Διαβατός Ημαθίας

Εντολή διάλυσης του ΓΣ Ηρακλής από το Υπουργείο Οικονομικών

Με διάλυση απειλείται ο ΓΣ Ηρακλής, το ιστορικότερο σωματείο της Θεσσαλονίκης και από τα σημαντικότερα της χώρας. Με έγγραφο που απέστειλε στην Κεντρική Περιφέρεια Μακεδονίας, το Υπουργείο Οικονομικών
αιτείται την διάλυση του ΓΣ Ηρακλής, γιατί θεωρεί ότι λειτούργησε σε βάρος του καταστατικού του συλλόγου και ήταν κερδοσκοπικός οργανισμός.
Έτσι, σύμφωνα με το άρθρο 105 του Αστικού Κώδικα, εισηγείται τη διάλυση του ερασιτέχνη Ηρακλή, αίτημα που υπογράφηκε από την Κεντρική Περιφέρεια Μακεδονίας.
Το αίτημα πήγε στο Πρωτοδικείο και πλέον η διάλυση του ιστορικού συλλόγου, που αριθμεί αισίως 105 χρόνια ύπαρξης, λειτουργίας και κοινωνικής προσφοράς, είναι στην τελική ευθεία.
Στο μεταξύ, ο ΓΣ Ηρακλής παραμένει ακέφαλος και χωρίς διοίκηση για να επιληφθεί του θέματος αυτού, ενώ γεννώνται σοβαρά ζητήματα με την ακίνητη περιουσία του συλλόγου, που είναι τεράστιας αξίας, με γήπεδα και εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη, όπως το κλειστό γήπεδο μπάσκετ "Ιβανόφειο", το κλειστό γήπεδο βόλεϊ στους Χορτατζήδες και το αθλητικό κέντρο της Μίκρας, που ανήκουν στο σύλλογο της Θεσσαλονίκης.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Οι συνεργάτες του site Διαβατός προμηθεύτηκαν σήμερα τα λουλούδια τους από «Τα παιδιά της άνοιξης» ...

Βούλα Πατουλίδου: Ευχαριστίες για τα όσα προσέφερε με την δίμηνη παρουσία του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το θωρηκτό «Γ.Αβέρωφ»