγραφος 3β του ΚΑΠ "αγώνας που δεν τελέστηκε ή που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μιας ή και των δύο ομάδων τιμωρείται με αφαίρεση τριών (3) βαθμών, καθώς επίσης και την αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, αν ο αγώνας διακοπεί πριν από την κανονική λήξη".

ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ : Χωρίς Μπαργκάν με Πλατανιά...

Εικόνα
X ωρίς τους Μαργκάν και Σνάουτσνερ θα υποδεχθεί τον Πλατανιά η Βέροια. Οι δυο παίκτες παραμένουν τραυματίες και δεν υπολογίζονται από τον προπονητή της. Πολύ πιθανόν είναι να μην είναι στην αποστολή και ο Λόπεζ.

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΒΑΛΑ, ΔΡΑΜΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΡΚΥΡΑ...!!!

Εικόνα
Σε αποκλεισμό των συνόρων με τα Σκόπια έχουν προχωρήσει με αιφνιδιαστική κίνηση τους οι Πατριωτικές Κινήσεις Καβάλας, Δράμας, Θεσ/νικης και Κέρκυρας, απ' όπου και το φωτογραφικό στογμιότυπο...!  πηγή:www.stoxos.gr

Σήμερα παίζει για τον τίτλο στην Μελίκη το Νεόκαστρο...

Εικόνα
Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο και η ομάδα του Βασίλη Ιωάννου με τη νίκη στην Μελίκη θα προσπεράσει τον Ατρόμητο (Διαβατός) που έχει ρεπό και θα κατακτήσει τον τίτλο. Μάλιστα, στην Μελίκη άρχισαν από σήμερα τα...όργανα με την παραίτηση του προπονητή - παίκτη Γιώργου Ντάμτσιου.

Tην Κυριακή όλοι στο γήπεδο της Βέροιας,δείτε ποιοι δεν θα πληρώσουν εισιτήρια

Εικόνα
Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Βέροια, καλέι όλους τους φιλάθλους της ομάδας, να δώσουν το παρών στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πλατανια την ερχόμενη Κυριακή.

Τι αλλάζει στις άδειες οδήγησης

Εικόνα
Σημαντικές αλλαγές έρχονται στις άδειες οδήγησης τόσο στα ποσά που θα πρέπει να καταβάλουν οι υποψήφιοι οδηγοί, όσο και στις γραφειοκρατικές διαδικασίες που θα πρέπει να ολοκληρώσουν για να μπορέσουν να πιάσουν τιμόνι. Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την τροποποίηση του Κώδικα Οδικής

Ρωσία-ΗΠΑ: «Ψυχροπολεμικό» επεισόδιο

Εικόνα
Η Ρωσία κατήγγειλε χθες τη δημοσιοποίηση στις Ηνωμένες Πολιτείες της λίστας 18 προσώπων στα οποία επιβάλλονται οικονομικές κυρώσεις για την πιθανολογούμενη ανάμιξή τους στο θάνατο στη φυλακή του δικηγόρου Σεργκέι Μαγκνίτσκι, προειδοποιώντας ότι πρόκειται να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο.

253 εκατ. ευρώ για επενδύσεις αγροτών

Εικόνα
Την πρόσκληση ενδιαφέροντος στα τραπεζικά ιδρύματα για το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας δημοσίευσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να επιλεγούν τα ιδρύματα που θα κληθούν να συμμετέχουν με ίδια κεφάλαια και να προχωρήσει η λειτουργία του Ταμείου.

Στόχος της Γερμανίας να κλέψει τον πλούτο της Ελλάδας

Εικόνα
«Απώτερος σκοπός των απαιτήσεων της Γερμανίας από την Αθήνα, αναφορικά με τη διαχείριση της κρίσης χρέους, είναι η αρπαγή των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ελλάδας», δήλωσε ο Αμερικανός πολιτικός φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι.

Τα νέα πρόστιμα για όσους δεν έχουν δίπλωμα

Εικόνα
Στο νομοσχέδιο που καταθέτει το υπουργείο Ανάπτυξης στη Βουλή σχετικά με την ηλεκτρονική διαδικασία, μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), ενσωματώνει τις προβλέψεις Προεδρικού Διατάγματος για τις αλλαγές στην έκδοση αδειών οδήγησης.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ.10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 1826 Η ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΟΔΟ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ....

Εικόνα
Η Έξοδος του Μεσολογγίου ή κατά ορισμένους συγγραφείς Ολοκαύτωμα του Μεσολογγίου αναφέρεται στην ηρωική έξοδο των πολιορκημένων στρατιωτών και αμάχων του Μεσολογγίου, όταν οι δυνατότητες συνέχισης της άμυνας απέναντι στα τουρκικά και αιγυπτιακά στρατεύματα είχαν χαθεί.

Η πρόταση για το νέο Λύκειο - Επιστρέφουν οι δέσμες - Νέα μαθήματα στην Α΄ Λυκείου

Εικόνα
Αλλάζει από την επόμενη χρονιά το Λύκειο, επιστρέφοντας σε ένα σύστημα που μοιάζει περισσότερο με τις Δέσμες, οι οποίες ίσχυαν τη δεκαετία του '80 και του '90, μειώνοντας και εξειδικεύοντας την ύλη των υποψηφίων για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση, αλλά και επαναφέροντας την Β' Λυκείου, που μετατρέπεται και πάλι σε τάξη γενικής Παιδείας στο σχολείο - από προθάλαμος για την προετοιμασία για το πανεπιστήμιο, που είχε εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια.

Εθελοντικός καθαρισμός της κοίτης του Αλιάκμονα στις 14 Απριλίου

Εικόνα
O Δήμος Βέροιας συμμετέχει και φέτος στην Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Let’ s do it Greece” ,την Κυριακή 14 Απριλίου, ήμερα κατά την οποία θα οργανωθούν εκατοντάδες ταυτόχρονες εθελοντικές δράσεις καθαρισμού σε όλη τη χώρα.

Βαλαβάνης: Να πάρουν θέση οι πρώην συνεργάτες μου

Εικόνα
A νοιχτή επιστολή προς τους πρώην συνεργάτες του στην διοίκηση του δήμου Αποστόλου Παύλου απευθύνει ο πρώην δήμαρχος Λευτέρης Βαλαβάνης, καλώντας τους να πάρουν θέση στις κατηγορίες που του αποδίδει το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης.