Διαβατός Ημαθίας

Κουβέλης: «Να μη γίνουν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές δημοψήφισμα»

Αντίθετος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης με την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της κυβερνητικής πολιτικής.


Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης σε ημερίδα του κόμματος του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναφέρθηκε στις επικείμενες δημοτικές εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Πρέπει να αποτελέσουν πεδίο προτάσεων και πολιτικής για τη μεταρρύθμιση και την ενίσχυση των αυτοδιοικητικών θεσμών. 

»Πρέπει να αναδείξουν δημάρχους και δημοτικά συμβούλια στη βάση αυτοδιοικητικών προγραμμάτων και αξιοσύνης προσώπων. 

»Η επιδίωξη να μετατραπούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοψήφισμα υπέρ της μιας ή της άλλης πολιτικής δύναμης υπηρετεί μια στενά κομματική λογική και μας βρίσκει αντίθετους», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Κουβέλης καθόρισε το πλαίσιο των συνεργασιών που επιδιώκει η ΔΗΜΑΡ και τον χαρακτήρα των επικείμενων εκλογών για την αυτοδιοίκηση λέγοντας ότι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. 

«Yποστηρίζουμε τη συγκρότηση, σε όλη την Ελλάδα, ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών κινήσεων προοδευτικού προσανατολισμού, που στηρίζονται στην αυτενέργεια των πολιτών πάνω και πέρα από κομματική προτίμηση στη βάση αυτοδιοικητικών προοδευτικών προγραμμάτων», τόνισε.

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινείται και η θέση της ΔΗΜΑΡ για τις περιφερειακές εκλογές όπου ο πρόεδρος του κόμματος αναγνώρισε ότι έχουν περισσότερο πολιτικό χαρακτήρα καθώς οι μείζονες αλλαγές στο κράτος, στο αναπτυξιακό μοντέλο και στην κοινωνική πολιτική αφορούν άμεσα αυτό το επίπεδο της αυτοδιοίκησης και περιέγραψε την πολιτική κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί η ΔΗΜΑΡ.

«Θα επιδιώξει συμπαρατάξεις στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας, που θα αποτυπώνει μια προοδευτική και δημοκρατική αντίληψη για τα κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα της περιφέρειας και την έξοδο από την κρίση. Μια συμπαράταξη που θα αποτελεί έκφραση στο περιφερειακό επίπεδο της αντίληψης ότι είναι δυνατές προοδευτικές λύσεις ακόμη και σε περίοδο κρίσης και περιορισμών» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.


πηγή
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!